Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6

Gmina Brwinów ogłasza przetarg

  • Adres: 05-840 Brwinów, Grodziska 12
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 728 25 67
  • Data zamieszczenia: 2023-01-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Brwinów
    Grodziska 12
    05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
    tel. 22 728 25 67
    REGON: 013269203
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych (puszek, słoików, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, sypkich, zbożowych i strączkowych, przypraw ) zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.1.Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: w wyznaczonym dniu do godziny 7:30. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 1 – załącznik nr 1.1.Część 2 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.2.Produkty zwierzęce, mięso, produkty mięsne i drobiowe powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, plombowane lub metkowane, czyste i nieuszkodzone. Mięso, produkty mięsne i drobiowe muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny cienko krojone powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Przewidywana częstotliwość dostaw: - drobiu w wyznaczonym dniu (1-2 razy w tygodniu) do godziny 7:30.- mięsa i wędlin 3-5 razy w tygodniu do godziny 7.30. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji - dla Części 2 – załącznik nr 1.2.Część 3 - Dostawa nabiału i jaj zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.3.Nabiał i wszystkie jego produkty oraz jaja powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia:- nabiału i wszystkich jego produktów nie krótszą niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta; - jaj powinien być nie krótszy niż 25 dni. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, jaja w opakowaniach po 10szt. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Przewidywana częstotliwość dostaw: - nabiału codziennie (poniedziałek-piątek) do godziny 7.30; - jaj w wyznaczonym dniu do godziny 7.30. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 3 – załącznik nr 1.3.Część 4 - Dostawa warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.4.Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Częstotliwość dostaw: codziennie do godz. 7.30. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 4 – załącznik nr 1.4.Część 5 - Dostawa mrożonek i ryb zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.5.Mrożonki i ryby mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.Ryby wędzone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Ryby muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Okres przydatności do spożycia dla ryby wędzonej powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Przewidywana częstotliwość dostaw: w wyznaczonym dniu zamówienia do godz. 7.30. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 5 – załącznik nr 1.5.Część 6 - Dostawa pieczywa i ciasta zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.6.Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: - pieczywa codziennie poniedziałek- piątek nie później niż do godziny 7.30. - ciast, drożdżówek 1 razy w miesiącu, w wyznaczonym dniu, nie później niż do godziny 12.00. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 6 – załącznik nr 1.6.Część 7 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.7.Wyroby garmażeryjne świeże, najwyższej jakości, powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Powinny zawierać oznaczenia tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Opakowania powinny zawierać oznaczenia tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego.Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 7– załącznik nr 1.7.Część 8 - Dostawa naturalnej wody źródlanej w butelkach 18,9l (na pompkę do nalewania wody) zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym – załącznik nr 1.8. Woda powinna być dostarczana w zamkniętych butlach, bez śladów uszkodzeń i zanieczyszczeń, zawierająca nazwę produktu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z przepisami i wymogami HACCP.Dostarczana woda w dniu dostawy powinna posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych ustalane będą według potrzeb zamawiającego. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2 razy w miesiącu do godziny 15:00. 1 .Dostawy artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie przy ul. Słonecznej 6, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 2. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dot. produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 8 – załącznik nr 1.8.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach