Przetargi.pl
Dostawa past serowych do smarowania i tłuszczów

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Grzonki 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4152001 , fax. 032 4152001
  • Data zamieszczenia: 2009-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
    ul. Grzonki 1 1
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4152001, fax. 032 4152001
    REGON: 00125504400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa past serowych do smarowania i tłuszczów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa past serowych do smarowania i tłuszczów dla Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa artykułu Jedn, miary Ilość dostawy 1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białko ok. 5g, tłuszczu ok.15g, pakowany w kubek po 100g, różne smaki Np.: Serek do chleba Włoszczowa szt 4.500 2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka ok. 8g. tłuszczu ok.18g, pakowany w kubek 125 g, różne smaki Np.: Serek kremowy smak z Turka szt 2.000 3. Serek twarogowy typu tartare, wartość dorywcza w 100g zawartość białka ok. 8g, tłuszczu ok.25 g, pakowany w kubek 150g, różne smaki Np.: Serek tartare Bongrain -Tosca szt 2.000 4. Serek typu fromage pakowany w kostki 75- 100g, różne smaki szt 1.500 5. Margaryna śniadaniowa pakowana w kostki 250 g kg 800 6. Margaryna Palma pakowana w kostki 250 g kg 400 7. Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 100 Ilości wymienionego asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności do potrzeb zamawiającego. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7.00 - 14.00. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z Dostawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem. W pozycjach od 1-3 przykładowo wskazano nazwę i producenta poszczególnego asortymentu serków, zamawiający dopuszcza zaproponowanie innych wyrobów równoważnych tzn. o równoważnych wartościach odżywczych, smakowych, jakościowych oraz wielkościach opakowania. Możliwości zmiany umowy: Zamawiający dopuszcza waloryzację cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy, w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości oferty. Zamawiający dopuszcza zamianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT obowiązującego na przedmiot umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155450000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wynagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień ; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia , lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu stanowiącym zał. nr 2 do SIWZ zgodnie z formułą: spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Oświadczenie i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków: - Oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 uPzp - zał. nr 2 do SIWZ. B. Inne oświadczenia i dokumenty: Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: a) dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, b) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. C. W przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne w poz. od 1-3 formularza cenowego do oferty należy dołączyć próbki produktów równoważnych wraz z opisem tych produktów - określenie wartości odżywczych, składniki.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatraciborski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach