Przetargi.pl
Dostawa świeżych owoców i warzyw na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Ciechanowie

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ogłasza przetarg

  • Adres: 06-400 Ciechanów, ul. Sienkiewicza 13
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 23 6722889 , fax. 23 6722889
  • Data zamieszczenia: 2013-03-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
    ul. Sienkiewicza 13 13
    06-400 Ciechanów, woj. mazowieckie
    tel. 23 6722889, fax. 23 6722889
    REGON: 00020234700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: powiatowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa świeżych owoców i warzyw na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Ciechanowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ciechanowie w następującym asortymencie: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Banan kg 200 2. Brokuły szt 10 3. Buraki kg 260 4. Cebula kg 200 5. Cukinia kg 10 6. Fasola drobna, biała kg 50 7. Fasola szparagowa kg 15 8. Groch kg 25 9. Gruszki kg 25 10. Jabłka kg 500 11. Kalafior szt 10 12. Kapusta biała kg 170 13. Kapusta czerwona kg 50 14. Kapusta kwaszona kg 190 15. Kapusta młoda szt 65 16. Kapusta pekińska kg 115 17. Koperek szt 150 18. Mandarynka kg 40 19. Marchew kg 600 20. Ogórek zielony kg 125 21. Ogórki kiszone kg 110 22. Papryka czerwona kg 25 23. Pieczarka kg 55 24. Pietruszka korzeń kg 145 25. Pietruszka natka szt 300 26. Pomarańcza kg 70 27. Pomidor kg 95 28. Por kg 15 29. Por młody szt 10 30. Rzodkiewka szt 70 31. Sałata szt 100 32. Seler korzeń kg 140 33. Susz wigilijny 250g szt 10 34. Szczypior szt 200 35. Śliwka kg 15 36. Truskawki świeże kg 30 37. Ziemniaki kg 3500 Podane wielkości zapotrzebowania na warzywa, owoce mają charakter jedynie szacunkowy i będą służyć wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Poszczególne zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji. Wykonawca zobowiązuje się : 1) Dostarczać produkty odpowiadające wszelkim normom i standardom dopuszczającym ich do sprzedaży i spożycia. 2) Przedmiot zamówienia będzie odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, dostarczony transportem wykonawcy zgodnie z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca dostarczy Zamawiającemu dokumenty potwierdzające, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP. Dokumentami tymi będzie kserokopia zaświadczenia wydanego przez właściwą terytorialnie stację Inspekcji Sanitarno - Epidemiologiczną o spełnieniu wymogów o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub świadectwo weterynaryjne. 3) Przedmiot zamówienia będzie dostarczony transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymaganiami GMP/GHP oraz systemem HACCP na jego koszt. Osoby wykonujące zamówienia (kierowcy, pomocnicy itp.) muszą posiadać aktualne zaświadczenia lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. 4) Zamawiający wymaga, aby opakowania zabezpieczające jakość dostarczonych towarów nie były brudne, uszkodzone mechanicznie, materiał opakowany był dopuszczony do kontaktu z żywnością. 5) Towar dostarczony w oryginalnych opakowaniach, powinien mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 6) Odbiór jakościowy i ilościowy dostarczonego towaru odbywać się będzie w magazynie Zamawiającego przy udziale Wykonawcy. 7) Przyjęcie towaru odbywać się będzie na podstawie faktury lub dowodu dostawy z aktualną ceną zgodnie z umową. 8) Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania towaru bezpośrednio do rąk upoważnionego pracownika. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru bez opieki lub przekazywania go osobom nieupoważnionym. 9) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilość oraz jakość dostarczonych towarów. 10) Wykonawca udziela gwarancji na przedmiot zamówienia, który musi posiadać aktualny -termin przydatności do spożycia. 11) W razie stwierdzenia w dostawie produktów nieodpowiedniej jakości lub braków ilościowych, Wykonawca zobowiązuje się bezzwłocznie uzupełnić braki ilościowe - jeżeli takie zostaną stwierdzone przez Zamawiającego w otrzymanej dostawie w dniu dostawy lub niezwłocznie wymienić wadliwe produkty na wolne od wad - na swój koszt. 12) Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu zamówienia. Wykonawca : 1.) W ofercie podaje ceny świeżych warzyw i owoców na dzień 13.03.2013 r. 2) Zmiana ceny może nastąpić jedynie na pisemny wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, nie częściej niż raz w miesiącu po ukazaniu się notowań cenowych opracowanych wg Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego S.A. Bronisze (http://ceny.fresh-market.pl/ceny_w_polsce/warszawa). 3) Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni. Zmiana ceny nie może być procentowo wyższa od wskaźnika, o którym mowa w pkt. 2. 3. W przypadku zmiany wskaźnika, o którym mowa w pkt 2 w sposób malejący, Wykonawca również zobowiązuje się do zmiany ceny w dół według tego wskaźnika. Zamawiający określa termin dostaw owoców i warzyw - codziennie w godzinach 8.00 - 10.00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.stciechanow.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach