Przetargi.pl
zorganizowanie i przeprowadzenie dla beneficjentki projektu Aktywni-niezależni współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego szkolenia Profesjonalny menadżer gastronomii / organizator cateringu.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 24-100 Puławy, ul. Leśna 17
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 458 62 01 , fax. 81 458 62 09
  • Data zamieszczenia: 2014-10-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Leśna 17 17
    24-100 Puławy, woj. lubelskie
    tel. 81 458 62 01, fax. 81 458 62 09
    REGON: 00416340800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.pulawy.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zorganizowanie i przeprowadzenie dla beneficjentki projektu Aktywni-niezależni współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego szkolenia Profesjonalny menadżer gastronomii / organizator cateringu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Czas trwania szkolenia: 40 godz. dydaktycznych po 45 minut (w ciągu jednego dnia maksymalna liczba godzin szkoleniowych nie przekroczy 8 godzin dydaktycznych, oraz będą wliczone co najmniej 3 przerwy) Liczba osób: 1 osoba. Miejsce szkolenia: Puławy lub miejscowość do 150 km od Puław. W przypadku przeprowadzania szkolenia poza Puławami wykonawca jest zobowiązany do sfinansowania uczestnikowi kosztów dojazdu z miejsca zamieszkania do miejsca szkolenia i z powrotem. Jeżeli czas dojazdu na szkolenie będzie przekraczał 1,5 godziny wykonawca zobowiązany jest również zapewnić noclegi ze śniadaniem. Termin szkolenia: w okresie 03.11-15.12.2014r. Cel szkolenia: pogłębienie wiedzy i umiejętności w zakresie organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne, zapoznania z zasadami prawidłowego planowania, realizacji i kontrolingu a także rozliczania usług. Celem szkolenia jest również nabycie wiedzy z zakresu profesjonalnej i efektywnej organizacji bankietów i cateringu. W ramach usługi szkoleniowej wykonawca zobowiązany jest do: ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków na czas trwania zajęć praktycznych i teoretycznych - kopie polisy ubezpieczeniowej należy przekazać Zamawiającemu wraz z protokołem odbioru usługi. zapewnienia bazy lokalowej do przeprowadzenia części teoretycznej i praktycznej wyposażonej w odpowiedni sprzęt i pomoce dydaktyczne umożliwiające prawidłową realizację szkolenia i spełniające wymogi w zakresie BHP i p.poż. Pomieszczenie, w którym będą odbywały się zajęcia, musi być oznaczone poprzez wywieszenie: nazwy szkolenia lub plakatu oraz informacji o współfinansowaniu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach POKL zapewnienia wykładowców o odpowiednich kwalifikacjach i uprawnieniach zgodnych z tematyką szkolenia zapewnienia materiałów szkoleniowych tj. skrypt, notatnik i długopis; zapewnienia jednej pozycji książkowej odpowiadającej tematyce zajęć i jednego egzemplarza dla zamawiającego. wydania uczestniczce szkolenia, po pozytywnym jego ukończeniu, zaświadczenia o ukończeniu szkolenia oznaczonego logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki i Unii Europejskiej oraz sformułowaniem Projekt Aktywni - niezależni współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Projekt zaświadczenia zostanie zatwierdzony przez Zamawiającego. zapewnienia codziennego serwisu kawowego (kawa, herbata, cukier, śmietanka, zimne napoje w butelkach 0,5l, ciastka) zapewnienia jednego gorącego posiłku każdego dnia szkolenia (co najmniej drugie danie); przeprowadzenia oceny merytorycznej i technicznej przebiegu szkolenia. na podstawie ankiety oceniającej. Ankieta wraz z zestawieniem wyników zostanie złożona Zamawiającemu wraz z protokołem odbioru usługi przygotowania i przekazania Zamawiającemu pełnej dokumentacji szkoleniowej, zgodnej z ustaleniami zawartymi w umowie z Zamawiającym ( m.in., listy obecności, lista odbioru materiałów szkoleniowych, lista korzystania z serwisu kawowego i gorącego posiłku, potwierdzoną za zgodność z oryginałem kopię zaświadczenia każdego uczestnika potwierdzenie otrzymania zaświadczenia, dziennik zajęć, ankieta oceniająca i zestawienie wyników, kopia polisy NNW itp.), prowadzenie dokumentacji zdjęciowej i przekazanie jej zamawiającemu na dowolnym nośniku danych. (np CD, DVD ,pamięć USB karta pamięci) niezwłocznego informowania koordynatora projektu o nie zgłoszeniu się beneficjenta ostatecznego na zajęcia, przerwaniu zajęć lub rezygnacji z uczestnictwa oraz innych sytuacjach, które mają wpływ na realizację programu zajęć Zamawiający dopuszcza możliwość dołączenia osoby do innej grupy szkoleniowej o tej samej tematyce w tym przypadku zajęcia mogą odbywać się, zgodnie z harmonogramem grupy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.pulawy.pl/zamowienia_publiczne.htm,pl,8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach