Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W ŻÓŁWINIE ogłasza przetarg

  • Adres: 05-807 Żółwin, ul. Szkolna 39
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 730 64 40
  • Data zamieszczenia: 2024-05-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W ŻÓŁWINIE
    ul. Szkolna 39
    05-807 Żółwin, woj. mazowieckie
    tel. 22 730 64 40
    REGON: 388420299
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://zolwin.edu.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 –. Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie ( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki butelki (dżem, olej, kompot i inne), ciastka, słodycze zgodnie, z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie(mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki, butelki(dżem, olej, kompot i inne) ciastka, słodycze zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym, 5 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7:00. Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę, wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczone artykuły spożywcze w zależnościom ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbyć się zgodnie z wymogami HACCAP i przepisami sanitarno – epidemiologicznych. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych wykonawcy.Część 2 – Dostawa wody źródlanej zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-4 razy w miesiącu.Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych ustalane będą według potrzeb zamawiającego.Woda powinna być dostarczana w zamkniętych butlach, bez śladów uszkodzeń i zanieczyszczeń, zawierająca nazwę produktu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z przepisami i wymogami HACCP.Część 3 – Dostawa artykułów spożywczych: nabiał zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw nabiału 5 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00.Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowychzęść 4 - Dostawa artykułów spożywczych: jaja zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. Przewidywana częstotliwość dostaw jaj 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 6.15. Zaświadczenie – ferma wolna od salmonelli. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnieCzęść 4 - Dostawa artykułów spożywczych: jaja zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. Przewidywana częstotliwość dostaw jaj 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 6.15. Zaświadczenie – ferma wolna od salmonelli. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Część 5 – Dostawa artykułów spożywczych: ryby mrożonej, mrożonych warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw owoców i warzyw 1-2 raz w tygodniu nie później niż do godz. 8:30. Ryba mrożona i mrożonki powinny być dostarczane /w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Część 6 – Dostawa artykułów spożywczych: owoców i warzyw zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw owoców i warzyw 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7:00 rano.Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCAP i przepisami sanitarno – epidemiologicznych.Część 7 – Dostawa artykułów spożywczych: ryby wędzonej zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw owoców i warzyw 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7:00 rano.Ryba wędzona powinna być świeża, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinna być dostarczana w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowania nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCAP i przepisami sanitarno – epidemiologicznych.Część 8 – Dostawa artykułów spożywczych: pieczywa, ciast i drożdżówek zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym.Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa każdego dnia tygodnia nie później niż do godz. 7:00 rano.Przewidywana częstotliwość dostaw ciast i drożdżówek 1-2 razy dnia tygodnia nie później niż do godz. 12:00.Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Część 9 – Dostawa artykułów spożywczych: drobiu, produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym. Przewidywana częstotliwość dostaw drobiu, produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, wędlin 5 raz w tygodniu nie później niż do godz. 7:00.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystychi nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne.Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, określonej przez producenta na dostarczanym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacjie zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach