Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej ogłasza przetarg
- Adres: 97438 Rusiec, Wola Wiązowa
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-43 6766987, 6766021 , fax. 0-43 6766987
- Data zamieszczenia: 2018-07-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej
Wola Wiązowa 42
97438 Rusiec, woj. łódzkie
tel. 0-43 6766987, 6766021, fax. 0-43 6766987
REGON: 59226282700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspwolawiazowa.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec”, szczegółowo wg załącznika nr 5 niniejszej specyfikacji. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie musi zawierać, co najmniej następujące dane: • nazwę produktu i rodzaj, • wykaz składników, • termin przydatności do spożycia, • masę netto, . warunki przechowywania, • nazwę i adres producenta. Kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): CPV 15300000 - 1 "OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY" CPV 15500000 - 2 "PRODUKTY MLECZARSKIE" CPV 15400000 – 3 "OLEJE I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE" CPV 15600000 – 4 "PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH" CPV 15200000 – 5 "RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE" CPV 15900000 – 6 "NAPOJE" CPV 15810000 - 7 "PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE" CPV 15100000 - 8 "PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE" CPV 15800000 -9 "RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE" Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Wykonawca, który oferuje produkty równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym przez zamawiającego tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (wielkość opakowania i jego rodzaj: konsystencja i skład surowcowy produktu itp.)odpowiadające wyszczególnionym w specyfikacji asortymentowej, a także posiadać cechy jakościowe (normy polskie, dopuszczone dostosowania gastronomicznego, środki konserwujące i barwiące itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. 2. Dostarczone surowce, półprodukty i produkty oraz sposób ich dostawy powinny spełniać wymogi sanitarno –epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1. Odpowiednie certyfikaty lub atest oraz posiadały ważne terminy ważności do spożycia. 2. Dostarczone produkty były nieuszkodzone mechanicznie spełniały wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. 3. Transport do siedziby zamawiającego ma być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniającym utrzymanie właściwej jakości. 4. Pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością była realizowana zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej”, dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu. 3. W przypadku dostarczenia artykułów spożywczych innych niż określone w ofercie, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach lub nienależytej jakości, Wykonawca będzie zobowiązany do natychmiastowej wymiany na odpowiednią, na własny koszt. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ( zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w ofercie, w zależności od liczby dzieci korzystających ze stołówki szkolnej stołówki przedszkolnej w roku szkolnym 2018/2019. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 5. W przypadku zmiany wielkości opakowań przez producenta, w trakcie trwania umowy, Zamawiający wyraża zgodę na dostarczenie określonych artykułów w nowych opakowaniach producentów, w cenach przeliczonych proporcjonalnie do gramatury produktu. Powyższe nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy. 6. Skład wszystkich zaoferowanych wyrobów jest zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni ten warunek poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na formularzu stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej Specyfikacji istotnych warunków zamówienia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa wraz z ofertą wypełniony i podpisany formularz ofertowy (zgodnie z Załącznikiem nr 1 do SIWZ). Składa druk oświadczenia o nie zaleganiu z opłatami wobec ZUS i US ( załącznik nr 6 do siwz).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych”
Dodano: 2024-03-05 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku oraz Szkoły Podstawowej w Szadku
Dodano: 2024-02-16 - Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2023-12-29 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Św. Jana Pawła II w Gruszczycach
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Stanisława Staszica w Błaszkach
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki w przedszkolu samorządowym ,,BAŚNIOWA KRAINA” w Błaszkach
Dodano: 2023-11-29 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-09-04 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-08-02 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby kuchni w Przedszkolu Samorządowym w Szczercowie od 01.09.2023 r. do 31.12.2023 r.”
Dodano: 2023-07-07