Środowiskowy Dom Samopomocy "Tulipan" ogłasza przetarg
- Adres: 62-800 Kalisz, ul. Widok 77
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-62 7663482 , fax. 0-62 7663482
- Data zamieszczenia: 2013-10-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Środowiskowy Dom Samopomocy "Tulipan"
ul. Widok 77 77
62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
tel. 0-62 7663482, fax. 0-62 7663482
REGON: 25046752000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sdstulipan.kalisz.pl/biuletyn-informacji-publicznej
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Codzienne żywienie uczestników ŚDS Tulipan w Kaliszu. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Na przedmiot zamówienia składa się przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w formie śniadania i dwudaniowego obiadu w siedzibie ŚDS Tulipan w Kaliszu w dniach pracy Zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku. Przewidywana ilość zamawianych posiłków dziennie - szacunkowo około 40 (maksymalnie do 50 dziennie). Zamiast gorącego posiłku Wykonawca nie może wydawać suchego prowiantu. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Wartość kaloryczna posiłków powinna wynosić od 1100 do 1200 kcal. W tygodniowym jadłospisie dopuszcza się 2 posiłki bezmięsne i nie częściej niż raz w tygodniu posiłek zawierający kaszę i ryż. Posiłki powinny być zróżnicowane w cyklu dziesięciodniowym (każdy dzień cyklu powinien bezwzględnie zawierać inny zestaw obiadowy). Wykonawca wraz z ofertą przedłoży bazowy dziesięciodniowy jadłospis odpowiadający wymogom specyfikacji, który podlegać będzie ocenie przez Zamawiającego. Posiłki powinny odpowiadać potrzebom specyfiki żywienia uczestników, w szczególności z uwzględnieniem systemu dietetycznego dotyczącego: diety trzustkowej, diety moczanowej, diety bezglutenowej, posiłków rozdrabnianych i posiłków miksowanych. Wartość i jakość posiłków winna być nadzorowana przez zatrudnionego przez Wykonawcę dietetyka i bezwarunkowo przez niego potwierdzona oraz dostosowana w swej gramaturze do potrzeb żywieniowych uczestników. Posiłki będą wydawane w godzinach: śniadanie -8.30 i obiad - 12.30. Wykonawca zobowiązany jest dowozić posiłki wyłącznie pojazdami dopuszczonymi przez właściwą miejscowo inspekcję sanitarną do przewozu posiłków. Posiłki winny być dowożone w specjalnie do tego celu dostosowanych naczyniach, zapewniających wysoką temperaturę. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontrolowania sposobu realizacji zamówienia w zakresie zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem kaloryczności i zgodności z ofertą (jadłospis). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: jadłospis
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sdstulipan.kalisz.pl/biuletyn-informacji-publicznej
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23