Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Białej

Gmina Biała ogłasza przetarg

  • Adres: 48210 Biała, ul. Rynek
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 4388542, 4388540 , fax. 774 387 679
  • Data zamieszczenia: 2016-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Biała
    ul. Rynek 10
    48210 Biała, woj. opolskie
    tel. 77 4388542, 4388540, fax. 774 387 679
    REGON: 53141334300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Białej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Nazwa zamówienia: „Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Białej”. Główny kod CPV: 15.00.00.00-8. 2. Przedmiotem zamówienia będzie dostawa artykułów spożywczych dla placówek szkolnych i przedszkolnych na terenie gminy Biała. 3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka, lub wszystkie części zamówienia. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z poniższych części: Część 1: Jaja (jaja świeże klasy M) – CPV 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3. Część 2: Mięso i wędliny (mięso drobiowe, mięso wieprzowe, mięso wołowe, wędliny) – CPV 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9. Część 3: Ryby (ryby, filety rybne, śledzie)-CPV15.20.00.00.-0 Część 4: Warzywa i owoce świeże (warzywa i owoce krajowe, owoce cytrusowe) – CPV 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1. Część 5: Warzywa i owoce mrożone – CPV 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9 Część 6: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne (olej rzepakowy, oliwa z oliwek )-CPV15.40.00.00.-2 Część 7: Produkty mleczarskie (masło, sery, mleko, śmietana, jogurty, sery twarde )-CPV15.50.00.00.-3 Część 8: Produkty przemiału ziarna (ryż, mąka, otręby, kasze)-CPV15.60.00.00.-4 Część 9: Pieczywo i świeże wyroby piekarskie: (bułki, chleby pszenne, pełnoziarniste i razowe, bułka tarta) – CPV 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9. Część 10: Produkty ogólnospożywcze (przyprawy, makarony, soki, sosy, koncentraty, syropy, słodycze, owoce w puszkach itp., woda mineralna niegazowana) – CPV 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7. 4. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub elektronicznym (z jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00) przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmniejszenia się ilości stołujących dzieci do 20 % wartości netto zamawianego towaru w poszczególnej części, ewentualnie zwiększenia ilości stołujących dzieci do 20% wartości netto zamawianego towaru w poszczególnej części. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. 6. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 7. Należność za dostawy w danym miesiącu będzie płatna przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 14 dni po otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w kosztorysie ofertowym na poszczególne części. 8. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążał kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach. 9. Oferowane produkty winny spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz powinny być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. ( DZ.U. z 2016 poz.1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach między innymi: - odpowiednie normy jakościowe i atesty, - dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne - wyprodukowane będą w dobie dostawy; ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. 10. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostaw (ukryte, nie ukryte) oraz uszkodzenia powstałe w transporcie produktów oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego danego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowe w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 11.Wykonawca dostarcza produkty do siedziby zamawiającego w następujących przedziałach godzinowych i do następujących podległych placówek: 1. jaja (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 2. mięso i wędliny (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 3. ryby (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 4. warzywa i owoce świeże (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 5. warzywa i owoce mrożone ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 6. oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 7. produkty mleczarskie ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 8. produkty przemiału ziarna ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 9. pieczywo i świeże wyroby piekarskie (06:30–08:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała oraz do Oddziałów Zamiejscowych w Gostomi, Ligocie Bialskiej ,Solcu, Prężynie 10. produkty ogólnospożywcze (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 12. Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów nazwy handlowe lub nazwy producentów, zgodnie z art. 29 ust. 3 oraz art. 30 ust. 4, dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla produktu. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego zamawiający wymaga, aby opakowanie produktu zawierało informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.). Wystawianie faktur za okres dostawy nie częściej niż co 2 tygodnie. Zamawiający przewiduje przerwy w dostawie artykułów spożywczych wynikające z organizacji roku szkolnego ( m.in. ferie, wakacje).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach