Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 32-020 Wieliczka, ul. Sienkiewicza 26
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 278 19 55 , fax. 12 278 19 55
- Data zamieszczenia: 2014-03-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Sienkiewicza 26 26
32-020 Wieliczka, woj. małopolskie
tel. 12 278 19 55, fax. 12 278 19 55
REGON: 68317846220000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopswieliczka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla uczestnika projektu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla jednego uczestnika projektu systemowego Czas na aktywność. Aktywność społeczna i zawodowa klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, realizowanego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wieliczce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji. Liczba uczestników kursu: 1, Czas trwania: 50 godzin dydaktycznych, Zakres programowy szkolenia: Zarządzanie w gastronomii - część teoretyczna. - ogólna charakterystyka zawodu kucharza, - składniki odżywcze i ich rola w organizmie, - gospodarka wodna organizmu, - gospodarka energetyczna organizmu, - normy żywienia i wyżywienia, - planowanie wyżywienia, - zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie, - nowinki w zakresie gastronomii, - higiena i ochrona zdrowia, przechowywanie żywności, utrzymanie czystości, - ogólne zasady bhp. Praca w kuchni - część praktyczna. - zasady GMP i GHP, - zarys systemu HACCP - wdrażanie, ewaluacja i kontrola, - przyjęcie towaru i sposób magazynowania, - obróbka brudna i czysta produktów, - obróbka ziemniaków i warzyw korzeniowych, - obróbka warzyw strączkowych, - obróbka owoców, - zajęcia praktyczne 3. Praca w kuchni - cześć praktyczna. - ocena towaroznawcza mięs, - obróbka mięs zwierząt rzeźnych, - dobór warzyw na surówki, - sposoby rozdrabniania warzyw i owoców, - zapoznanie z maszynami występującymi w zakładzie gastronomicznym, - zastosowanie surówek i ich dobór w żywieniu, - obróbka cieplna warzyw i owoców, - przystawki z warzyw i owoców morza, - zastosowanie warzyw poddanych obróbce cieplnej w żywieniu, - sporządzanie potraw z mąki, - sporządzanie przystawek mięsnych, - klasyfikacja zup, - sporządzanie poszczególnych zup, - sporządzanie sosów, - sporządzanie dań głównych, - sporządzanie deserów, - zasady komponowania potraw, - wstęp do podstaw żywienia człowieka, - planowanie, rozliczanie i kalkulacja produkcji potraw, planowanie zakupów, - sporządzanie potraw dietetycznych, - sporządzanie potraw z wykorzystaniem żywności wygodnej, - typowe potrawy kuchni staropolskiej i kuchni regionalnych, - sposób podawania i dekorowania różnych potraw, - organizacja pracy, zarządzanie czasem pracy, - zajęcia praktyczne, - podsumowanie zajęć, egzamin praktyczny i teoretyczny - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopswieliczka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przeprowadzenie i organizacja szkoleń i doradztwa w projekcie: Wykorzystaj swoją szansę - część 2
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie Treningu umiejętności społecznych, Treningu kompetencji rodzicielskich, Indywidualnego wsparcia psychologicznego, Treningu motywacji do działania, Kursu prawo jazdy kategorii B, Kursu prawo jazdy kategorii C dla 16 osób z terenu Gminy Sękowa w ramach projektu Bliżej samodzielności - aktywizacja osób zagrożonych wykluczeniem społecznym w gminie Sękowa.
Dodano: 2016-07-25 - Przeprowadzenie usług aktywnej integracji dla uczestników projektu Krok w przyszłość - aktywizacja osób zagrożonych wykluczeniem społecznym w gminie Biecz, na podstawie umowy zawartej z Małopolskim Centrum Przedsiębiorczości w Krakowie o dofinansowanie wyżej wskazanego projektu w ramach Poddziałania 9.1.1 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-07-25 - Przeprowadzenie i organizacja szkolenia w projekcie: Wykorzystaj swoją szansę
Dodano: 2016-07-21 - Organizacja, przygotowanie i przeprowadzenie w roku 2016 szkoleń / kursów w ramach doskonalenia zawodowego dla nauczycieli, w tym pełniących funkcje kierownicze zatrudnionych w szkołach i placówkach prowadzonych przez Gminę Miejską Kraków
Dodano: 2016-07-18 - Usługi w zakresie realizacji form doskonalenia nauczycieli w ramach zadań edukacyjnych - doskonalenie nauczycieli w województwie
Dodano: 2016-06-01 - postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę szkoleniową pn. Doradca zawodowy znak sprawy: ZP.2711.12.2016
Dodano: 2016-04-29 - postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę szkoleniową pn. Młody przedsiębiorca znak sprawy: ZP.2711.11.2016
Dodano: 2016-04-14 - postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę szkoleniową pn. Dojrzały przedsiębiorca znak sprawy: ZP.2711.10.2016
Dodano: 2016-04-14 - postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę szkoleniową pn. Vademecum przedsiębiorczości, znak sprawy: ZP.2711.9.2016
Dodano: 2016-04-14