Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 97-400 Bełchatów, ul. Dąbrowskiego 2
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 6352400 , fax. 044 6352400
  • Data zamieszczenia: 2009-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Dąbrowskiego 2 2
    97-400 Bełchatów, woj. łódzkie
    tel. 044 6352400, fax. 044 6352400
    REGON: 59216147000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.powiat-belchatowski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje nastepujący asortyment: CZĘŚĆ I - MIĘSO 1. 151 11100-0 - Antrykot wołowy - 220 kg 2. 151 13000-3 -Boczek wędzony surowy -120 kg 3. 151 13000-3- Golonka wieprzowa-50 kg 4. 151 13000-3- Karczek z/k wieprzowy - 300 kg 5. 151 13000-3 - Łopatka z/k wieprzowa- 1300 kg 6. 151 13000-3 - Nogi wieprzowe- 50kg 7. 151 13000-3- Schab z/k wieprzowy-280kg 8. 151 13000-3- Żeberka wieprzowe - paski- 230kg CZĘŚĆ II - WĘDLINY 1.151 31130-5-Baleron- 80 kg 2. 151 31134-3 Czarne- 60 kg 3. 151 31130-5-Kaszanka- 100kg 4. 151 31130-5 Kiełbasa biała parzona -270kg 5. 151 31134-3 Kiełbasa dębicka -180 kg 6. 151 31130-5 Kiełbasa krakowska- 140 kg 7. 151 31130-5 Kiełbasa krotoszyńska -100 kg 8. 151 31130-5 Kiełbasa szynkowa-170kg 9. 151 31130-5 Kiełbasa śląska- 40kg 10. 151 31130-5 Kiełbasa tyrolska1 -100kg 11. 151 31130-5 Kiełbasa wiejska -60 kg 12. 151 31130-5 Kiełbasa zwyczajna- 190kg 13. 151 31130-5 Kiełbasa żywiecka -130 kg 14. 151 31130-5 Mielonka wieprzowa- 130 kg 15. 151 31130-5Mortadela- 220 kg 16. 151 31130-5 Ogonówka -80 kg 17. 151 14000-0 Parówka cienka wieprzowa-130 kg 18. 151 31310-1Parówka drobiowa-80kg 19. 151 31130-5Parówki grube wieprzowe- 220 kg 20. 151 31130-5Pasztet pieczony- 60kg 21. 151 31130-5 Pasztet z indyka- 50 kg 22. 151 31135-0 Pasztetowa- 90kg 23. 151 31135-0 Pieczeń rzymska-90kg 24. 151 31135-0 Salceson drobiowy- 50kg 25. 151 14000-6 Salceson wieprzowy- 60kg 26. 151 31135-0 Szynka drobiowa z indyka- 90kg 27. 151 31410-2 Szynka drobiowa z kurczaka-90 kg 28. 151 31135-0 Szynka mielona prasowana- 30kg 29. 151 31410-2 Szynka wiejska- 45kg 30. 15131134-3 Kaszanka gruba-60kg 31. 15131130-5 Mielonka drobiowa- 30kg 32. 15131310-1Pasztet z kruszonką- 40kg 33. 15131130-5 Polędwica sopocka- 40kg 34. 15131130-5 Szynka śniadaniowa- 30kg 35. 15131130-5 Pasztet mazowiecki-20kg 36. 15131130-5 Mortadela z papryką-30kg Część III DRÓB 1. 151 12000-6 Filet z kurczaka- 420kg 2. 151 12000-6 Kurczaki- 60kg 3. 151 12000-6 Porcje rosołowe bez skrzydełek-200 kg 4. 151 12000-6 Skrzydełka z kurczaka-550kg 5. 151 12300-9 Udka z kurczaka-800kg 6. 151 14000-0 Wątróbka drobiowa-140kg 7. 151 12000-6 Żołądki drobiowe-160kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: a)spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy­konania zamówienia lub przedstawia pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za­pewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. b)Posiada aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ. 2.Sprawdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonane na podstawie złożonego oświadczenia, oraz dołączonych do oferty dokumentów wymienionych w podrozdziale II niniejszego Rozdziału, według zasady spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą: 1. Oświadczenie Wykonawcy - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego/ Stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.1.2004 r. Prawo zamówień publicznych (t. jedn. Dz. U. z 2007r Nr 223, poz. 1655 z póź. zm.) zgodnie ze wzorem będącym załącznikiem nr 2 do SIWZ 2. Oświadczenie o dysponowaniu sprzętem i środkami transportu zgodnie ze wzorem będącym załącznikiem nr 3 do SIWZ 3. Aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z póź zm.) lub decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.powiat-belchatowski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach