OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W RACIBORZU ogłasza przetarg
- Adres: 47-400 Racibórz, ul. Henryka Sienkiewicza 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 415 26 50 , fax. 32/419 0659
- Data zamieszczenia: 2022-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W RACIBORZU
ul. Henryka Sienkiewicza 1
47-400 Racibórz, woj. śląskie
tel. 32 415 26 50, fax. 32/419 0659
REGON: 003457272 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-raciborz.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem niniejszej umowy jest: „ZAKUP POSIŁKÓW W FORMIE JEDNEGO GORĄCEGO DANIA”2. Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i wydawania posiłków w formie jednego gorącego dania w ilości średnio pomiędzy 26-30 posiłków dziennie, w okresie od dnia 2 stycznia 2023 r. do dnia 31 grudnia 2023 r.3. Wykonawca zapewni wydanie posiłku w dniu 31.12.2023 r. na wynos na dzień 01.01.2024 r.a) Szacunkowa ilość posiłków jednodaniowych wydawana w okresie od 2. 01.2023 r. do 31.12.2023 r. - wynosi 10 950 posiłków.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, o których mowa w OPZ ust.1.2 w przypadku zmiany ilości klientów korzystających z posiłków . 5. Minimalny zakres zamówienia wyniesie około 30 % całkowitego zamówienia o którym mowa w OPZ pkt.1.2 lit. a) 6. Zmiany, o których mowa w OPZ pkt.1.3 powodujące zmniejszenie wynagrodzenia nie skutkują powstaniem żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy wobec Zamawiającego, w szczególności o zapłatę wynagrodzenia za usługi cateringowe w ilości wskazanej w OPZ pkt. 1.2 lit. a). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności techniczneja) że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonywał należycie co najmniej 2 usługi polegające na wykonaniu usług restauracyjnych lub cateringowych o podobnym charakterze jak przedmiot zamówienia dla co najmniej 20 osób dziennie w ramach jednej umowy,b) lokalem gastronomicznym (zakładem), punktem wydawania posiłków, który spełnia wymagania higieniczno sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, wyposażony w min. 5 stolików ( tj.20 miejsc siedzących), WC wyposażone w podstawowe środki sanitarne-dostępne bezpłatnie dla osób korzystających z posiłków oraz znajduje sięw Raciborzu. Wykonawca składa wstępne Oświadczenie że spełnia warunek wg wzoru Załącznik nr 2 do Formularza ofertowego,c) lokal znajduje się w odległości nie większej niż 3 km od siedziby OPS tj.ul. Henryka Sienkiewicza 1.5) zdolności zawodowe:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-12
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych MOPS dla pensjonariuszy DDPS wraz z filią oraz Schroniska dla Bezdomnych oraz dla podopiecznych CU ug Senioralnych w Będzinie
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Aktywności Seniorów w okresie I-XII 2024
Dodano: 2024-01-09 - Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Raciborzu.
Dodano: 2023-12-05 - Przygotowywanie posiłków i wydawanie ich w lokalu Wykonawcy osobom skierowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w 2024 r.
Dodano: 2023-12-05 - Świadczenie usługi cateringowej dla Schroniska dla Bezdomnych w Tarnowskich Górach w okresie I-XII 2024
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SA na Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20
Dodano: 2023-06-23 - Usługa gastronomiczna dla uczestników konferencji naukowej organizowanej przez Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
Dodano: 2023-04-06 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku dziennie osobom z terenu Miasta Ruda Śląska, które własnym staraniem nie mogą go sobie zapewnić
Dodano: 2022-12-15 - Przygotowywanie posiłków dwudaniowych i wydawanie ich w lokalu Wykonawcy osobom skierowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w 2023 r
Dodano: 2022-12-12 - Przygotowanie posiłków w postaci dwudaniowego obiadu oraz ich dowóz do Klubu Seniora w Centrum Aktywności Seniorów w Tarnowskich Górach, Zespołu Mieszkań Chronionych w Tarnowskich Górach oraz innych wskazanych przez Zamawiającego miejsc w maksymalnej liczbie do 4720 posiłków.
Dodano: 2021-09-10