Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 447 20 70 , fax. 77 417 21 70
  • Data zamieszczenia: 2015-06-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Katowicka 4 4
    46-200 Kluczbork, woj. opolskie
    tel. 77 447 20 70, fax. 77 417 21 70
    REGON: 00032100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku: 1. Filet z kurczaka - schłodzony - CPV 15112000-6 - 1100 kg 2. Kaszanka - CPV 15131134-3 - 1900kg 3. Kiełbasa biała parzona - CPV 15131130-5 - 2000 kg 4. Kiełbasa boczkowa - CPV 15131130-5 - 2000 kg 5. Kiełbasa krakowska drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131130-5 - 800 kg 6. Kiełbasa mortadela wieprzowa - CPV 15131130-5 - 1700 kg 7. Kiełbasa parówkowa CPV - 15131130-5 - 2000 kg 8. Kiełbasa wieprzowa - CPV 15131130-5 - 3000 kg 9. Kiełbasa zwyczajna - CPV 15131130-5 - 3000 kg 10. Kiełbaski wiedeńskie drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131135-0 - 1300 kg 11. Łopatka wieprzowa bez kości - CPV 15113000-3 - 1300 kg 12. Metka cebulowa wieprzowa - CPV 15131130-5 - 500 kg 13. Mięso wieprzowe mielone - CPV 15113000-3 - 3000 kg 14. Podgardle wędzone - CPV 15131400-9 - 2400 kg 15. Polędwica drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131135-0 - 700 kg 16. Polędwica z indyka (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131135-0 - 700 kg 17. Salceson wieprzowy - CPV 15131400-9 - 1000 kg 18. Serdelki drobiowe (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131135-0 - 2000 kg 19. Skrzydełka drobiowe - schłodzone - CPV 15112000-6 - 700 kg 20. Słonina wieprzowa - CPV 15131400-9 - 600 kg 21. Smalec - CPV 15412100-0 - 2100 kg 22. Szynka drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) - CPV 15131135-0 - 700 kg 23. Udko z kurczaka - schłodzone - CPV 15112000-6 - 3600 kg 24. Wątroba drobiowa - CPV 15114000-0 - 1200 kg 1. Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 06.171.1225) 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów zmniejszenia do 20%, ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane minimum 2 razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Cechy dyskwalifikujące: mięso i podroby - zawartość tłuszczu większa niż 20 % w przypadku mięsa, obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa; wędliny - obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki wędlin itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach