Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla uczestnika projektu

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-020 Wieliczka, ul. Sienkiewicza 26
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 278 19 55 , fax. 12 278 19 55
  • Data zamieszczenia: 2014-03-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Sienkiewicza 26 26
    32-020 Wieliczka, woj. małopolskie
    tel. 12 278 19 55, fax. 12 278 19 55
    REGON: 68317846220000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopswieliczka.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla uczestnika projektu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla jednego uczestnika projektu systemowego Czas na aktywność. Aktywność społeczna i zawodowa klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, realizowanego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wieliczce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji. Liczba uczestników kursu: 1, Czas trwania: 50 godzin dydaktycznych, Zakres programowy szkolenia: Zarządzanie w gastronomii - część teoretyczna. - ogólna charakterystyka zawodu kucharza, - składniki odżywcze i ich rola w organizmie, - gospodarka wodna organizmu, - gospodarka energetyczna organizmu, - normy żywienia i wyżywienia, - planowanie wyżywienia, - zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie, - nowinki w zakresie gastronomii, - higiena i ochrona zdrowia, przechowywanie żywności, utrzymanie czystości, - ogólne zasady bhp. Praca w kuchni - część praktyczna. - zasady GMP i GHP, - zarys systemu HACCP - wdrażanie, ewaluacja i kontrola, - przyjęcie towaru i sposób magazynowania, - obróbka brudna i czysta produktów, - obróbka ziemniaków i warzyw korzeniowych, - obróbka warzyw strączkowych, - obróbka owoców, - zajęcia praktyczne 3. Praca w kuchni - cześć praktyczna. - ocena towaroznawcza mięs, - obróbka mięs zwierząt rzeźnych, - dobór warzyw na surówki, - sposoby rozdrabniania warzyw i owoców, - zapoznanie z maszynami występującymi w zakładzie gastronomicznym, - zastosowanie surówek i ich dobór w żywieniu, - obróbka cieplna warzyw i owoców, - przystawki z warzyw i owoców morza, - zastosowanie warzyw poddanych obróbce cieplnej w żywieniu, - sporządzanie potraw z mąki, - sporządzanie przystawek mięsnych, - klasyfikacja zup, - sporządzanie poszczególnych zup, - sporządzanie sosów, - sporządzanie dań głównych, - sporządzanie deserów, - zasady komponowania potraw, - wstęp do podstaw żywienia człowieka, - planowanie, rozliczanie i kalkulacja produkcji potraw, planowanie zakupów, - sporządzanie potraw dietetycznych, - sporządzanie potraw z wykorzystaniem żywności wygodnej, - typowe potrawy kuchni staropolskiej i kuchni regionalnych, - sposób podawania i dekorowania różnych potraw, - organizacja pracy, zarządzanie czasem pracy, - zajęcia praktyczne, - podsumowanie zajęć, egzamin praktyczny i teoretyczny
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopswieliczka.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach