Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń/kursów zawodowych dla uczestników projektu pn Aktywizacja zawodowa szansą na zatrudnienie dla osób zagrożonych wykluczeniem społecznym współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 7.1 Podziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ryglicach ogłasza przetarg

  • Adres: 33-160 Ryglice, ul. Ks. J. Wyrwy 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 644 36 47 , fax. 14 644 36 48
  • Data zamieszczenia: 2011-07-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ryglicach
    ul. Ks. J. Wyrwy 2 2
    33-160 Ryglice, woj. małopolskie
    tel. 14 644 36 47, fax. 14 644 36 48
    REGON: 85001943500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń/kursów zawodowych dla uczestników projektu pn Aktywizacja zawodowa szansą na zatrudnienie dla osób zagrożonych wykluczeniem społecznym współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 7.1 Podziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń/kursów dla 18 osób o następującej tematyce: Kurs gastronomiczny dla 4 osób; Kurs komputerowej obsługi sklepu z elementami obsługi klienta dla 14 osób. Szczegółowy zakres szkoleń: Kurs gastronomiczny dla 4 osób w wymiarze 40 godzin dydaktycznych. Okres realizacji sierpień-wrzesień 2011 roku. Merytorycznie i praktycznie program kursu gastronomicznego winien uwzględniać m.in. podstawy następujących zagadnień: procesu technologicznego w produkcji gastronomicznej, charakterystykę urządzeń gastronomicznych, specjalności kuchni regionalnych i różnych narodów, organizację produkcji dietetycznej, planowanie posiłków i układanie menu, formy obsługi konsumenta, serwowanie potraw, organizację pracy w małej gastronomi, organizację imprez okolicznościowych (catering), dekoracje stołów. Kurs komputerowej obsługi sklepu z elementami obsługi klienta dla 14 osób w wymiarze 40 godzin dydaktycznych ( bez obsługi kasy fiskalnej). Termin realizacji sierpień-wrzesień 2011 rok. Merytorycznie i praktycznie program kursu winien uwzględniać m.in. Podstawy obsługi komputera: 1. Budowa PC 2. Środowisko MS Windows XP 3. Edytor tekstu MS Word XP 4. Funkcja i obsługa programu Excel 5. Obsługa Internetu Obsługa klienta: 1. Psychologia kontaktu z klientem 2. Rozmowa handlowa 3. Metody komunikowania się z klientem 4. Radzenie sobie z trudnym klientem 5. Obsługa klienta i sprzedaż produktu przez telefon Fakturowanie: 1. Bazy danych w programach finansowych; 2. Operacje na bazach towarów; 3. Organizacja grup towarowych; 4. Wyszukiwanie informacji w bazach danych; 5. Wystawiania faktur i innych dokumentów występujących w obrocie towarowym; 6. Paragony fiskalne-praca z drukarką fiskalną; 7. Rejestr zakupów; 8. Ewidencja magazynowa; 3.3 Wymagania dla szkoleń/kursów zawodowych w zakresie: 1) Merytorycznym: Przeprowadzenie zamówienia zgodnie z ustalonym programem nauczania i harmonogramem zajęć osobno dla każdego szkolenia. Prowadzenie dziennika zajęć edukacyjnych zawierającego listę obecności, wymiar godzin, tematy zajęć edukacyjnych i rejestru wydanych zaświadczeń. Zapewnienie uczestnikom przez Wykonawcę od pierwszego dnia zajęć:, niezbędnych materiałów szkoleniowych, które zostaną ujęte w cenie i przejdą w ich posiadanie. Rejestrować i niezwłocznie zgłaszać Zamawiającemu najpóźniej w następnym dniu wszystkich nieobecności uczestników zajęć lub rezygnacji z uczestnictwa w zajęciach. Przeprowadzenie wśród uczestników ewaluację postępów osób objętych wsparciem, w tym ankiet służących do oceny usługi. Wypełnione przez uczestników zajęć ankiety (ex-ante, ex-post) oraz ich analizę należy dostarczyć Zamawiającemu. Niezwłocznie po ukończeniu szkolenia wydać każdemu uczestnikowi zaświadczenia/certyfikat potwierdzający ukończenie wsparcia z logotypami: POKL, UE, oraz nazwę projektu zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznakowania projektów ramach POKL. 2) Organizacyjnym: Miejsce realizacji zamówienia: Tarnów lub/i Ryglice. Zapewnić uczestnikom codzienny catering, na który składa się: śniadanie w formie: kanapki, drożdżówki, kawa, herbata, obiad dwudaniowy, poczęstunek między posiłkowy w formie: ciastka, owoce, napoje ciepłe i zimne. Catering ma być urozmaicony. Zajęcia szkoleniowe trwają w układzie dni: poniedziałek - piątek w wymiarze nieprzekraczającym 6 godzin dydaktycznych - 1 godzina dydaktyczna = 45 minut. Zapewnić przerwę min. 30 minutową - obiadową i inne według zapotrzebowania uczestników szkolenia. Zajęcia nie mogą rozpoczynać się wcześniej niż o godzinie 8.00, a kończyć nie później niż o godzinie 16.00. Zapewnienie podczas zajęć teoretycznych odpowiednich sal szkoleniowych do przeprowadzenia zajęć, wyposażonych w odpowiednią liczbę miejsc i stolików wraz z zapleczem sanitarnym. Zapewnienie odpowiedniego wyposażenia sal np. flipchart lub tablica klasyczna czy magnetyczna, sprzęt audiowizualny. Wykonawca realizujący zamówienie zapewni dla każdego uczestnika szkoleń/kursów zawodowych materiały do ćwiczeń w takiej ilości, aby, każdy z uczestników kursów samodzielnie mógł wykonywać ćwiczenia i powierzone zadania. Wykonawca realizujący zamówienie zapewni dla wszystkich skierowanych uczestników ubezpieczenie zbiorowe od następstw NW w formie imiennej. W przypadku skierowania dodatkowych osób celem uzupełnienia ilości uczestników, Wykonawca zapewni im ubezpieczenie od następstw NW od chwili rozpoczęcia szkolenia. Wykonawca uwzględni zróżnicowany poziom zdrowia, wykształcenia, umiejętności i wiedzy uczestników.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie przewiduje się.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ryglice.pl/bip
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach