Zespół Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego ogłasza przetarg
- Adres: 58-200 Dzierżoniów, Ul. Sikorskiego 2
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 74 831 06 24 , fax. 74 831 06 24
- Data zamieszczenia: 2014-07-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego
Ul. Sikorskiego 2 2
58-200 Dzierżoniów, woj. dolnośląskie
tel. 74 831 06 24, fax. 74 831 06 24
REGON: 89150047400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: zg3dzierzoniow.biposwiata.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zorganizowanie na terenie miasta Dzierżoniowa internatu i wyżywienia dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego Zespołu Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie internatu i pełnego wyżywienia (śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad, kolacja) dla uczniów zamiejscowych zakwaterowanych w internacie dla 45 uczniów, a także od poniedziałku do piątku dodatkowe dwa posiłki tj. drugie śniadanie (zabierane przez wychowawcę internatu do szkoły) i obiad dla pozostałych uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego (dla około 33 uczniów), w okresie od 01.09.2014 r. do 26.06.2015 r. z pominięciem 14 dni ferii zimowych, przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć dydaktycznych zgodnie z kalendarzem roku szkolnego (dokładną informację szkoła przekaże we wrześniu 2014 r.). W okresach weekendowych uczniowie opuszczać będą internat w piątki do godz. 1700 i wracać w niedzielę od godz.1700. Nie przewiduje się wykwaterowywania uczniów z zajmowanych przez nich pokoi za wyjątkiem określonym w punkcie II,1.4,3.2j. 2. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczniów w przypadku rezygnacji uczniów z nauki lub zwiększenia w przypadku nowych uczniów w Szkole Mistrzostwa Sportowego . Ostateczna liczba korzystających tylko z drugich śniadań i obiadów będzie podawana po złożeniu zamówień przez rodziców. 3.Wykonawca ma zapewnić: 1) zakwaterowanie, wyżywienie w formie 4 posiłków wyżywienia (śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad, kolacja), dwie świetlice dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego i pokój dla wychowawcy internatu (wszystko zlokalizowane w jednym kompleksie). 2) Wymagania dotyczące zakwaterowania: a) zakwaterowanie w budynku murowanym posiadającym aktualne zezwolenie na użytkowanie obiektu przeznaczonego na stały pobyt ludzi, b) pokoje co najwyżej 3 osobowe z uwzględnieniem podziału na wiek i normę nie mniej niż 5 m2 powierzchni mieszkalnej liczonej bez powierzchni łazienek i przedpokoi na osobę, c) w pokojach wymagane są łazienki z pełnym węzłem sanitarnym tj. wc, umywalka i natrysk z dostępem do ciepłej bieżącej wody - dostęp do ciepłej bieżącej wody przez 24 godziny na dobę, d) skład wyposażenia pokoju: -indywidualne miejsce do spania - 1-osobowe łóżko dla każdego zakwaterowanego ucznia w pokoju, -pościel zmienianą raz na tydzień, koc, -meble do przechowywania odzieży bielizny (wymagane odrębne dwie półki dla każdego zakwaterowanego w pokoju ucznia, -szafka lub półka do przechowywania obuwia (miejsce na minimum dwie pary butów dla każdego zakwaterowanego w pokoju ucznia), -półka lub szafka na: podręczniki, zeszyty, pomoce szkolne (dla każdego zakwaterowanego w pokoju ucznia) -biurko lub stół oraz krzesła w ilości odpowiadającej liczbie uczniów zakwaterowanych w danym pokoju, -zmiotka, szufelka, -nie dopuszcza się wstawiania dostawek. e) pokoje i łazienki muszą być czyste i estetyczne, sprzątane raz w tygodniu, w pozostałe dni tygodnia o czystość dbają uczniowie, f) pokoje uczniowskie mogą być wyposażone w telewizor i powinny mieć zapewniony dostęp do internetu (minimum 512 MB/s). g) pokoje winny być oświetlone i ogrzewane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami, h) dwie świetlice, przystosowane do prowadzenia cichej nauki własnej i odrabiania lekcji, wyposażone w stoliki i krzesła w ilości dostosowanej do liczby zakwaterowanych uczniów - do wyłącznego użytku od pierwszego do ostatniego dnia nauki, i) pokój dla dwóch wychowawców wyposażony w podstawowe meble: dwa łóżka, stół, krzesła lub fotele, szafa, oraz zestaw do prasowania (żelazko deska do prasowania), lodówkę o pojemności użytkowej chłodziarki powyżej 200 litrów i pojemności użytkowej zamrażarki około 80 litrów - do użytku uczniów, j) dopuszcza się możliwość wykwaterowywania uczniów z pokoi jedynie w okresie 14 dniowych ferii zimowych oraz przerw świątecznych. 4. Wymagania dotyczące wyżywienia: a) na terenie zakwaterowania znajduje się stołówka, z odpowiednią liczbą stołów i krzeseł, w której będzie wywieszany tygodniowy jadłospis, b) wyżywienie składające się z 4 posiłków dziennie (śniadanie, drugie śniadanie (na wynos do szkoły), obiad - dwudaniowy, kolacja) dla 45uczniów zakwaterowanych w internacie, a także drugie śniadanie (zabierane przez wychowawcę internatu do szkoły) i obiady dla pozostałych uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego (około 33 uczniów), zgodnie z obowiązującymi normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, higieny oraz zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży z uwzględnieniem ubytków energetycznych powstałych podczas zajęć sportowych przygotowujących do gry w piłkę nożną, c) oprócz podstawowych produktów podawanych na śniadanie będą udostępniane dodatkowo płatki, ciepłe mleko, herbata w dzbankach, d) śniadanie i kolacja powinny zawierać ciepły element typu np. grzanki, naleśniki, jajecznica, parówki itp. e) posiłki muszą być urozmaicone, nie dopuszcza się możliwości powtarzania tych samych dań w ciągu tygodnia, f) zupa powinna być podawana w wazach, h) uczniowie muszą mieć stały dostęp na terenie internatu do wody pitnej w systemie ciągłym (1 dystrybutor z woda), 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania wizji lokalnej miejsc zaproponowanych przez wykonawców, jako miejsc zakwaterowania uczniów przed wyborem oferty najkorzystniejszej. 6. Obiekt, w którym będzie realizowana usługa, musi spełniać wymogi techniczne określone w obowiązujących przepisach prawa budowlanego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 552700003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zg3dzierzoniow.biposwiata.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przedmiotem postępowania jest usługa hotelowo-gastronomiczna podczas szkolenia kadry kierowniczej dolnośląskiej policji w dniach 13-14 października 2016 r.
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usług hotelarskich w pokojach z pełnym węzłem higieniczno - sanitarnym wraz z całodziennym wyżywieniem - postępowanie Nr 04 / PN / 16.
Dodano: 2016-06-17 - Usługa zakwaterowania z całodziennym wyżywieniem (śniadania, obiady, kolacje) wraz z zabiegami leczniczo-rehabilitacyjnymi oraz udostępnienie basenu przez Wykonawcę dla Zamawiającego, w celu realizacji 14-dniowego turnusu szkoleniowo-kondycyjnego dla 7 członków personelu latającego Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2016 r. z wyłączeniem miesiąca lipca
Dodano: 2016-05-17 - Wykonanie usługi hotelowo - gastronomicznej w ramach projektu pt.: Drugstop - transgraniczna współpraca jednostek policji w zakresie walki z przestępczością narkotykową w ramach Programu Współpracy Interreg V-A Republika Czeska - Polska 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-15 - Usługa hotelowo-gastronomiczna podczas szkolenia kadry kierowniczej Komendy Miejskiej Policji we Wrocławiu w dniach 24-25 maja 2016 r.
Dodano: 2016-04-15 - wykonanie usługi hotelowo - gastronomicznej polegającej na obsłudze dwudniowego spotkania dla polskich i czeskich funkcjonariuszy policji, 32 osoby w ramach projektu pt.: Drugstop - transgraniczna współpraca jednostek policji w zakresie walki z przestępczością narkotykową w ramach Programu Współpracy Interreg V-A Republika Czeska - Polska 2014 - 2020, w dniach - 15-16 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-04-15 - Zorganizowanie na terenie miasta Dzierżoniowa internatu i wyżywienia dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Zespole Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego w Dzierżoniowie
Dodano: 2015-11-23 - Zorganizowanie na terenie miasta Dzierżoniowa internatu i wyżywienia dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Zespole Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego w Dzierżoniowie
Dodano: 2015-05-25 - Zorganizowanie na terenie miasta Dzierżoniowa internatu i wyżywienia dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego Zespołu Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego
Dodano: 2014-06-27 - Zorganizowanie na terenie miasta Dzierżoniowa internatu i wyżywienia dla uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego Zespołu Gimnazjów nr 3 im. Stanisława Konarskiego
Dodano: 2014-05-28