Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku ogłasza przetarg
- Adres: 46-200 Kluczbork, ul. Byczyńska 7
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 4187249 , fax. 77 4187249
- Data zamieszczenia: 2013-10-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku
ul. Byczyńska 7 7
46-200 Kluczbork, woj. opolskie
tel. 77 4187249, fax. 77 4187249
REGON: 53242738200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://podn.klucznet.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Publiczna placówka doskonalenia zawodowego nauczycieli i doradztwa metodycznego.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Catering 1 w ramach projektu Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli powiatu kluczborskiego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na sukcesywnym dostarczaniu posiłków w okresie od podpisania umowy do 30 czerwca 2014r. do 48 instytucji tj. szkół i przedszkoli zlokalizowanych na terenie Powiatu Kluczborskiego zgodnie z zał. Nr 1 A do SIWZ, tj. 8 przedszkoli, 22 szkół podstawowych, 10 szkół gimnazjalnych oraz 8 szkół Ponadgimnazjalnych. W zał. Nr 1 A do SIWZ przedstawiony został szczegółowy opis przedmiot zamówienia. W RAMACH PRZEDMIOTOWEGO ZAMÓWIENIA PLANUJE SIĘ NASTĘPUJĄCE RODZAJE POSIŁKÓW. 1) POSIŁEK TYPU A: Porcja: kanapki (min 240 g/osobę) mięsne i jarskie ale nie mniej niż 4 sztuki na osobę na pieczywie pszennym i żytnim powinny zawierać co najmniej: ser żółty, szynkę, pomidor, sałata, masło, ewentualnie przyprawy, majonez, musztarda, ketchup, oliwa, sosy, dipy itp. 2) POSIŁEK TYPU B a) porcja: kanapki (min. 240 g/osobę) mięsne i jarskie ale nie mniej niż 4 sztuki na osobę na pieczywie pszennym i żytnim powinny zawierać co najmniej: ser żółty, szynkę, pomidor, sałata, masło, ewentualnie przyprawy, majonez, musztarda, ketchup, oliwa, sosy, dipy itp. Ponadto: b) Woda mineralna niegazowana - 500ml./ sok owocowy o pojemności min. 330 ml, c) do wyboru rogal typu seven days o wadze min. 60g / baton ok. 60g / wafelek pakowany osobno o gramaturze ok. 50g. 3) POSIŁEK TYPU C: (danie gorące serwowane w przystosowanych do tego pojemnikach) Zestaw składający się z dania głównego, ciepłego dodatku do dania oraz surówki tj. - danie na gorąco: np. kotlet z kurczaka, rolada drobiowa z warzywami, pieczeń z karczku, kotlet devolaille, rolada wołowa, ryba w ilości łącznej co najmniej 150 g/os., - ciepły dodatek do dania na gorąco: np. kluski śląskie, ziemniaki, kopytka z ziołami, makaron, ryż /kasza z dodatkami, w ilości łącznej co najmniej 150 g/os., - surówki/sałatki do dań na gorąco: w ilości łącznej co najmniej 150 g/os. 4) POSIŁEK TYPU D a) kawa rozpuszczalna (przy założeniu max. 2 porcji na 1 uczestnika na każde spotkanie). Kawa w opakowaniu o wadze max. 0,2 kg. b) herbata ekspresowa (przy założeniu max.2 porcji na 1 uczestnika na każde spotkanie). Herbata w opakowaniu max. 100 torebek, torebki muszą posiadać sznurek. c) cukier w opakowaniu max. po 1 kg. d) śmietanka do kawy UHT 10% podawana w płynie w porcjowanych małych kubeczkach o wadze co najmniej 10 g każdy - pakowana po 10 szt. (na 1 porcję kawy - 2 kubeczki mleczka) W przypadku zadań od 1 - 4 posiłek typu D tj. (kawa w opakowaniu max 0,2 kg, herbata ekspresowa w opakowaniu max. 100 torebek, cukier pakowany max. 1 kg. oraz śmietanki do kawy 10g pakowane po 10 sztuk w ilości odpowiadającej w/w założeniom na 1 uczestnika spotkania) musi zostać dostarczony przed datą rozpoczęcia pierwszych zajęć do danej placówki określonej w zgłoszeniu złożonym do Wykonawcy, który złoży najkorzystniejsza ofertę. Natomiast w przypadku zadania 5 posiłek typu D należy dostarczyć do Powiatowego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Kluczborku. Przedmiot zamówienia podzielono na 5 zadań tj. Zadanie nr 1 -Catering dla gminy Kluczbork