Przetargi.pl
Zapewnienie udziału w szkoleniu z zakresu „kurs barmana” w ramach projektu „Wsparcie uczelni szansą na jej rozwój”.

Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, Konarskiego 2
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 643 1935
  • Data zamieszczenia: 2023-09-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach
    Konarskiego 2
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 643 1935
    REGON: 000001471
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uph.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zapewnienie udziału w szkoleniu z zakresu „kurs barmana” w ramach projektu „Wsparcie uczelni szansą na jej rozwój”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje przeprowadzenia szkolenia Barmana dla 24 osób.\2. Szkolenie barmańskie będzie szkoleniem wyjazdowych. Wykonawca zagwarantuje 5-cio dniowy pobyt z pełnym wyżywieniem. Będą to cztery noclegi w obiekcie o standardzie pensjonatu lub hotelu trzy gwiazdkowego, w pokojach dwuosobowych z łazienką i Internetem. Pełne wyżywienie (trzy posiłki dziennie) rozpocznie się od obiadu pierwszego dnia szkolenia, a zakończy obiadem ostatniego dnia szkolenia. Wykonawca ubezpieczy 24 uczestników szkolenia (wszystkich) oraz zapewni transport na trasie Uniwersytet Przyrodniczo Humanistyczny w Siedlcach, Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu ul. Prusa 14 do miejsca szkolenia, następnie (ostatniego dnia) transport z miejsca szkolenia do Uniwersytet Przyrodniczo Humanistycznego w Siedlcach, Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu ul. Prusa 143. Szkolenie powinno odbyć się w dniach 09.10 – 13.10.2023 roku. W szkoleniu weźmie udział 24 studentów UPH w Siedlcach podzielonych na cztery grupy szkoleniowe, każda po 6 osób. 4. Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić szkolenie z wykorzystaniem własnego sprzętu i urządzeń (jeden bar w pełni wyposażony dla każdej z grupy szkoleniowej, czyli jednocześnie szkolenie odbywać się będzie na czterech barach w pełni wyposażonych) niezbędnych przy takim typie szkoleniu w ilości zapewniającej praktyczny udział w zajęciach wszystkim uczestnikom szkolenia.5. Zajęcia prowadzić będzie jednocześnie czterech trenerów, po jednym na każdą grupę liczącą 6 osób. Każda grupa odbędzie 50 godzin szkolenia, czyli łączna ilość godzin szkolenia wyniesie 200. Zamawiający informuje, iż posiadanie kadry jest jednym z kryteriów oceny ofert.Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże posiadanie co najmniej 4 osoby prowadzące szkolenie.6. Zakres szkolenia obejmuje następujące zagadnienia:1) Wprowadzenie do zawodu barmana: Obowiązki barmana; Kultura pracy i dbałość o własny wizerunek; Kształtowanie pewności siebie i wiary we własne możliwości; Etyka barmana; Organizacja i techniki pracy barmana; Optymalizacja ruchów i ergonomia pracy2) Terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła i miary barowe3) Alkoholoznawstwo (włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie); Zarys technologii napojów alkoholowych; Towaroznawstwo; Podział alkoholi i koktajli; Degustacja4) Miksologię*- zasady komponowania napojów mieszanych (wszystkie kategorie koktajli z uwzględnieniem mocktaili); Koktajle na bazie alkoholi białych: wódka, gin, tequila, rum; Koktajle na bazie alkoholi kolorowych: whisky, brandy, cognac; Koktajle z użyciem likierów, win wzmocnionych i aromatyzowanych; Koktajle warstwowe, płonące i widowiskowe; Koktajle w świeżych owocach; Koktajle bezalkoholowe5) Dekoracje (garnish) oraz sztuka prezentacji6) Odpowiedzialne serwowanie alkoholu7) Obsługę Gości przy barze i przy stoliku w tym elementy pracy kelnerskiej; Bar koktajlowy; Bar hotelowy; Bar klubowy8) Organizację baru i pracy barmana, w tym zarządzanie barem9) Zajęcia praktyczne z Miksologii - sztuki komponowania koktajli zgodnie z zasadą „Anticipation, Look, Aroma and Taste” (nielimitowane ćwiczenia i konsultacje trenerskie oraz degustacje) w tym: Stirred drinks in chilled cocktail glasses; Cream drinks; Highballs; Low ball drinks in rocks glasses; Sour drinks; Frozen drinks; Pousse cafes; Special drinks10) Możliwości i narzędzia współczesnej Miksologii; Miksologia klasyczna i jej ewolucja; Wizerunek i możliwości rozwoju miksologa w Polsce11) Miksologia molekularna i najnowsze techniki miksologii; Tekstury, bittersy i infuzje; Stany skupienia; Zaawansowany sprzęt barmański - zastosowanie i obsługa np: Syfony, Perlini Carbonated Cocktail System, Smoking Gun, Ice ball mold12) Homemade - tworzenie własnych odmian alkoholi, syropów, pudrów, infuzji etc13) Światowe trendy w barmaństwie14) Historię koktajlu i kultury barowej – w tym prohibicja i zjawisko speakeasy, ewolucja koktajlu i różnice kulturowe15) Techniki i psychologię sprzedaży; Psychologia obsługi klienta, budowanie atmosfery oraz relacji długoterminowych; Serwis i Hospitality; Komunikacja, profesjonalizm, spełnianie oczekiwań; Sztuka zarabiania pieniędzy; Metody maksymalizowania zysku i podnoszenia sprzedaży, up-selling i cross-selling16) Procedury gastronomiczne i współpraca interpersonalna17) Zarządzanie barem i produktami; Kalkulacje remanentowe i zarządzanie magazynowe; Koncesja i sprzedaż alkoholu.18) Wykonawca powinien posiadać i wykorzystać w szkoleniu urządzenia typu: a) VOM – Edible Flying Cloud; b) Flavour Blaster; c) Perlini; d) Smoking Gun; e) Ciekły azot (Dewar – specjalstyczny pojemnik do przechowywania ciekłego azotu).6. Szkolenie musi mieć przede wszystkim wymiar praktyczny, powinno jednakże dostarczać także wiedzy teoretycznej w niezbędnym zakresie. O ile jest to możliwe, certyfikaty poświadczające ukończenie szkolenia powinny zawierać informację o współfinansowaniu szkolenia przez Unię Europejską oraz być oznaczone logotypami UE oraz EFS, w zakresie i formie określonej przez Zamawiającego.7. Za godzinę szkoleniową przyjmuje się 45 minut.8. Wykonawca zobowiązany jest do:1) zapewnienia kompletu materiałów szkoleniowych, tj. publikacji książkowej bądź materiałów skryptowych dla część teoretycznej i praktycznej dla każdego uczestnika szkolenia;2) wydania zaświadczenia/certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia;3) przekazania Zamawiającemu programu szkoleń przed rozpoczęciem świadczenia usług;4) sporządzenia dokumentacji szkolenia (dziennik) w zakresie i w formie określonej w uzgodnieniu z Zamawiającym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80530000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 3) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:w ciągu ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert przeprowadził co najmniej 3 Szkolenia barmana..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-22

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach