Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu ogłasza przetarg

  • Adres: 30-536 Kraków, ul. Stefana Czarnieckiego 3
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 620 50 00 , fax. 12 4235771
  • Data zamieszczenia: 2016-03-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu
    ul. Stefana Czarnieckiego 3 3
    30-536 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 620 50 00, fax. 12 4235771
    REGON: 00032086800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 10 2. Herbata granulowana kg 140 3. Herbata ekspresowa a 2g szt 3 000 - ilość torebek do zaparzania 4. Kakao kg 40 5. Kawa zbożowa kg 100 6. Ketchup pikantny / łagodny kg 300 - opakowanie jednostkowe a 5 kg 7. Kminek kg 8 8. Kwasek cytrynowy kg 6 9.Liść laurowy kg 12 10.Majeranek kg 7 11.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 12.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 13.Ocet spirytusowy 10% l 60 - opakowanie jedn. a 0,5 l 14.Papryka mielona słodka kg 20 15.Pieprz naturalny mielony kg 90 16.Przyprawa do potraw w płynie l 840 - opakowanie jedn. a 1 l 17.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 18.Przyprawa typu VEGETA kg 90 19.Ziele angielskie kg 10 20.Żurek w płynie l 230 21.Zupy typu gorący kubek a od 16 do 20g szt 300 22.Czosnek granulowany kg 12 23.Miód sztuczny kg 300 24.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. a 5l 25.Proszek do pieczenia kg 2,5 26.Cukier wanilinowy kg 2,5 27.woda mineralna 0,5l l 2 250 - opakowanie jedn. a 0,5 l 29.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l 30.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l gazowana/niegazowana Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Cukier porcje a 5g kg 10 Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna kg 800 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Płatki owsiane kg 10 3.Kasza manna kg 200 - opakowanie jedn. max a 1 kg 4.Mąka pszenna kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 10 - opakowanie jednostkowe a 1 kg 6.Ryż długoziarnisty kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 50 kg 7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 300 - opakowanie jedn. max a 10 kg Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3. Kukurydza konserwowa kg 40 3.Fasolka konserwowa kg 200 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 25 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe a 80g lub 100g kg 25 Grupa V - Konserwy mięsne 1. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (mielonka) a 300g 2. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (przysmak -śniadaniowy a 300g 3. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (turystyczna) a 300g 4. Konserwa mięsna typu kg 60 - opakowanie jednostkowe (mielonka) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 5. Konserwa mięsna typu kg 80 - opakowanie jednostkowe (turystyczna) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 6. Pasztet drobiowy kg 540- opakowanie jednostkowe w puszka a 100g - 130g w granicach 100 - 130g bezdodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7. Pasztet mazowiecki a 300g lub 290g kg 360 - opakowanie jednostkowe 290 g lub 300 g Grupa VI - Tłuszcze roślinne 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 950 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1.Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa lub trzy razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2.Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych ( zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno - epidemiologicznych) oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3.Dostarczane artykuły winny posiadać zbliżoną gramaturę, jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii. 4. Minimalne terminy przydatności dostarczanych produktów w zakresie grupy V tj. konserw mięsnych oraz w zakresie grupy VI tj. tłuszce roślinne - 60 dni 5.Wymagane opakowanie konserw: puszka stalowa z wieczkiem łatwootwieralnym lub opakowanie typu alupak 6. Pasztet drobiowy puszka 100g - 130g musi być bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7. Dostarczane produkty z grupy VI - tłuszcze roślinne muszą być zgodne z przepisami rozporządzenia Rady Uni Europejskiej nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) 8. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158720001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach