Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017

Publiczne Gimnazjum im. Jana Pawła II ogłasza przetarg

  • Adres: 56-160 Wińsko, ul. Nowa 2
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-71 3898337 , fax. 0-71 3898337
  • Data zamieszczenia: 2016-07-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Gimnazjum im. Jana Pawła II
    ul. Nowa 2 2
    56-160 Wińsko, woj. dolnośląskie
    tel. 0-71 3898337, fax. 0-71 3898337
    REGON: 93204449600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://ugwinsko.bipgmina.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - część od 1 do 11. 2. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na wybraną przez siebie część lub części. 3. Opis przedmiotu zamówienia Przedmiot zamówienia obejmuje 11 części z możliwością składania ofert na poszczególne części. Część Nr 1 - Dostawa jaj - (CPV: 03142500-3) Część Nr 2 - Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów-(CPV: 15500000-3) Część Nr 3 - Dostawa artykułów z przemiału zbóż -(CPV: 15600000-4) Część Nr 4 - Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich-(CPV: 15821000-9) Część Nr 5 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin-(CPV: 15100000-9) Część nr 6 - Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich - (15112000-6; 15112100-7) Część Nr 7 - Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych-(CPV: 15870000-7) (CPV: 15850000-1)(CPV: 15863000-5) (CPV: 15412200-1) Część Nr 8 -Dostawa warzyw i owoców-(CPV: 15300000-1) Część Nr 9 - Dostawa mrożonek-(CPV: 15220000-6) (CPV: 15330000-0) (CPV: 15331170-9) Część Nr 10 - Dostawa pozostałych art. żywnościowych-(CPV: 15800000-6) (CPV: 15400000-2)(CPV: 15300000-1) (CPV: 15600000-4) (CPV: 15240000-2) Część nr 11 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych - CPV: 15000000-8; 15800000-6; 15851000-815890000-3; 15894200-3) Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego. Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami. Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy. Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie. Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zgodnie z art.29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał.nr.6 do SIWZ. UWAGA: Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części. 4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych 5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. 7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne. W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akeptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ. 8.Wymagania stawiane Wykonawcy: 8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymii jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 9. Wymagania organizacyjne - produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii; 1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2016/2017, zgodnie z organizacją roku szkolnego 2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Publicznego Gimnazjum, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do stołówki; 3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym; 4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym; 5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym; 6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP 7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 - Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji); 8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru w terminach: a) w okresie od 1 września 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku dwa razy w miesiącu, tj. pierwsza faktura do 15 dnia każdego miesiąca, a druga do ostatniego dnia miesiąca, b) w okresie od 1 stycznia 2017 roku do 31 sierpnia 2017 roku przy każdej dostawie towaru dla faktycznie odebranego towaru. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT. 9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji - telefonicznie lub fax. 10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ugwinsko.bipgmina.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach