Wojewódzki Szpital Chorób Płuc i Rehabilitacji w Jaroszowcu ogłasza przetarg
- Adres: 32-310 Jaroszowiec, ul. Kolejowa 1a
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 32 6428090 w. 53, 6428031w.53 , fax. 032 6428100
- Data zamieszczenia: 2013-04-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Chorób Płuc i Rehabilitacji w Jaroszowcu
ul. Kolejowa 1a 1a
32-310 Jaroszowiec, woj. małopolskie
tel. 32 6428090 w. 53, 6428031w.53, fax. 032 6428100
REGON: 00029421400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wschp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów nabiałowych,spożywczych,warzyw i owoców 7 Pakietów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii artykułów nabiałowych artykułów spożywczych oraz warzyw i owoców w podziale na 7 części zadania częściowe zwane dalej pakietami Przedmiot zamówienia można zrealizować w całości lub w pakietach według poniższego podziału Pakiet 1 Artykuły nabiałowe Pakiet 2 Artykuły spożywcze Pakiet 3 Makaron Pakiet 4 Produkty głęboko mrożone Pakiet 5 Kapusta kiszona i ogórki kiszone Pakiet 6 Warzywa owoce Pakiet 7 Ziemniaki.4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych Pakietów zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ- będącym Formularzem cenowym. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone we wzorze Umowy.5.Ilości wskazane w załączniku nr 1 do specyfikacji są wielkościami orientacyjnymi, (szacunkowymi ) przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych w poszczególnym asortymencie (pakiecie), w stosunku do zawartej umowy. Ostateczne ilości zamawianych artykułów, będą wynikać z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 6.Wymagania stawiane Wykonawcy:Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, winny posiadać właściwe atesty, certyfikaty, oraz ważne terminy przydatności do spożycia.Dostarczane artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Muszą być świeże, dobrej jakości i z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu.Dostarczane artykuły winny być dostarczane w nieuszkodzonych opakowaniach, posiadających nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego jego składzie , nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/pojemności.Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych lub i mrożonek w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami Dobrej praktyki higienicznej, która dotyczy głównie,stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu.Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych, gdzie każda z części stanowi odrębny Pakiet. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zawartego w poszczególnych pakietach od nr 1 do nr 7 zostaną odrzucone .Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.Zamawiający dopuszcza produkty równoważne tzn. o jakości, walorach smakowych i estetycznych, zachowaniu się podczas obróbki gastronomicznej, nie gorszych niż wymienione oraz o takim samym składzie chemicznym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wschp.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mleka i produktów mlecznych dla ZZOZ w Wadowicach, znak: ZP/PRZET/24/2016
Dodano: 2016-07-13 - Zamowienie na dostawy nabiału do AŚ w Krakowie, AŚ Kraków - Podgórze i ZK Kraków - Nowa Huta
Dodano: 2016-07-05 - dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w okresie 01.07.2016 do 31.12.2016 roku
Dodano: 2016-06-14 - Dostawy mleka i przetworów mlecznych ujęte w dwóch zadaniach asortymentowych
Dodano: 2016-05-24 - Sukcesywna dostawa mleka, jego przetworów i tłuszczy roślinnych, jaj oraz masy jajowej.
Dodano: 2016-05-10 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy : produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne
Dodano: 2016-04-18 - Dostawy produktów mleczarskich dla 20 WSZUR SP ZOZ w Krynicy-Zdroju
Dodano: 2016-04-04 - Dostawy mleka i jego przetworów, masła i margaryny, serów, jogurtów i kefirów
Dodano: 2016-03-18 - Dostawy żywności: nabiału, mięsa i wędlin, warzyw i ziemniaków, zgodnie z załączonym opisem
Dodano: 2016-03-09 - Produkty mleczarskie, ryby warzywa mrożone
Dodano: 2016-03-02