Przetargi.pl
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14

Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr Stanisława Deresza ogłasza przetarg

  • Adres: 16-070 Choroszcz, pl. dr Zygmunta Brodowicza 1
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 7191091 w. 404 , fax. 085 7191405
  • Data zamieszczenia: 2014-02-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr Stanisława Deresza
    pl. dr Zygmunta Brodowicza 1 1
    16-070 Choroszcz, woj. podlaskie
    tel. 085 7191091 w. 404, fax. 085 7191405
    REGON: 05058045800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppchoroszcz.med.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Burak ćwikłowy konsumpcyjny, średnica bulwy 6 -10cm kl. I ciemnoczerwony charakterystyczne dla odmiany kg 30000 Buraki ćwikłowe młode, waga pęczka min.1 kg kl. I pęczek 1000 Botwina pęczek ,waga min. 350 g kl. I pęczek 1200 Kapusta brukselska,średnica główek min. 2Cm maks.3cm, dobrze uformowane,ścisłe kl. I kg 300 Brokuły świeże, bez liści,ciemnozielone, zwarte, bez zżółkniętych, zbrązowiałych pączków kwiatowych,waga główki min.500g kl. I szt 400 Kabaczki, wyrośnięte lecz nie całkowicie dojrzałe, długość 20-40cm, szerokość 6-15cm, kl. I kg 400 Cebula biała, konsumpcyjna, kl. I, dojrzała z szyjką zaschniętą, średnica min.6 cm kg 6000 Cukinia, owoce proste lub lekko zakrzywione przy szypułce, wyrośnięte, młode o nie w pełni wykształconych nasionach, kl. I kg 400 Czosnek krajowy, główki całe, zwarte, jędrne, całkowicie pokryte łuską, waga min.60g szt 4000 Cebula czerwona, krajowa, kl. I, średnica główki min. 5 cm kg 100 Cytryny kl. I kg 100 Fasolka szparagowa żółta, świeża, jędrna, jednolita dla odmiany, kl. I kg 400 Fasola biała jaś karłowy namaczany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 6000 Groch połówki łuskany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 4000 Kapusta czerwona, waga główki min. 1 kg maks.2 kg, ścisłe, jędrne, niepopękane, kl. I kg 2000 Kapusta pekińska, waga główki 0,5 -1 kg, świeże, czyste bez objawów chorobowych i szkodników, kl. I kg 2000 Kapusta biała, waga główki min.3 kg,średniowczesna i późna, czysta, bez szkodników i objawów chorobowych,kl. I kg 30000 Kapusta biała wczesna, główka waga min. 1,5 kg, bez szkodników i objawów chorobowych, nie popękana i nie przerośnięta szt 6000 Kapusta kwaszona, opakowanie beczka ok.100 kg, kl. I kg 2000 Kalafior świeży bez liści z krótko przyciętym głąbem, róże jędrne, prawidłowo wykształcone, zwarte, bez przerośnięcia liśćmi o barwie białej do kremowej, waga 600-800g szt 1000 Ogórek świeży gruntowy, kształtny o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni o długości 8-15 cm kg 2000 Koperek świeży, zielony, bez kwiatostanu, pęczki waga 130-150g pęczek 2000 Ogórek świeży spod osłon dług, długość min.20cm, średnica nie więcej niż 6cm o niewykształconych nasionach kg 2000 Ogórek małosolny, kształtny, bez uszkodzeń mechanicznych, jednolity odmianowo, pakowane beczki ok.80kg kg 1000 Ogórek kiszony, kształtny, jednolity odmianowo o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni, długość 8-15cm kg 6000 Pomidory spod osłon, całe, świeże, zdrowe, czyste, jednolite odmianowo, wybarwione, średnica 5-8 cm kg 1400 Pomidor gruntowy, cały, świeży, zdrowy, czysty, jednolity odmianowo, wybarwiony, średnica 5-8 cm kg 1000 Rzodkiew biała podłużna, średnica 3-5 cm mierzona w najszerszym miejscu(sopel lodu) kg 600 Rzodkiewka czerwona, krajowa, bez liści, 15 szt w pęczku, waga pęczka 200-300g, nie sparciała, nie zwiędnięta, nie popękana, jednolita w pęczku pod względem zabarwienia i kształtu pęczek 1000 Sałata masłowa, krajowa, świeża, waga główki 150-200g szt 2000 Sałata karbowana, świeża, waga główki 200-300g szt 200 Sałata lodowa świeża, główki dobrze wykształcone, zwarte o wadze min.300g szt 500 Szczypior bez cebuli, krajowy, bez części pożółkłych, zeschniętych, waga pęczka min.150g szt 2000 Papryka czerwona, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Papryka żółta, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Pieczarka świeża, zamknięta, średnica kapelusza 3,5 - 6 cm, kl. Ekstra kg 400 Pory krajowe, długi korzeń, średnica 3 - 4cm, proste, ścisłe, prawidłowo wykształcone, z przyciętymi korzeniami kg 400 Seler, korzeń świeży, nie sparciały, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, bez pustych komór wewnątrz, miąższ biały lub kremowobiały kg 400 Seler młody z liśćmi, średnica bulwy min.6cm pęczek 200 Por młody, prawidłowo wykształcony, średnica min.2cm kg 200 Seler naciowy świeży, prawidłowo wykształcony, nie sparciały, waga min.300g szt 200 Pietruszka korzeń, jadalna, średnica 3-5cm mierzona w najszerszym miejscu, bez rozgałęzień i narośli kg 400 Natka pietruszki świeża, zielona, bez plam i pożółkłych zaschniętych liści, bez pędów kwiatowych i innych, waga pęczka min.150g pęczek 1000 Marchew krajowa świeża, prosta, kształtna o intensywnym zabarwieniu kory i rdzenia, bez zazieleniałych główek o średnicy 3-4cm w najszerszym miejscu kg 50000 Pietruszka młoda korzeń z nacią świeżą, waga pęczka min.1kg pęczek 200 Marchew młoda świeża z nacią, waga pęczka min.1 kg pęczek 1000 Rabarbar świeży, długość min.40cm, grubość mierzona w połowie długości min.3cm kl. I kg 2000 Jabłka Papierówka świeże, średnica min.7cm, kl. I kg 4000 Jabłka Antonówka, średnica min.8cm, kl. I kg 4000 Jabłka Cortland, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Alwa, średnica 7-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Ligol, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Lobo, średnica 8-10cm, kl. I kg 2000 Gruszka Klapsa krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Konferencja krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Lipcówka krajowa, kl. I kg 200 Czereśnie krajowe czerwone, żółte, kl. I kg 200 Ananas dekoracyjny, kl. I szt 100 Banany, kl. I kg 200 Brzoskwinie, kl. I kg 200 Grapefruit czerwony, kl. I kg 200 Truskawki krajowe, kl. I kg 200 Winogrona białe, kl. I kg 200 Winogrona ciemne, kl. I kg 200 Wiśnie krajowe, kl. I kg 200 Pomarańcze, kl. I kg 200 Śliwki, kl. I kg 200 Porzeczka czerwona krajowa, kl. I kg 200 Porzeczka czarna krajowa, kl. I kg 200 Orzechy włoskie łuskane kg 100 Maliny krajowe, kl. I kg 200 Mandarynki, kl. I kg 200 Nektarynki kg 200 Śliwki suszone kalifornijskie, kl. I kg 100 Żurawina suszona cała, kl. I kg 100 Ziarno sezamu, kl. I kg 100 Pestki dyni, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Pestki słonecznika, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Płatki migdałowe, kl. I kg 100 Pomidory suszone, kl. I kg 100 Jabłka suszone, kl. I kg 100 Gruszki suszone, krajowe, kl. I kg 100 Arbuz kl. I kg 200 Podgrzybek suszony, kl. I kg 10 Ziemniaki wczesne od VI - VIII kg 60000 Ziemniaki późne od IX - V kg 150000 Susz warzywny 4 - składnikowy, kostka (marchew, pasternak, seler korzeń, por) op. Worek 20 kg kg 2500 Mak niebieski kg 20 Majeranek suszony otarty kg 50 Jaja świeże kurze, kat. Świeżości A waga 53 - 63 g szt 150000
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: Pakiet Nr 1 - 7 000,00 zł Pakiet Nr 2 - 2 800,00 zł Pakiet Nr 3 - 6 200,00 zł Pakiet Nr 4 - 1 500,00 zł 2.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilki następujących formach: a)pieniądzu; b)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)gwarancjach bankowych; d)gwarancjach ubezpieczeniowych e)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6B ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. O utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.) 3.Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić na rachunek bankowy: BS Choroszcz 57 8060 0004 0130 0127 2000 0020. W tytule przelewu należy umieścić informację -wadium- przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych, znak sprawy SZP 3820 - 5/14. 4.Wadium wnoszone w formie poręczenia bankowego, gwarancji bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych należy dołączyć do oferty w formie kopii. Oryginał złożyć odrębnie w siedzibie Zamawiającego w SPP ZOZ w Choroszczy w Kancelarii Zakładu, w terminie do dnia 13.02.2014 r do godz. 10:00. 5.Termin ważności wadium wnoszonego w gwarancjach bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych nie może być krótszy niż termin związania z ofertą . Jeżeli termin ważności wadium będzie krótszy, oferta taka podlega odrzuceniu ze względu na nieskutecznie wniesione wadium. 6.Zamawiający zwraca wadium zgodnie z art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Rabat udzielony Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppchoroszcz.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach