Przetargi.pl
Catering 2 w ramach projektu Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli powiatu kluczborskiego

Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku ogłasza przetarg

  • Adres: 46-200 Kluczbork, ul. Byczyńska 7
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 4187249 , fax. 77 4187249
  • Data zamieszczenia: 2014-10-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku
    ul. Byczyńska 7 7
    46-200 Kluczbork, woj. opolskie
    tel. 77 4187249, fax. 77 4187249
    REGON: 53242738200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.podnkluczbork.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Publiczna placówka doskonalenia zawodowego nauczycieli i doradztwa metodycznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Catering 2 w ramach projektu Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli powiatu kluczborskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na sukcesywnym dostarczaniu posiłków w okresie od podpisania umowy do 30 czerwca 2015r. do 48 instytucji tj. szkół i przedszkoli zlokalizowanych na terenie Powiatu Kluczborskiego zgodnie z zał. Nr 1 A do SIWZ, tj. 8 przedszkoli, 22 szkół podstawowych, 10 szkół gimnazjalnych oraz 8 szkół Ponadgimnazjalnych.W RAMACH PRZEDMIOTOWEGO ZAMÓWIENIA PLANUJE SIĘ NASTĘPUJĄCE RODZAJE POSIŁKÓW. 1) POSIŁEK TYPU A: Porcja: kanapki (min 180 g/osobę) mięsne i jarskie ale nie mniej niż 3 sztuki na osobę na pieczywie pszennym i żytnim powinny zawierać co najmniej: ser żółty, szynkę, pomidor, sałata, masło, ewentualnie przyprawy, majonez, musztarda, ketchup, oliwa, sosy, dipy itp. 2) POSIŁEK TYPU B: Danie jarskie typu porcja ok. 350 g. pierogów ruskich / z kapustą i grzybami/z owocami/ ze szpinakiem / z serem; pizza mięsna/jarska z sosem. 3) POSIŁEK TYPU C: (danie gorące serwowane w przystosowanych do tego pojemnikach) Zestaw składający się z dania głównego, ciepłego dodatku do dania oraz surówki tj. - danie na gorąco: np. kotlet z kurczaka, rolada drobiowa z warzywami, pieczeń z karczku, kotlet devolaille, rolada wołowa, ryba w ilości łącznej co najmniej 150 g/os., - ciepły dodatek do dania na gorąco: np. kluski śląskie, ziemniaki, kopytka z ziołami, makaron, ryż /kasza z dodatkami, w ilości łącznej co najmniej 150 g/os., - surówki/sałatki do dań na gorąco: w ilości łącznej co najmniej 150 g/os. Ponadto: Woda mineralna niegazowana - 500ml./ sok owocowy o pojemności min. 330 ml, 4) POSIŁEK TYPU D: a) kawa rozpuszczalna (przy założeniu max. 2 porcji na 1 uczestnika na każde spotkanie). Kawa w opakowaniu o wadze max. 0,2 kg. np Nescafe Classic; Jacobs Gronat Gold. b) herbata ekspresowa (przy założeniu max.2 porcji na 1 uczestnika na każde spotkanie). Herbata w opakowaniu max. 100 torebek, torebki muszą posiadać sznurek np. LIPTON itp.. c) cukier w opakowaniu max. po 1 kg. d) śmietanka do kawy UHT 10% podawana w płynie w porcjowanych małych kubeczkach o wadze co najmniej 10 g każdy - pakowana po 10 szt. (na 1 porcję kawy - 2 kubeczki mleczka) W przypadku zadań od 1 - 4 posiłek typu D tj. (kawa w opakowaniu max 0,2 kg, herbata ekspresowa w opakowaniu max. 100 torebek, cukier pakowany max. 1 kg. oraz śmietanki do kawy 10g pakowane po 10 sztuk w ilości odpowiadającej w/w założeniom na 1 uczestnika spotkania) musi zostać dostarczony przed datą rozpoczęcia pierwszych zajęć w danej placówce określoną w zgłoszeniu złożonym do Wykonawcy, który złoży najkorzystniejsza ofertę. Natomiast w przypadku zadania 5 posiłek typu D należy dostarczyć do Powiatowego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku. W zał. Nr 1 A do SIWZ przedstawiony został szczegółowy opis przedmiot zamówienia. Przedmiot zamówienia podzielono na 5 zadań tj. Zadanie nr 1 -Catering dla gminy Kluczbork obejmuje - 1005 posiłków typu A; 255 posiłków typu B, 1330 posiłków typu C oraz 2590 posiłków typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 2 - Catering dla Gminy Wołczyn obejmuje: 113 posiłków typu A; 199 posiłków typu B, 370 posiłków typu C oraz 682 posiłki typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 3 - Catering dla Gminy Byczyna obejmuje: 258 posiłków typu A; 165 posiłków typu B, 251 posiłków typu C oraz 674 posiłki typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 4 - Catering dla Gminy Lasowice Wielkie obejmuje: 111 posiłków typu A; 75 posiłki typu B, 159 posiłków typu C oraz 345 posiłków typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 5 - Catering dla uczestników sieci obejmuje 432 posiłki typu A; 0 posiłków typu B i C oraz 432 posiłki typu D. Miejsca objęte dowozem: lokalizacja miasto Kluczbork (PODN, PPP) Z uwagi na możliwą zmianę liczby uczestników oraz długości trwania szkoleń/spotkań Zamawiający zastrzega sobie jednak prawo do zmniejszenia zakładanej ilości posiłków w ramach każdego zadania. Zamawiający zastrzega sobie również prawo do przesunięć ilości posiłków między typem A, typem B, typem C i typem D. Podana liczba spotkań jest orientacyjna i służy jedynie do porównania ofert. Łączna liczba spotkań w danych wariantach i łącznie we wszystkich wariantach nie jest wiążąca, zamówienie realizowane będzie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2015 r
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.podnkluczbork.pl.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach