Przetargi.pl
Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego 29
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4162011 , fax. 077 4162287
  • Data zamieszczenia: 2016-03-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29 29
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 077 4162011, fax. 077 4162287
    REGON: 00032019900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - Produkty rybne 1. Filet mrożony z pangi białej (dop. 10% glazury) filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowania jednostkowe od 5kg do 10 kg (kod CPV 15220000-6); ilość: 900 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach od 5kg do 10 kg. (kod CPV 15232000-3); ilość: 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby (ryba min. 40%) bez ości, łusek i skóry, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5kg do 10kg. (kod CPV 15229000-9); ilość: 900 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm) bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5kg do 10 kg. Zawartość glazury max. 10% (kod CPV 15229000-9); ilość: 900 kg Część II - Konserwy rybne i mięsne 1. Konserwa rybna w pomidorach (min. 55% wsadu rybnego)w opakowaniach 300g-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1 000 kg 2. Sałatka rybna (min. 40% wsadu rybnego) w opakowaniach 300g - 330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1 000 kg 3. Paprykarz szczeciński (min. 40% wsadu rybnego) w opakowaniach 300g-330g; (kod CPV 15240000-2); ilość: 1 000 kg 4. Konserwa tyrolska (min. 50% wsadu mięsnego) w opakowaniu aluminiowym 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 500 kg 5. Konserwa turystyczna (min. 50% wsadu mięsnego) w opakowaniu aluminiowym 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 500 kg 6. Pasztet mazowiecki w opakowaniu aluminiowym 300g; ( kod CPV 15131300-8); ilość: 500 kg 7. Przysmak śniadaniowy (min. 50% wsadu mięsnego) w opakowaniu aluminiowym 300g; (kod CPV 15131000-5); ilość: 500 kg 8. Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130g; (kod CPV 15131300-8); ilość: 50 kg Część III - Mrożonki 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opakowaniach zbiorczych od 2 000g do 2 500g (kod CPV 15331170-9); ilość: 1 500 kg 2. Pyzy mrożone ziemniaczane z mięsem w opakowaniach foliowych od 450g do 2 500g (kod CPV 15896000-5); ilość: 400 kg 3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych od 450g do 2 000g (kod CPV 15894300-4); ilość: 400 kg 4. Pierogi mrożone z mięsem w opakowaniach foliowych od 450g do1 000g (kod CPV 15894300-4); ilość: 300 kg 5. Pierogi mrożone z serem w opakowaniach foliowych od 450g do 1 000g (kod CPV 15894300-4); ilość: 400 kg Część IV - Susz 1. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa (marchew, seler, por) w opakowaniach od 5kg do 10 kg (kod CPV 15331170-9); ilość: 400 kg Część V - Przetwory warzywne 1. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9 L; (kod CPV 15331000-7); ilość: 700 kg 2. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9 L; (kod CPV 15331000-7); ilość: 700 kg 3. Leczo warzywne w słoikach 0,9 kg - 4,5 kg; (kod CPV 15331170-9); ilość: 300 kg Część VI - Soja 1. Granulat sojowy w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 100 kg 2. Soja krajanka w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 250 kg 3. Soja kotlet w opakowaniach do 15kg; (kod CPV 15800000-6); ilość: 200 kg Część VII - Jaja 1. Jaja kurze klasy M; (kod CPV 01242000-5); ilość: 55 000 szt. Część VIII - Przyprawy 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15872400-5); ilość: 1 200 kg 3. Herbata granulowana w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 200 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1 kg; (kod CPV 15872100-2); ilość: 60 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1 300 L 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1 kg; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1 000 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1 kg; (kod CPV 15891500-5); ilość: 400 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8 g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 20 kg 9. Koper suszony w opakowaniach do 1 kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 20 kg Część IX - Cukier 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15831000-2); ilość: 7 500 kg Część X - Koncentrat owocowy, woda 1. Syrop malinowy w opakowaniach 5 L; (kod CPV 15831500-7); ilość: 3 700 L 2. Woda mineralna niegazowana 1,5 L; (kod CPV 15981000-8); ilość: 300 szt. Część XI - Mąki i kasze 1. Kasza jęczmienna w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 1 800 kg 2. Kasza manna w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 600 kg 3. Ryż biały w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15613100-9); ilość: 2 000 kg 4. Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1 kg; (kod CPV 15312000-8); ilość: 600 kg 5. Mąka pszenna typu 500-550 w opakow. 1 kg; (kod CPV 15612100-2); ilość: 2 500 kg 6. Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach od 10 kg do 15 kg (kod CPV 15851110-2); ilość: 1 800 kg 7. Groch łuszczony w opakow. od 15 kg do 20 kg; (kod CPV 03212200-2); ilość: 800 kg 8. Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach od 20 kg do 25 kg; (kod CPV 01121210-6); ilość: 1 200 kg Część XII - Inne 1. Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9 L; (kod CPV 15331134-5); ilość: 1 300 kg 2. Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400 g; (kod CPV 15331462-3); ilość: 250 kg 3. Kawa zbożowa w opakowaniach do 25 kg; (kod CPV 15861000-1); ilość: 650 kg 4. Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach od 10 kg do 15 kg; (kod CPV 15332296-5); ilość: 450 kg 5. Marmolada, opakowania od 10 kg do15 kg; (kod CPV 15332230-5); ilość: 450 kg 6. Żurek w proszku w opakowaniach do 5 kg; (kod CPV 15891400-4); ilość: 200 kg 7. Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych do 1 kg; (kod CPV 15871260-4); ilość: 400 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5 L; (kod CPV 15871120-1); ilość: 250 L 9. Majonez sałatkowy w słoikach od 0,2 L do 0.9 L ; (kod CPV 15871273-8); ilość: 50 L Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn. zm.) UWAGI: a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225) b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. e) Odbiór jakościowy, gwaracja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiajacy niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partie towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach