Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4 i Przedszkolu Filialnym Przedszkola nr 1 w Brwinowie przy ul. Piłsudskiego 19

Przedszkole nr 1 w Brwinowie ogłasza przetarg

  • Adres: 05-840 Brwinów, Stanisława Lilpopa 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 789365790
  • Data zamieszczenia: 2023-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 1 w Brwinowie
    Stanisława Lilpopa 4
    05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
    tel. 789365790
    REGON: 013000257
  • Adres strony internetowej zamawiającego: lesneprzedszkole.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4 i Przedszkolu Filialnym Przedszkola nr 1 w Brwinowie przy ul. Piłsudskiego 19
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie ( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki (dżem, olej, kompot i inne), ciastka, słodycze zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym.- załącznik nr 1A/1L i 1A/1P.Przewidywana częstotliwość dostawy 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00 rano.Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. 1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 2. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.3. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.4. Zamawiane produkty spożywcze muszą pochodzić z Polski lub innych krajów Unii Europejskiej.Dostawa wody źródlanej zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/2L i 1A/2PPrzewidywana częstotliwość dostaw1 – 3 raz w miesiącu.Woda powinna być dostarczana w zamkniętych butlach, bez śladów uszkodzeń i zanieczyszczeń, zawierająca nazwę produktu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z przepisami i wymogami HACCP.1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 2. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.3. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.4. Zamawiane produkty spożywcze muszą pochodzić z Polski lub innych krajów Unii Europejskiej.Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym - załącznik nr 1A/3L i 1A/3P.Przewidywana częstotliwość dostawy 1-2 razy w tygodniu.Jaja przy każdej dostawie, muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACAP i sanitarno – epidemiologicznymi.1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 2. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj z wolnego wybiegu. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.3. Ilości towaru danego dnia mogą być mniejsze (w/g ilości dzieci) i muszą być dowożone w zamówionych ilościach a nie opakowaniach zbiorczych czy hurtowych. 4. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.Dostawa artykułów spożywczych, nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/4L i 1A/4P.Przewidywana częstotliwość dostawy codziennie nie później niż do godz. 7.00 rano.Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACAP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze musza przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 2. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni.3. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.4. Zamawiane produkty spożywcze muszą pochodzić z Polski lub innych krajów Unii Europejskiej.Dostawa mrożonek zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym - załącznik nr 1A/5L i 1A/5P.Przewidywana częstotliwość dostawy 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano.Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. 1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Owoce i warzywa powinny być dostarczone w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.2. Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:- nazwę produktu- termin przydatności do spożycia- nazwę dostawcy – producenta, adres- warunki przechowywania- oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP.3. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym towarze.4. Ilości towaru danego dnia mogą być mniejsze (w/g ilości dzieci) i muszą być dowożone w zamówionych ilościach a nie opakowaniach zbiorczych czy hurtowych. 5. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.Dostawa drobiu produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych zgodnie z formularzem asortymentowo cenowym - załącznik nr 1A/6L i 1A/6P.Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie nie później niż do godz. 7.00 rano.Mięso i produkty drobiowe powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. 1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 2. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta.3. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: - nazwę produktu- termin przydatności do spożycia- nazwę dostawcy – producenta, adres-warunki przechowywania- oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP4. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5. Ilości towaru danego dnia mogą być mniejsze (w/g ilości dzieci) i muszą być dowożone w zamówionych ilościach a nie opakowaniach zbiorczych czy hurtowych. 6. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.Dostawa pieczywa zgodnie z formularzem asortymentowo -cenowym - załącznik nr 1A/7L i 1A/7P.Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa codziennie nie później niż do godz. 7.00.Pieczywo, świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atest. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych.1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 2. Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia.3. Ilości towaru danego dnia mogą być mniejsze (w/g ilości dzieci) i muszą być dowożone w zamówionych ilościach a nie opakowaniach zbiorczych czy hurtowych. 4. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.Dostawa owoców i warzyw zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/8L i 1A/8P.Przewidywana częstotliwość dostaw owoców 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00.Owoce i warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych.1. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 2. W razie braku jakiegokolwiek zamówionego towaru, Sprzedawca zobowiązany jest do powiadomienia zamawiającego przynajmniej jeden dzień przed terminem dostawy i dowieźć zamiennik uzgodniony z zamawiającym.3. Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:- nazwę produktu- termin przydatności do spożycia- nazwę dostawcy – producenta, adres- warunki przechowywania- oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-14

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach