Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 ul. św. M .M. Kolbego nr 11 w Ełku

Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, ul. Św. M. M. Kolbego 11
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-87 6203171 , fax. 0-87 6203171
  • Data zamieszczenia: 2009-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku
    ul. Św. M. M. Kolbego 11 11
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-87 6203171, fax. 0-87 6203171
    REGON: 00072032600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 ul. św. M .M. Kolbego nr 11 w Ełku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    GRUPA I Oferta od 01.09.2009 r. - 30.06.2010 r. Warzywa i owoce CPV - 03220000-9 Lp. Asortyment Jedn. miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Warzywa 1. Ziemniaki CPV 03212100-1 kg 22000 2. Marchew CPV 03221112-4 kg 2500 3. Pietruszka CPV 03221110-0 kg 420 4. Seler CPV 03221110-0 kg 420 5. Cebula CPV 0322113-1 kg 1100 6. nać pietruszki CPV 03221000-6 szt 2000 7. Koper CPV 03221000-6 szt 2000 8. Por CPV 03221000-6 kg 350 9. Ogórek kwaszony CPV 15331000-7 kg 800 10 Ogórek świeży CPV 03221270-9 kg 1500 11 Pomidory CPV 03221240-0 kg 1500 12 Papryka, żółta, zielona czerwona CPV 03221230-7 kg 170 13 Kapusta biała CPV 03221410-3 kg 3500 14 Kapusta pekińska CPV 03221410-3 kg 500 15 Kapusta czerwona CPV 03221410-3 kg 1000 16 Kapusta kwaszona CPV 15331461-6 kg 1200 17 Rzepa Agata CPV 03221114-8 kg 500 18 Sałata CPV 03221310-2 szt. 2000 19 Ogórek korniszon 0,9l CPV 15331400-1 szt. 1000 20 Fasola średni Jaś CPV 03221210-1 kg 300 21 Fasola drobna CPV 03221210-1 kg 200 22 Groch połówki CPV 03221220-4 kg 200 23 Groszek konserwowy 400g CPV 15331400-1 szt. 500 24 Kukurydza konserwowa 400g CPV 15331470-2 szt. 400 25 Buraki czerwone CPV 03221110-0 kg 2000 26 Cytryna CPV 03222210-8 kg 250 27 Jaja CPV 03142500-3 kg 1600 28 Pieczarki CPV 03221260-6 kg 600 29 Fasolka czerwona konserwowa 400g CPV15331400-1 szt. 200 30 Papryka konserwowa 0,9l CPV 15331400-1 szt. 200 31 Czosnek CPV 03221110-0 szt. 70 32 Szczaw konserwowy 300g CPV 15331400-1 szt. 50 33 Rzodkiewka CPV 03221110-0 pęcz. 1500 34 Szczypior CPV 03221110-0 Pęcz 1500 Owoce 35 Pomarańcze CPV 03222220-1 kg 2500 36 Mandarynki CPV 03222240-7 kg 2500 37 Banany CPV 03222111-4 kg 3000 38 Brzoskwinie w syropie 820g CPV 15332100-4 szt. 300 39 Jabłka CPV 03222200-5 kg 5200 40 Nektarynka CPV 03222200-5 kg 1800 41 Brzoskwinia CPV 03222332-9 kg 1800 42 Kiwi CPV 03222118-3 kg 800 GRUPA II Oferta od 01.09.2009 r. - 30.06.2010 r. Mięso i jego przetwory CPV 15110000-2 Lp. Asortyment Jedn. Miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Mięso surowe 1. Mięso wieprzowe drobne CPV 15110000-2 kg 4000 2. Mięso drobiowe drobne CPV 15112000-6 kg 550 3. Polędwica surowa bez kości CPV 15110000-2 kg 600 4. Serca wieprzowe CPV 15114000-0 kg 400 5. Ozorki wieprzowe CPV 15114000-0 kg 450 6. Wątroba wieprzowa CPV 15114000-0 kg 500 7. Końcówki kości schabowych CPV 15110000-2 kg 1300 8. Podudzia z kurczaka CPV 15112000-6 kg 550 9. Udka z kurczaka CPV 15112000-6 kg 200 10. Filet kurczęcy CPV 15112000-6 kg 1080 11. Pachwina surowa CPV 15110000-2 kg 150 12. Słonina CPV 15114000-0 kg 50 13. Łopatka wieprzowa b/k karczek CPV 15110000-2 kg kg 550 550 Wędliny 14. Polędwica wędzona wieprzowa CPV 15131130-5 kg 80 15. Szynka wędzona wieprzowa CPV 15131210-0 kg 80 16. Pasztet drobiowy typu białostocki 280g CPV 15131310-1 szt. 400 17. Pachwina wędzona CPV 15131130-5 kg 80 18. Kiełbasa cienka typu śląska CPV 15131130-5 kg 250 19. Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 kg 80 20. Szynka konserwowa CPV 15131000-5 kg 70 21. Mielonka wieprzowa typu Lancheon 300g CPV 15131000-5 szt. 250 22. Kiełbaski typu berlinetki CPV 15131130-5 kg 100 23. Boczek wędzony CPV 15130000-8 kg 120 GRUPA III Oferta od 01.09.2009 r. - 30.06.2010 r. Ryby CPV 15220000-6 Lp. Asortyment Jedn. Miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto Ryby 1. Filet z miruny ze skórą CPV 15220000-6 kg 1800 GRUPA IV Oferta od 01.09.2009 r. - 30.06.2010 r. Mrożonki CPV 15331170-9 Lp. Asortyment Jedn. Miary Ilość Cena netto Vat Wartość ogółem brutto 2. Kalafior mrożony CPV 15331170-9 kg 600 3. Mieszanka kompotowa CPV 15331170-9 kg 2000 4. Marchewka z groszkiem CPV 15331170-9 kg 550 5. Mieszanka warzywna CPV 15331170-9 kg 600 6. Truskawki mrożone CPV 03222313-0 kg 500
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Zgodnie z art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia 1.W zakresie warunków wskazanych w § IV ust. 1 pkt. 1) i § IV ust.1 pkt. 4) ocena spełnienia warunków nastąpi (zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa RM z dnia 16 października 2008 . w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich możne żądać zamawiający od wykonawcy, Dz. U. Nr 188, poz. 1155 ) na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w § V ust. 1 pkt. 1 - pkt. 4) Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3, ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie od Wykonawcy o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2.Oświadczenie od Wykonawcy lub zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 3.Oświadczenie od Wykonawcy lub zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 4.Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (j.t - Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171, poz. 1058 - z późniejszymi zmianami) Art. 22 Ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia: 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Dokumenty dodatkowe: 1.Oświadczenie, w którym wykonawca potwierdza, że zapoznał się z SIWZ i umową oraz nie wnosi zastrzeżeń. 2.Oświadczenie, w którym Wykonawca potwierdza, że jest związany ofertą przez okres 30 dni od dnia, w którym upływa termin składania ofert. 3.Podpisany przez osoby uprawnione projekt umowy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www: sp5.elk.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach