Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej ogłasza przetarg
- Adres: 45-048 Opole, ul. gen. K. Pułaskiego 3
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 077 4542286, 0774021888 , fax. 0774021887
- Data zamieszczenia: 2009-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej
ul. gen. K. Pułaskiego 3 3
45-048 Opole, woj. opolskie
tel. 077 4542286, 0774021888, fax. 0774021887
REGON: 53239765200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo2.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła prowadzona przez organ samorządu lokalnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzach ofertowych (odrębnych dla każdego pakietu asortymentowego) dołączonych do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywać transportem Wykonawcy i na jego koszt. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia dopuszczeni są Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności (produkcja i/lub sprzedaż środków spożywczych); posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia tychże; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podst. art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (wypełniony zał. do s.i.w.z.); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalnośi gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 mies. przed upływem terminu składania ofert; 3) Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi przedłożyć kserokopię aktualnej decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dot. możliwości produkcji lub obrotu produktem spożywczym będącym przemiotem zamówienia; 4) Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat lub zaświadczenie); 5) wwypełnione druki OFERTA i FORMULARZ CENOWY; 6) podpisany projekt umowy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo2.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2016-05-13 - Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla potrzeb Kuchni Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu, ul. Reymonta 8, na okres 1 roku (z podziałem na 7 zadań)
Dodano: 2015-12-09 - Dostawy żywności dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu w 2016 roku
Dodano: 2015-11-27 - DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2016 r.
Dodano: 2015-11-20 - Mięso,wędliny, podroby i konserwy mięsne
Dodano: 2015-11-10 - Dostawa tłuszczów i nabiału oraz mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Kluczborku ul. Wołczyńska 25
Dodano: 2015-10-20 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2015-07-29 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Dodano: 2015-06-16 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Regionalnego Centrum Rozwoju Edukacji w Opolu.
Dodano: 2015-02-03 - P/1/2015 DOSTAWA ŻYWNOŚCI
Dodano: 2015-01-05