Instytut Rybactwa Śródlądowego im. Stanisława Sakowicza ogłasza przetarg
- Adres: 10-719 Olsztyn-Kortowo, Oczapowskiego
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5240171 w. 64; 5241064, , fax. 089 5240505
- Data zamieszczenia: 2020-10-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Rybactwa Śródlądowego im. Stanisława Sakowicza
Oczapowskiego 10
10-719 Olsztyn-Kortowo, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5240171 w. 64; 5241064, , fax. 089 5240505
REGON: 00008019219000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.infish.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytut badawczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa materiału zarybieniowego do wód i dopływów Zalewu Szczecińskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn. „Dostawa materiału zarybieniowego do wód i dopływów Zalewu Szczecińskiego” do miejsca wpuszczania wskazanych przez Zamawiającego w ramach realizacji zarybień kompensacyjnych wynikających z przygotowanego przez Zespół ds. Zarybiania Planu zarybień kompensacyjnych wynikających z decyzji Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Szczecinie z dnia 6.05.2009 r. RDOŚ-32-WOOŚ-6613-6//09/mł/ac o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia pn. „Budowa falochronu osłonowego dla portu zewnętrznego w Świnoujściu” (pkt. IV.16 tej decyzji)”, zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia podzielonym na części (zadania) stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ, formularzem ofertowy - Załącznik nr 1 do SIWZ i Zasadami odbioru materiału zarybieniowego - załącznik nr 2 do projektu umowy. Obowiązki Wykonawcy wynikające z realizacji zamówienia zostały określone w projekcie umowy – Załącznik nr 3 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03000000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) W celu wstępnego potwierdzenia, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu, wraz z ofertą należy przedłożyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu (zał. nr 2 do siwz) oraz oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 2a do siwz). 2) Wypełniony i podpisany formularz ofertowy (zał. nr 1 do siwz). 3) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez kilku wykonawców - wykonawca winien załączyć do oferty pełnomocnictwo podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie ubiegające się o udzielenie zamówienia, złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. Z treści pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać zakres umocowania do czynności związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, w szczególności do podpisania i złożenia oferty. 4) Przed podpisaniem umowy Wykonawca będzie zobowiązany wykazać, że posiada oryginalny dokument świadczący o pochodzeniu tarlaków ze wskazanych miejsc określonych w załączniku 4 do siwz.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych
Dodano: 2021-01-28 - ZAKUP, DOSTAWA I ROZŁADUNEK ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO W BARCZEWIE
Dodano: 2021-01-21 - ZAKUP, DOSTAWA I ROZŁADUNEK ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO W BARCZEWIE
Dodano: 2020-11-23 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2020-10-22 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2020-10-22 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2020-07-31 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2020-07-31 - Dostawa materiału zarybieniowego
Dodano: 2020-06-18 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2020-05-07 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2020-05-07