Ośrodek Oświaty i Wychowania w Świeciu ogłasza przetarg
- Adres: 86-100 Świecie, Wojska Polskiego 124
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 33 11 525 , fax. 52 33 30 330
- Data zamieszczenia: 2023-09-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Oświaty i Wychowania w Świeciu
Wojska Polskiego 124
86-100 Świecie, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 33 11 525, fax. 52 33 30 330
REGON: 091525795 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip230.lo.pl/?cid=19
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DO PRZEDSZKOLI PUBLICZNYCH, ŻŁOBKÓW MIEJSKICH ORAZ SZKÓŁ PODSTAWOWYCH Z TERENU GMINY ŚWIECIE W ROKU SZKOLNYM 2023/2024 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do przedszkoli publicznych, żłobków miejskich oraz szkół podstawowych z terenu gminy Świecie (21 placówek) w roku szkolnym 2023/2024 w ilościach i asortymencie określonych w formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszej SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy (art.112 ustawy Pzp):1. posiadają zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;2. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi:- decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu lub produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, obejmującą przedmiot zamówienia .Podstawa prawna: Ustawa o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U 2023 poz.872)3. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi:- wykaz, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –w tym okresie, należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również należycie wykonuje – przez okres minimum 6 miesięcy w ramach pojedynczego zamówienia co najmniej dwa zamówienia polegające na sukcesywnych dostawach do zakładów żywienia zbiorowego zamkniętego* mięsa i wędlin odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia o wartości co najmniej 200.000,00 zł brutto każde. *(o których mowa w art. 3 ust. 3 pkt. 56 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia - t.j. Dz.U. z 2022 r. poz.2132) artykułów odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj.:- zaświadczenie właściwego organu o posiadaniu środków transportu spełniających wymogi dotyczące przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego4. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa wołowego, mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych- CPV 15100000 – 9
Dodano: 2024-05-16 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2024r. do 28.06.2024r.
Dodano: 2024-01-17 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Osiu w roku 2024.
Dodano: 2023-11-26 - Dostawy mięsa, wędlin i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Grudziądzu
Dodano: 2023-11-16 - Dostawy różnych produktów spożywczych do magazynu żywnościowego w Internacie Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
Dodano: 2023-06-12 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
Dodano: 2023-04-27 - „Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie”
Dodano: 2023-01-13 - „Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie”
Dodano: 2022-12-19 - Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz mięsa i wędlin wieprzowych
Dodano: 2021-04-29 - SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN ORAZ TŁUSZCZÓW ZWIERZĘCYCH
Dodano: 2021-02-15