Przetargi.pl
Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego 29
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4162011 , fax. 077 4162287
  • Data zamieszczenia: 2015-04-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29 29
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 077 4162011, fax. 077 4162287
    REGON: 00032019900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Grupa I - PRODUKTY RYBNE 1. Filet mrożony z pangi białej (dop. 10% glazury) filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowania jednostkowe od 5 do 10 kg (kod CPV 15220000-6) ilość: 1 000 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg. (kod CPV 15232000-3) ilość: 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby (ryba min. 40%) bez ości, łusek i skóry, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10 kg. (kod CPV 15229000-9) ilość: 1 000 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm) bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. (kod CPV 15229000-9); ilość: 1 000 kg Grupa II- KONSERWY RYBNE i MIĘSNE 1. Szprot w pomidorach w opakowaniach 300-330g (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 2. Sałatka makrelowa z warzywami 330g (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 3. Paprykarz szczeciński w opakow. 300g-330g; (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 4. Konserwa tyrolska w opakowaniu aluminiowym 300g (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 5. Konserwa turystyczna w opakowaniu aluminiowym 300g (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 6. Pasztet mazowiecki w opakowaniu aluminiowym 300g ( kod CPV 15131300-8) ilość: 500 kg 7. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu aluminiowym 300g; (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 8. Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130g (kod CPV 15131300-8) ilość: 50 kg Grupa III- MROŻONKI 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opak zbiorczych do 2-5 kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 500 kg 2. Pyzy ziemniaczane z mięsem drobiowym w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15313000-5) ilość: 350 kg 3. Knedle ze śliwkami w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15800000-6) ilość: 600 kg Grupa IV- SUSZ 1. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 200 kg Grupa V- PRZETWORY WARZYWNE 1. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l (kod CPV 15331000-7) ilość: 400 kg 2. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l (kod CPV 15331000-7) ilość: 400 kg 3. Leczo warzywne w słoikach 0,9 kg - 4,5kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 500 kg Grupa VI- SOJA 1. Soja kostka w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg 2. Soja krajanka w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg 3. Soja kotlet w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg Grupa VII- JAJA 1. Jaja kurze klasy M (kod CPV 01242000-5) ilość: 55 000 szt. Grupa VIII- PRZYPRAWY 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg (kod CPV 15872400-5) ilość: 1 400 kg 3. Herbata granulowana w opak. 1 kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 150 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1 kg (kod CPV 15872100-2) ilość: 50 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr (kod CPV 15871000-4) ilość: 1 400 L 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1 kg (kod CPV 15871000-4) ilość: 900 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1 kg (kod CPV 15891500-5) ilość: 500 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8 g (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg 9. Koper suszony w opakowaniach do 1 kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg Grupa IX- CUKIER 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15831000-2) ilość: 7 000 kg Grupa X- KONCENTRAT OWOCOWY, WODA 1. Syrop malinowy w opakowaniach 5 L (kod CPV 15831500-7) ilość: 3 500 L 2. Woda mineralna niegazowana 1,5 L (kod CPV 15981000-8) ilość: 300 szt. Grupa XI- MĄKI i KASZE 1. Kasza jęczmienna w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 1 600 kg 2. Kasza manna w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 500 kg 3. Ryż biały w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 2 000 kg 4. Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15312000-8) ilość: 600 kg 5. Mąka pszenna typu 500-550 w opakow. 1 kg (kod CPV 15612100-2) ilość: 3 000 kg 6. Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach od 10 kg do 15 kg (kod CPV 15851110-2) ilość: 1 800 kg 7. Groch łuszczony w opakow. od 15 kg do 20 kg (kod CPV 03212200-2) ilość: 800 kg 8. Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach od 20 kg do 25 kg (kod CPV 01121210-6) ilość: 800 kg Grupa XII- INNE 1. Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9l (kod CPV 15331134-5) ilość: 1 200 kg 2. Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400 g (kod CPV 15331462-3) ilość: 250 kg 3. Kawa zbożowa w opakowaniach do 25 kg (kod CPV 15861000-1) ilość: 600 kg 4. Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 10-15 kg (kod CPV 15332296-5) ilość: 400 kg 5. Marmolada, opakowania 10-15 kg (kod CPV 15332230-5) ilość: 350 kg 6. Żurek w proszku w opakowaniach do 5 kg (kod CPV 15891400-4) ilość: 200 kg 7. Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych do 1 kg (kod CPV 15871260-4) ilość: 400 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l (kod CPV 15871120-1) ilość: 200 L Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn. zm.) UWAGI: a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225) b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. e) Odbiór jakościowy, gwaracja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiajacy niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partie towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach