Przetargi.pl
dostawa mięsa i wędlin dla Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Toruniu

Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. Ks. Jerzego Popiełuszki ogłasza przetarg

  • Adres: 87100 Toruń, ul. Ligi Polskiej
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 566 574 290 , fax. 566 574 290
  • Data zamieszczenia: 2017-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. Ks. Jerzego Popiełuszki
    ul. Ligi Polskiej 8
    87100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 566 574 290, fax. 566 574 290
    REGON: 87121917800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa i wędlin dla Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Toruniu
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin (wieprzowych, wołowych, drobiowych) dla kuchni Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Toruniu przez okres 24 miesięcy od dnia podpisania umowy. 1.1. Specyfikację asortymentowo-ilościowo-cenową i standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 2 do SIWZ, który Wykonawca zobowiązany jest wypełnić i załączyć do oferty. 2. Ilości produktów określone w Załączniku Nr 2 stanowią średnie szacunkowe zapotrzebowanie w okresie 24 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu mniejszej ilości przedmiotu umowy w granicach do 30% zamówienia podstawowego i nie będzie to skutkowało roszczeniami odszkodowawczymi ze strony Wykonawcy. Strony dopuszczają możliwość dokonania zamówienia przez Zamawiającego innej ilości produktów w poszczególnych pozycjach zamówienia w razie zaistnienia takiej konieczności po stronie Zamawiającego pod warunkiem zachowania cen jednostkowych i nie przekroczeniu ogólnej wartości zamówienia. 3. Wszystkie dostarczane mięsa i wędliny muszą być klasy pierwszej lub klasy określonej w Załączniku Nr 2 do SIWZ (specyfikacja asortymentowo-ilościowo-cenowa). 4. Wszystkie surowce użyte do produkcji wędlin muszą pochodzić z tusz zwierząt rzeźnych uznanych przez Weterynaryjną Inspekcję Sanitarną za zdatne do spożycia bez zastrzeżeń. 5. Surowce uzupełniające i substancje dodatkowe powinny odpowiadać wymaganiom odpowiednich norm oraz powinny być dozwolone do stosowania w przetwórstwie mięsa aktualnymi zezwoleniami odpowiednich organów. Produkty powinny być zgodne z deklaracją składu surowcowego podanego w podstawowej charakterystyce danego asortymentu. 6. Przedstawione wyroby, w których zostały użyte znaki towarowe można zastąpić produktami równoważnymi. Za równoważny oferowany produkt Zamawiający uzna produkt o cechach nie gorszych niż określony w SIWZ. W przypadku równoważnego produktu Wykonawca winien dołączyć do oferty dane umożliwiające jego porównanie z odpowiednią pozycją zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach