Przetargi.pl
Zapewnienie jednego gorącego posiłku dziennie osobom z terenu Miasta Ruda Śląska, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-709 Ruda Śląska, Markowej 20
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322442940 , fax. 323440302
  • Data zamieszczenia: 2022-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    Markowej 20
    41-709 Ruda Śląska, woj. śląskie
    tel. 322442940, fax. 323440302
    REGON: 003446794
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.rsl.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zapewnienie jednego gorącego posiłku dziennie osobom z terenu Miasta Ruda Śląska, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje zapewnienie jednego gorącego posiłku dziennie osobom z terenu Miasta Ruda Śląska, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnićI. Zakres przedmiotowy zadania :a) Zapewnienie posiłku poprzez przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków wraz z możliwością ich spożywania we wskazanym przez Wykonawcę odpowiednim pomieszczeniu lub przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na wynos dla średnio około 9 osób dziennie (szacunkowo 3285 posiłków). Zamawiający wskazuje, iż wydawanie posiłków na wynos jest dopuszczalne wyłącznie wtedy, gdy z przepisów obowiązującego prawa wynika zakaz ich serwowania i spożywania w pomieszczeniach. Miejsce wydawania posiłków: Ruda Śląska dzielnica Nowy Bytom lub Wirek;b) Zapewnienie posiłku poprzez przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie w miejscu zamieszkania gorących posiłków osobom dorosłym, w tym osobom niewychodzącym z domu (np. ze względu na podeszły wiek czy niepełnosprawność), niebędącym w stanie przygotować sobie ich we własnym zakresie, w liczbie średnio około 15 osób dziennie (szacunkowo 5475 posiłków). Szczegółowy opis, zakres i wielkość zamówienia określony został w załącznik nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowejO udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają przewidziane prawem wymogi przewidziane dla podmiotów świadczących usługi wskazane w opisie przedmiotu zamówienia, w szczególności wynikające z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U UE. L. 2004.139.1 ze zm.).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-23

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach