Gmina Brwinów ogłasza przetarg
- Adres: 05-840 Brwinów, Grodziska 12
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 738 25 67
- Data zamieszczenia: 2023-07-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Brwinów
Grodziska 12
05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
tel. 22 738 25 67
REGON: 013269203 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.2. Zakres przedmiotu zamówienia jest:Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki butelki (dżem, olej, kompot i inne) zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/1. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych sprzedawcy Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nie krótszą niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 1 – załącznik nr 1A/11. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 2 – Dostawa wody źródlanej zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/2. Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych ustalane będą według potrzeb zamawiającego. Woda powinna być dostarczana w zamkniętych butlach, bez śladów uszkodzeń i zanieczyszczeń, zawierająca nazwę produktu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z przepisami i wymogami HACCP. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-3 razy w miesiącu do godziny 15:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 2 – załącznik nr 1A/21. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.2. Zakres przedmiotu zamówienia jest:Część 3 - Dostawa artykułów spożywczych: jajek zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/3. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Zaświadczenie – ferma wolna od salmonelli. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych, Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 3 – załącznik nr 1A/31. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 4 –. Dostawa artykułów spożywczych: nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/4. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 4 – załącznik nr 1A/41. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 5 – Dostawa ryby mrożonej, mrożonych warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym - załącznik nr 1A/5. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego Mrożonki powinny być dostarczane /w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy-producenta, adres, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 raz w tygodniu nie później niż do godziny 8:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 5 – załącznik nr 1A/51. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 6 – Dostawa drobiu, produktów zwierzęcych, mięso i produktów mięsnych zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/6. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa, adres dostawcy – producent, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 6 – załącznik nr 1A/61. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 7 – Dostawa owoców i warzyw zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załączniknr 1A/7. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Warzywa i owoce powinny być świeże I klasy, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 7 – załącznik nr 1A/71. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 8 – Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich (ciast i drożdżówek) zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym -załącznik nr 1A/8. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa 5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00. Przewidywana częstotliwość dostaw ciasta, drożdżówek 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 12:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 8 – załącznik nr 1A/8 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Cykliczne dostawy świeżych warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny”.
Dodano: 2024-06-11 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
Dodano: 2024-05-27 - Dostawy świeżych warzyw i owoców dla potrzeb kuchni Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim
Dodano: 2024-05-15 - Dostawa warzyw i owoców (ZP-58/2024)
Dodano: 2024-05-14 - Dostawa warzyw i owoców na potrzeby DPS „Syrena” w Warszawie w 2024 r.”
Dodano: 2024-04-25 - Cykliczne dostawy świeżych warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny”.
Dodano: 2024-04-15 - Dostawa warzyw i owoców do jednostek obsługiwanych przez Zespół do obsługi Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Nr 3 w Warszawie na rok 2024.
Dodano: 2023-12-21 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej w Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4 i Przedszkolu Filialnym Przedszkola nr 1 w Brwinowie przy ul. Piłsudskiego 19
Dodano: 2023-12-05 - Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców oraz pozostałych warzyw.
Dodano: 2023-09-13 - Cykliczne dostawy świeżych warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej "Leśny"
Dodano: 2023-05-29