Przetargi.pl
Dostawa mięsa wieprzowego i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych dla Bursy Szkolnej nr 4 w Elblągu na 2014 rok.

Bursa Szkolna nr 4 w Elblągu ogłasza przetarg

  • Adres: 82-300 Elbląg, ul. Jana Amosa Komeńskiego 37
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. (055) 233 40 47 , fax. (055) 233 40 47
  • Data zamieszczenia: 2013-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bursa Szkolna nr 4 w Elblągu
    ul. Jana Amosa Komeńskiego 37 37
    82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. (055) 233 40 47, fax. (055) 233 40 47
    REGON: 17040684200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursa4.elblag.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa - placówka oświatowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa wieprzowego i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych dla Bursy Szkolnej nr 4 w Elblągu na 2014 rok.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia stanowi dostawa mięsa wieprzowego i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych dla Bursy Szkolnej nr 4 w Elblągu na okres od 01 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 roku. Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem mięsa wieprzowego i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zamówieniu przez Bursę Szkolną nr 4 w Elblągu. Koszt transportu dostarczonej dostawy oraz wniesienia towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku Bursy, wskazanym przez osobę uprawnioną ponosi Wykonawca. Przedmiot zamówienia został podzielony na dwie części (z uwzględnieniem postanowień art. 32 ust. 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych): Część 1 mięso wieprzowe i produkty wędliniarskie - Kod CPV 15131400-9 Część 2 mięso i wędliny drobiowe - Kod CPV 15131500-0 Opis przedmiotu zamówienia zawiera szczegółowo załącznik nr 2a lub/i 2b do SIWZ. Wszędzie, gdzie wskazane są jakiekolwiek znaki towarowe, nazwy, etc. zamawiający dopuszcza uwzględnienie towarów równoważnych, o nie gorszej jakości niż wskazane w SIWZ. 2. Wykonawca zobowiązany jest wypełnić w sposób szczegółowy załącznik nr 2a lub/i 2b do SIWZ. 3. Świadczenie Wykonawcy będzie obejmować sprzedaż mięsa i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych zgodnie z obowiązującymi w tym przedmiocie normami oraz dostarczenie na koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego. 4. Zamawiający ma prawo żądać sprawdzenia jakości mięsa i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych. Zamawiający może żądać od Wykonawcy dokumentów potwierdzających prawidłową jakość przedmiotu zamówienia tj. atestów, zaświadczeń itp. 5.Przedmiot zamówienia ma być wykonany zgodnie z formularzem ofertowym, wymogami sanitarno - epidemiologicznymi i weterynaryjnymi oraz ma być najlepszej jakości. 6. Dostawa mięsa i produktów wędliniarskich oraz mięsa i wędlin drobiowych odbywać się będzie okresowo, na podstawie telefonicznych zamówień dokonywanych przez upoważnionego pracownika, najpóźniej dzień przed dostawą, w dniu i godzinie, a także w ilości i asortymencie wskazanych każdorazowo w zamówieniu telefonicznym. 7. Dostawy będą realizowane w godzinach 6:00 - 7:00 lub w czasie wcześniej uzgodnionym z Wykonawcą. Dowóz towaru będzie realizowany środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne. 8. W przypadku, gdy Zamawiający nie dokona w okresie trwania umowy zamówień dostaw w zakresie przedmiotu zamówienia w całości, o wartości określonej w ofercie, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 9. W razie stwierdzenia w toku czynności odbioru dostawy jej obniżonej jakości, Zamawiający ma prawo nie przyjąć towaru i żądać jego wymiany, w terminie maksymalnie 2 godzin.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151314009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bursa4.elblag.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach