Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Ciechanowie

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy ogłasza przetarg

  • Adres: 06-400 Ciechanów, ul. Sienkiewicza 13
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 23 6722889 , fax. 23 6722889
  • Data zamieszczenia: 2013-03-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
    ul. Sienkiewicza 13 13
    06-400 Ciechanów, woj. mazowieckie
    tel. 23 6722889, fax. 23 6722889
    REGON: 00020234700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: powiatowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Ciechanowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ciechanowie. Dostawę art. żywnościowych Zamawiający podzielił na siedem części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Oferta musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Część I - Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery Lp. Nazwa artykułu i wielkość opakowania jednostkowego Jednostka miary Ilość 1 Baton Grzesiek 50 g szt 49 2 Budyń Słodka chwila 43g szt 31 3 Chrzan 160g szt 7 4 Ciastka Petitki 50g szt 115 5 Ciasto francuskie 275g szt 8 6 Cukier 1kg kg 299 7 Cukier puder 0,5 kg kg 4 8 Dżem truskawkowy n/s 300g szt 142 9 Dżem truskawkowy n/s 450g szt 60 10 Dżem wisnia n/s 300g szt 143 11 Groszek konserwowy 400g szt 68 12 Herbata 100g szt 58 13 Kakao 100g szt 7 14 Kakao Puchatek 500g szt 2 15 Kasza gryczana 0,5kg kg 29,5 16 Kasza jęczmienna 400g kg 58 17 Kawa Inka 150g szt 1 18 Ketchup Miwex 500g szt 183 19 Kisiel cytrynowy 58g szt 75 20 Kisiel Słodka chwila 30g szt 84 21 Kisiel Słodka chwila 40g szt 100 22 Kompot (różne smaki) 920g szt 48 23 Koncentrat pomidorowy 190g szt 12 24 Koncentrat pomidorowy 950g szt 69 25 Kukurydza konserwowa 360g szt 12 26 Kwasek cytrynowy 20g szt 36 27 Liść laurowy 0,1 kg kg 0,7 28 Majeranek 0,2 kg kg 1 29 Majonez kętrzyński 460g szt 10 30 Majonez kętrzyński 815g szt 60 31 Makaron falbanki 750g szt 5 32 Makaron krajanka 400g szt 23 33 Makaron nitka 250g szt 88 34 Makaron nitka 400g szt 109 35 Makaron rurki 500g szt 103 36 Makaron spaghetti 0,5 kg 57,5 37 Makaron świderek 1 kg kg 63 38 Makaron świderek 400g szt 60 39 Makaron świderek 500g kg 13,5 40 Marina przyprawa do kurczaka 1kg kg 5 41 Masło roślinne 250g/500g kg 110 42 Maka pszenna 1kg kg 122 43 Mąka ziemniaczana 1kg kg 4 44 Miód jednorazowy 25g szt 106 45 Musztarda 200g szt 64 46 Ocet 0,5 L szt 32 47 Ogórek konserwowy 0,9 L szt 34 48 Olej 1 L szt 202 49 Pasztet podlaski 195g szt 287 50 Pieprz mielony 0,5kg kg 5 51 Płatki Corn flakes 250g szt 70 52 Płatki Corn flakes 500g szt 47 53 Powidła śliwkowe 280g szt 12 54 Przyprawa Kucharek 1kg szt 69 55 Przyprawa Kucharek 200g szt 33 56 Przyprawa Kucharek 500g szt 51 57 Przyprawa Vegeta 200g szt 20 58 Płatki - Przysmak śniadaniowy 250g (różne smaki) szt 96 59 Ryż 1kg kg 90 60 Sałatka szwedzka 900g szt 5 61 Serek topiony 100g kg 1 62 Sól 1kg kg 83 63 Sos słodko-kwaśny 520g szt 112 64 Syrop mix-paloma 500g szt 29 65 Syrop owocowy mix 430g szt 282 66 Szczaw konserwowy szt 81 67 Ziele angielskie 0,2kg kg 0,2 Artykuły spożywcze mają być dostarczane do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczonych numerem tej samej partii towaru. Wszystkie artykuły muszą być świeże, z początkowego terminu przydatności do spożycia . Artykuły sypkie muszą być bez zanieczyszczeń. Makarony muszą odpowiadać jakością najlepszych makaronów na rynku i nie mogą rozpadać się podczas gotowania. Opakowania wszystkich w/w artykułów nie mogą być uszkodzone ( porwane , dziurawe itp.) Część II - Świeże mięso, wędliny i drób Drób - mięso świeże Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Filet z kurczaka kg 135 2 Ćwiartka tylna z kurczaka kg 286 3 Kurczaki kg 13 4 Korpus z kurczaka kg 310 Drób - wędliny świeże Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Szynka z piersi kurczaka kg 13 Mięso świeże wieprzowe, wołowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Boczek surowy kg 2 2 Karkówka bez kości kg 57 3 Kości wieprzowe kg 74 4 Łopatka bez kości kg 318 5 Schab bez kości kg 96 6 Szynka bez kości surowa kg 35 7 Udziec wołowy bez kości kg 51 8 Żeberka wieprzowe kg 110 9 Podgardle kg 2 10 Szponder wołowy kg 2 11 Słonina kg 41 Wędliny świeże Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Berlinki kg 10 2 Boczek wedzony kg 30 3 Kiełbasa zwyczajna kg 76 4 Kaszanka gryczana kg 59 5 Kiełbasa ogniskowa kg 13 6 Kiełbasa krakowska parzona kg 24 7 Kiełbasa szynkowa kg 41 8 Tyrolska kg 79 9 Parówkowa kg 84 10 Mortadela kg 50 11 Ogonówka parzona kg 45 12 Parówki hoddogowe kg 45 13 Pieczeń wiedeńska kg 39 14 Pasztetowa kg 24 15 Kiełbasa biała chłopska kg 17 16 Kiełbasa śląska kg 15 17 Pasztet domowy kg 19 18 Kiełbasa wekendowa kg 12 Mięso, drób i wędliny muszą być świeże, bez nalotu i zapachu starego mięsa z początkowym terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku który powstanie podczas transportu w postaci wody. Mięso winno być ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie. Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych - świeży wygląd, smak, zapach - jak i odżywczych, w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny. Na mięso, drób i wędliny przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI Część III - Jaja kurze świeże o gramaturze 53 g - 63 g Lp. Nazawa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Jaja kurze Jaja kurze (wielkość jaja M, sposób chowu 3) szt 4700 Do Zamawiającego mogą być dostarczone jaja kurze o lepszych parametrach, jednak w cenie nie wyższej jak ustalona dla wielkości jaja M i sposobu chowu 3. Jaja muszą być czyste, oznakowane kodem producenta zawierającym sposób chowu kur, kod kraju producenta i weterynaryjny numer identyfikacyjny. Na opakowaniu musi być umieszczony aktualny termin przydatności do spożycia. Do Zamawiającego muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia. Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Część IV - Mleko i produkty mleczarskie Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Mleko spożywcze 2 % litry 570 2 Jogurt 150g szt 452 3 Jogurt 135g szt 10 4 Serek hochland krążek mix 200g op 33 5 Ser twardy salami kg 53 6 Śmietana 30 % litry 140 7 śmietana 18 % litry 13 8 Twaróg półt?usty kg 50 9 Twaróg homogenizowany 150g szt 500 10 Masło śmietankowe 200g kg 104 11 Ser twardy edamski kg 19 12 Serek wiejski 150g szt 70 Mleko i produkty mleczarskie muszą być w oryginalnych opakowaniach jednostkowych producenta, dostarczone do Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczonych numerem tej samej partii towaru. Produkty mleczarskie muszą być świeże, smaczne i pachnące i posiadać aktualny termin przydatności do spożycia przewidziany dla danego produktu. Do Zamawiającego muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). CZĘŚĆ V - Pieczywo i wyroby piekarnicze Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Chleb zwykły krojony 0,5kg szt 1770 2 Chleb razowy krojony 0,5kg szt 240 3 Bułka zwykła 0,1kg szt 6400 4 Bułka tarta 0,5kg kg 68 5 Placek drożdżowy szt 10 6 Pączki szt 300 7 Bułka drożdżowa szt 100 8 Bułka słodka szt 100 9 Babka piaskowa szt 16 10 Rogal czekoladowy szt 36 Pieczywo i wyroby piekarnicze - świeże dostarczane bezpośrednio po wytworzeniu. Pieczywo i wyroby piekarnicze ( w tym ciasto) mają być nie przypalone i nie popękane. Chleb nie może być gliniasty i nie może się kruszyć. CZĘŚĆ VI - Mrożone artykuły spożowcze Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Pierogi z truskawką 1 kg kg 44 2 Pierogi z truskawką 450g szt 31 3 Frytki 2,5 kg szt 75 4 Mieszanka warzywna 450g kg 36 5 Pierogi z mięsem 450g kg 39,6 6 Pierogi z serem 450g kg 45,9 7 Pizza z szynką 1kg szt 9 8 Pyzy z mięsem 450g szt 85 Mrożonki muszą być nie przeterminowane z aktualnym terminem przydatności do spożycia. Do Zamawiającego muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia, w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczonych numerem tej samej partii towaru. Część VII - Ryby i przetwory rybne Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Filet z ryb (mrożony) kg 80 2 Paprykarz 300g szt 30 3 Makrela wędzona kg 20 4 Szprot w oleju 170 g szt 40 5 Szprot w pomidorach 300 g szt 10 6 Matjas solony kg 6 7 Płaty śledziowe marynowane kg 6 8 Sałatka śledziowa kg 5 Filety rybne muszą być mrożone z małą zawartością wody (SHP). Filety mrożone, ryby wędzone, przetwory rybne, puszki rybne muszą być nie przeterminowane z aktualnym terminem przydatności do spożycia, dostarczone w opakowaniach zbiorczych - zgrzewkach, kartonach itp., oznaczone numerem tej samej partii towaru. Do Zamawiającego muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Wykonawca zobowiązuje się : - dostarczać produkty odpowiadające wszelkim normom i standardom dopuszczającym ich do sprzedaży i spożycia. - Przedmiot zamówienia będzie odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, dostarczony transportem wykonawcy zgodnie z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. - Na żądanie Zamawiającego Wykonawca dostarczy Zamawiającemu dokumenty potwierdzające, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP. Dokumentami tymi będzie kserokopia zaświadczenia wydanego przez właściwą terytorialnie stację Inspekcji Sanitarno - Epidemiologiczną o spełnieniu wymogów o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub świadectwo weterynaryjne. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymaganiami GMP/GHP oraz systemem HACCP na jego koszt. Osoby wykonujące zamówienia (kierowcy, pomocnicy itp.) muszą posiadać aktualne zaświadczenia lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. Zamawiający wymaga, aby opakowania zabezpieczające jakość dostarczonych towarów nie były brudne, uszkodzone mechanicznie, materiał opakowany był dopuszczony do kontaktu z żywnością. Towar dostarczony w oryginalnych opakowaniach, powinien mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przy każdej dostawie ma być dostarczony przez Wykonawcę Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Odbiór jakościowy i ilościowy dostarczonego towaru odbywać się będzie w magazynie Zamawiającego przy udziale Wykonawcy. Przyjęcie towaru odbywać się będzie na podstawie faktury lub dowodu dostawy z aktualną ceną zgodnie z umową. Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania towaru bezpośrednio do rąk upoważnionego pracownika. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru bez opieki lub przekazywania go osobom nieupoważnionym. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilość oraz jakość dostarczonych towarów. Wykonawca udziela gwarancji na przedmiot zamówienia, który musi posiadać aktualny termin przydatności do spożycia W razie stwierdzenia w dostawie produktów nieodpowiedniej jakości lub braków ilościowych, Wykonawca zobowiązuje się bezzwłocznie uzupełnić braki ilościowe - jeżeli takie zostaną stwierdzone przez Zamawiającego w otrzymanej dostawie w dniu dostawy lub niezwłocznie wymienić wadliwe produkty na wolne od wad - na swój koszt. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu w każdej z części zamówienia. Zamawiający określa terminy dostaw w/w art. żywnościowych: Część I - Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , dwa razy w tygodniu - w dniach ustalonych przez Zamawiającego z Wykonawcą Część II - Świeże mięso, wędliny i drób - codziennie w godzinach 8.00 - 9.30 Część III - Jaja kurze świeże o gramaturze 53 g - 63 g. - raz w tygodniu w godz. 8.00 - 10.00, w dniu ustalonym przez Zamawiającego z Wykonawcą Część IV - Mleko i produkty mleczarskie - codziennie w godzinach 6.00 - 6.30 Część V - Pieczywo i wyroby piekarnicze - codziennie w godzinach 6.00 - 6.30 Część VI -- Mrożone artykuły spożowcze - w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , raz w tygodniu - w dniu ustalonym przez Zamawiającego z Wykonawcą. Część VII - Ryby i przetwory rybne - w miarę potrzeb w godzinach 8.00 - 10.00 , dwa razy w tygodniu - w dniach ustalonych przez Zamawiającego z Wykonawcą. Termin wykonania zamówienia - od daty podpisania umowy na realizację przedmiotu zamówienia do dnia 31 grudnia 2013 r. W trakcie obowiązywania umowy - dostawa artykułów żywnościowych sukcesywnie, w miarę potrzeb, zapotrzebowanie zgłoszone pisemnie, telefonicznie, faksowo - na dzień wcześniej przed terminem realizacji zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158900003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.stciechanow.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach