Dom Pomocy Społecznej w Górnie ogłasza przetarg
- Adres: 36-051 Górno, Górno Sanatorium 23
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 017 7729880 , fax. 017 7729880
- Data zamieszczenia: 2009-05-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Górnie
Górno Sanatorium 23 23
36-051 Górno, woj. podkarpackie
tel. 017 7729880, fax. 017 7729880
REGON: 69179346500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsgorno.domypomocy.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i wędlin - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i wędlin. Szczegółowy wykaz zawierajacy żądane gramatury zawiera Formularz Cenowy stanowiący załącznik do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki: 1) Warunki potwierdzające prawo do ubiegania się o zamówienie publiczne: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy. 2) Warunki potwierdzające zdolność do wykonywania przedmiotu zamówienia: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 3) Oświadczenie musi być złożone w formie pisemnej, z podpisem osoby upoważnionej do reprezentacji Wykonawcy. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ. 4) Wykonawca złoży ofertę zgodną z wymogami SIWZ oraz przepisami ustawy 5) Akceptuje warunki umowy Załącznik nr 5 do SIWZ - projekt umowy. 6) Ocena stopnia spełniania warunków odbywać się będzie na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów. Muszą one być zgodne z rzeczywistym stanem prawnym i faktycznym (aktualne) pod rygorem odpowiedzialności prawnej
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca obowiązany jest dołączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: 1) wypełniony Załącznik nr 1 do SIWZ - Formularz oferty, 2) wypełniony Załącznik nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy, 3) podpisany Załącznik nr 3 do SIWZ - Oświadczenie o spełnieniu warunków, 4) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne , lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6) kopię dokumentu informującego o posiadaniu w swoim zakładzie Wdrożonego Systemu Kontroli Jakości HACCP oraz Weterynaryjnego Numeru Identyfikacyjnego. 7) pełnomocnictwa dla osoby składającej ofertę w przypadku działania Wykonawcy przez pełnomocnika 8) pełnomocnictwa dla pełnomocnika ustanowionego przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenia zamówienia, do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego 9) umowa spółki cywilnej o ile podmiot prowadzi działalność na podstawie umowy spółki cywilnej 2. Dokumenty, o których mowa w niniejszym rozdziale należy przedstawić w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentacji Wykonawcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsgorno.domypomocy.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola nr 15 i Przedszkola nr 18 w Stalowej Woli na potrzeby projektu Przedszkole na dobry start - Rozwój edukacji przedszkolnej w gminie Stalowa Wola Oś Priorytetowa IX, Działanie 9.1 RPO WP 2014-2020
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do Zakładu Karnego w Rzeszowie.
Dodano: 2016-07-18 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów w Zespole Placówek Oświatowych w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-08 - SPZZOZ.NT.III.382-12/16 Dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Powiatowego w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-07 - Sukcesywna dostawa żywności do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Głogowie Małopolskim przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-06-07 - SPZZOZ.NT.III.382-11/16 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Szpitala Powiatowego Nowej Dębie
Dodano: 2016-06-03 - dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-05-24 - Dostawy mięs i wyrobów wędliniarskich
Dodano: 2016-05-09 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-03-01