obejmuje - 2572 posiłów typu A; 949 posiłków typu B, 136 posiłków typu C oraz 3615 posiłków typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 2 - Catering dla Gminy Wołczyn obejmuje: 1209 posiłów typu A; 42 posiłki typu B, 0 posiłków typu C oraz 1251 posiłków typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 3 - Catering dla Gminy Byczyna obejmuje: 711 posiłów typu A; 243 posiłki typu B, 0 posiłków typu C oraz 954 posiłki typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 4 - Catering dla Gminy Lasowice WIelkie obejmuje: 505 posiłów typu A; 0 posiłki typu B, 22 posiłki typu C oraz 527 posiłków typu D. Miejsca dowozu zostały wyszczególnione w zał. nr 1a; Zadanie nr 5 - Catering dla uczestników sieci obejmuje 432 posiłki typu A; 0 posiłków typu B i C oraz 432 posiłki typu D. Miejsca objęte dowozem: lokalizacja miasto Kluczbork (PODN, PPP) Z uwagi na możliwą zmianę liczby uczestników oraz długości trwania szkoleń/spotkań Zamawiający zastrzega sobie jednak prawo do zmniejszenia zakładanej ilości posiłków w ramach każdego zadania. Zamawiający zastrzega sobie również prawo do przesunięć ilości posiłków między typem A, typem B, typem C i typem D. Podana liczba spotkań jest orientacyjna i służy jedynie do porównania ofert. Łączna liczba spotkań w danych wariantach i łącznie we wszystkich wariantach nie jest wiążąca, zamówienie realizowane będzie od dnia podpisania umowy do 30 czerwca 2014 r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: w przedmiotowym postępowaniu wadium nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://podn.klucznet.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe na potrzeby projektów realizowanych przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
Dodano: 2016-05-06 - Usługi restauracyjne na potrzeby spotkań tematycznych organizowanych przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki
Dodano: 2016-04-06 - Usługi restauracyjne na potrzeby spotkań tematycznych organizowanych przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki.
Dodano: 2016-03-25 - Usługa cateringowa, usługa wynajmu powierzchni konferencyjnej wraz z cateringiem oraz usługi restauracyjne w związku z organizacją przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki w Opolu spotkań biznesowych i tematycznych, warsztatów, konferencji.
Dodano: 2016-03-04 - Usługa wynajmu sali wraz z usługą cateringu w ramach projektu Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli powiatu kluczborskiego
Dodano: 2015-05-04 - Catering 2 w ramach projektu Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli powiatu kluczborskiego
Dodano: 2014-10-01 - Catering dla pacjentów Centrum Terapii Nerwic w Mosznej
Dodano: 2014-02-07 - Usługa cateringowa, wynajęcie sali konferencyjnej wraz z usługą restauracyjną, usługa restauracyjna w związku z organizacją przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki w Opolu spotkań, warsztatów, konferencji, jednodniowego spotkania oraz na potrzeby spotkań biznesowych
Dodano: 2013-08-27 - Wykonanie usługi cateringu w związku z organizacją spotkań monitorujących pracę zespołów w ramach projektu pn. Interdyscyplinarne innowacyjne zespoły naukowców i przedsiębiorców realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki w partnerstwie z Politechniką Opolską współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Poddziałanie 8.2.1
Dodano: 2013-07-18 - Usługa cateringu w związku z organizacją przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki warsztatów i posiedzeń komisji rekrutacyjnej oraz usługa cateringu wraz z wynajmem sali na potrzeby sesji doboru uczestników w ramach projektu pn.: Interdyscyplinarne innowacyjne zespoły naukowców i przedsiębiorców, współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Poddziałanie 8.2.1
Dodano: 2013-05-20