Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2024r. do 28.06.2024r.

Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej ogłasza przetarg

  • Adres: 87-500 Rypin, Dworcowa 11
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej
    Dworcowa 11
    87-500 Rypin, woj. kujawsko-pomorskie
    REGON: 000715319
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2024r. do 28.06.2024r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1a do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1a do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1a do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4a do SWZ – Część 1.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1b do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1b do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1b do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4b do SWZ – Część 2.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1c do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1c do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1c do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4c do SWZ – Część 3.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1d do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1d do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1d do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4d do SWZ – Część 4.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1e do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1e do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1e do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4e do SWZ – Część 5.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1f do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1f do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1f do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4f do SWZ – Część 6.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mrożonek zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1g do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1g do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1g do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4g do SWZ – Część 7.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1h do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1h do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4)Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1h do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4h do SWZ – Część 8.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1i do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1i do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1i do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4i do SWZ – Część 9.1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1j do SWZ.2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1j do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1j do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4j do SWZ – Część 10.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach