Przetargi.pl
Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu

Zakład Karny Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 86300 Grudziądz, ul. Wybickiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 64 40 400 , fax. 56 64 40 499
  • Data zamieszczenia: 2017-10-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nr 1
    ul. Wybickiego 42665
    86300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 64 40 400, fax. 56 64 40 499
    REGON: 31964100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 - Mięso Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Boczek surowy: bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta, zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy PN-A-82022 230 kg 2. Schab wieprzowy b/k: część zasadnicza wieprzowiny – odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu; barwa ciemnoróżowa, zapach – swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja-jędrna, elastyczna. PN-86/A-82002 1400 kg 3. Mięso mielone wieprzowe: mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; PN-A-82002:1986 2 000 kg 4. Mięso mielone wołowe: mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; PN-A-82003:1988 9 500 kg 5. Karkówka wieprzowa b/k: część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy(z przodu), świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; PN-86/A-82002 300 kg 6. Wątroba wieprzowa: bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-86/A-82004 2 500 kg 7. Mięso gulaszowe wieprzowe; bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-88/A-82003 550 kg 8. Mięso gulaszowe wołowe: bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-86/A-82002 500 kg 9. Szynka wieprzowa b/k: bez kości, skóry i tłuszczu oraz bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-65-A-8200 400 kg Część 2 - Drób Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Ćwiartki z kurczaka świeże: bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86524 8 000 kg Część 3 – Wędliny wieprzowe Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Kaszanka: - wyrób podrobowy wieprzowy parzony - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82007 3 000 kg 2. Kiełbasa biała parzona: - kiełbasa średnio rozdrobniona parzona - skład: mięso wieprzowe min. 70%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 3. Kiełbasa jarmarczna: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 55%, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 3 800 kg 4. Kiełbasa krakowska parzona: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 60%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 5. Mortadela: - kiełbasa wieprzowo-drobiowa homogenizowana, - skład: mięso wieprzowe min. 50%, mięso drobiowe min. 10%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 4 500 kg 6. Kiełbasa piwna: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 55%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 3 500 kg 7. Kiełbasa szynkowa wieprzowa: - kiełbasa grubo rozdrobniona parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 55%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 8. Kiełbasa śląska: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 55%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 9. Kiełbasa zwyczajna: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 55%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 10. Kiełbasa żywiecka: - kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona, - skład: mięso wieprzowe min. 60%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 3 000 kg 11. Metka: - kiełbasa drobno rozdrobniona, - skład: mięso wieprzowe min. 50%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82007 2 100 kg 12. Parówki cielęce: - typu cielaczki, - wyrób homogenizowany, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82022 5 500 kg 13. Parówki cienkie: - skład: mięso wieprzowe min. 50%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg 14. Pasztetowa wieprzowa: - wyrób podrobowy wieprzowy parzony, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82007 2 000 kg 15. Salceson czarny: - wyrób podrobowy wieprzowy, parzony, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82007 2 000 kg 16. Salceson biały: - wyrób podrobowy wieprzowy, parzony, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-82007 2 000 kg 17. Kiełbasa serdelowa: - skład: mięso wieprzowe min. 50%; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-V-74028 2 000 kg Część 4- Wędliny drobiowe Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Baton lub blok szynkowy z indyka: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 3 000 kg 2. Biała drobiowa parzona: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 200 kg 3. Kiełbasa szynkowa z drobiu: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 000 kg 4. Parówki cienkie drobiowe: - drobno rozdrobnione, - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 800 kg 5. Polędwica drobiowa: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 3 800 kg 6. Pierś gotowana z drobiu: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 000 kg 7. Szynka z indyka: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 000 kg 8. Szynka drobiowa; - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 3 000 kg 9. Polędwica miodowa z drobiu: - smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia; PN-A-86526:1995 1 000 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do SIWZ
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom Zamawiający żąda aby do złożonych ofert: wyłącznie dla części 3 i części 4 załączyć próbki oferowanych wędlin (każdej z podanego asortymentu o wadze nie mniejszej niż 0,2 kg i nie większej niż 0,3 kg), hermetycznie zapakowane, z oznaczeniem każdej próbki, nazwą oferowanej wędliny wraz z załączoną informacją dotyczącą składu oferowanej wędliny oraz nazwą Wykonawcy. Wykaz nazw oferowanych wędlin wraz ze składem, nazwą wykonawcy powinien być również dołączony dodatkowo jako oddzielny dokument. Różnice w nazewnictwie stosowanym do wędlin oferowanych przez Wykonawcę w stosunku do określonych w SIWZ należy zaznaczyć na dołączonym dodatkowym dokumencie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach