Przetargi.pl
Dostawa produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiałowych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Ratuszowa 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8493201 , fax. 074 8436764
  • Data zamieszczenia: 2009-07-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Ratuszowa 1 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8493201, fax. 074 8436764
    REGON: 00028830800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiałowych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiałowych do Punktów żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. Szczegółowe zestawienie asortymentowo-ilościowe. L.p. Produkt J.m. Ilość I. Dostawy produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiałowych 1 JOGURT SERDUSZKO 125G (różne smaki) typu ZOTT szt. 3000 2 DESER - 6x55G typu MONTE szt. 415 3 DESER GRATKA TRUSK. - 24x120G typu DANONE szt. 6000 4 JOGURT NATURALNY B/CUKRU - 200G typu ZOTT szt. 4836 5 JOGURT NATURALNY B/CUKRU - 400G typu ZOTT szt. 2100 6 JOGOBELLA - 150G typu ZOTT (różne smaki) szt. 4700 7 JOGOBELLA LIGHT - 150G typu ZOTT (różne smaki) szt. 100 8 JOGURT PRIMA - 135G typu ZOTT (różne smaki) szt. 3000 9 KEFIR - 180G typu GOMI szt. 600 10 MASŁ0 typu MAZURSKIE EXTRA - 200G szt. 13500 11 MASŁO ŚMIETANKOWE - 200G szt. 30000 12 MLEKO 3,2% 1L UHT typu GOSTYŃ szt. 60 13 MLEKO 2% FOLIA 1L szt. 41100 14 MLEKO W PROSZKU PEŁNE - 500G szt. 167 15 SER SAŁATKOWY typu FETA 30% - 270G szt. 300 16 SER SAŁATKOWY typu FETA 40% - 270G szt. 200 18 SER SAŁATKOWY typu FETA 45% - 270G szt. 400 19 SEREK WIEJSKI - 150G szt. 1050 20 SER GOUDA - 1 kg kg 1430 21 SER EDAMSKI OSTROŁĘKA - 1 kg kg 250 22 SER MORSKI MLEKOVITA - 1 kg kg 300 23 SER PLASTRY - 150G typu ZOTT szt. 5000 24 SER TOPIONY PLASTRY - 150G typu HOCHLAND (różne smaki) szt. 4510 25 SER CAMEMBERT - VALBON HOCHLAND 180G szt. 13 26 SER BRIE - 125G typu TUREK szt. 233 27 SER CAMEMBERT - 120G typu TUREK szt. 213 28 MAJONEZ - 300 ML typu ŚWIDNICKI szt. 2390 29 MARGARYNA DOBREJ GOSPODYNI - 250G szt. 3010 30 MARGARYNA KASIA - 250G szt. 250 31 PASZTET DROBIOWY MIX - 135G szt. 1400 32 PASZTET PROCHOWICKI - 160G szt. 6100 33 KRĄŻKI MIXTETT, SORTETT - 200G typu HOCHLAND szt. 3000 34 SEREK TWAROGOWY 100G typu KIRI (różne smaki) szt. 13000 35 SEREK KREMOWY NATURALNY- 150G typu KOLUŚ szt. 2350 36 SEREK SMAKOWY - 150G typu KOLUŚ szt. 860 37 SER TOPIONY KRĄŻEK - 8x25G typu HOCHLAND szt. 1000 38 SER TOPIONY 60% - 100G typu TYCHY szt. 13000 39 SEREK typu TOSKA CATERING - 20G szt. 33100 40 SER ZOTTARELLA (kulka)- 125G / ZOTT szt. 700 41 ŚMIETANA 12% - 250G szt. 9310 42 ŚMIETANKA DO KAWY - 10x10G szt. 460 43 TWARÓG PÓŁTŁUSTY (folia, próżnia) - 1kg szt. 4130 44 TWARÓG PÓŁTŁUSTY (papier) - 1kg kg 1030 45 SEREK FROMAGE typu GÓRSKI MIX - 80G szt. 1770 46 SEREK 125G typu JANA szt. 600 47 SEREK TWAROŻKOWO-SERNIKOWY typu MÓJ ULUBIONY / WIELUŃ 200G szt. 100 48 SEREK WANILIOWY typu DANIO 150G szt. 500 49 ŚMIETANA 33% typu RAMA Cremefine do ubijania, 225ML szt. 80 50 SER OWCZY, KOZI 160 G / 200 G* szt. 40 51 MLEKO SOJOWE 0,5L szt. 40 52 MASŁO ROŚLINNE 250G szt. 20 53 MAGRARYNA DO SMAROWANIA typu RAMA 250G szt. 20
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapisów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, - wdraża lub stosuje system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP) - przedstawi zaświadczenie podmiotu uprawnionego / decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych wyrobów spożywczych. - Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 ustawy; - W okresie ostatnich 3 lat Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł każda . Zamawiający na podstawie treści złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń dokona oceny spełniania warunków podmiotowych według formuły spełnia-nie spełnia. Nie spełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Ofertę Wykonawcy wykluczonego z postępowania uzna się za odrzuconą.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. A) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu zakresie posiadanych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmiotem zamówienia: 1. Oświadczenia Wykonawcy zgodnie ze wzorem ( Dokument nr 1) 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). 1. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP. 2. Aktualne Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 3. Decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia (produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiału), B) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 1. Wykaz dokonanych usług wraz z załączonymi dokumentami potwierdzającymi ich staranne wykonanie. Wykaz musi zawierać listę co najmniej 2 usług o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś. zł każda. Wzór Wykazu -( Dokument nr 2) C) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 1. Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200 tyś. zł (słownie: dwieście tysięcy 00/100 zł). D) Inne wymagane, niezbędne dokumenty: 1. Zaparafowany wzór umowy. 2. Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy jeżeli nie wynika z dokumentów rejestrowych, załączonych do oferty. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - Każdy z uczestników konsorcjum winien załączyć do oferty dokumenty wskazane w pkt. A1-A2, C1 z tym, że polisa może być wystawiona łącznie dla wszystkich Wykonawców. 4. Zamawiający wymaga w stosunku do podmiotów (partnerów) aby każdy z nich oddzielnie udokumentował, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. Art.24 ustawy. 5. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę(-y) uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach