Przetargi.pl
Zamówienie z wolnej ręki - część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich.

Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Sabały 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego
    ul. Sabały 10
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    REGON: 121316382
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.p9zak.szkolnastrona.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zamówienie z wolnej ręki - część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem negocjacji będą zapisy umowy w sprawie zamówienia, na realizację sukcesywnych dostaw artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku: część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich.CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICH:1 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 52 Kiełbasa podwawelska kg 303 Szynka drobiowa królewska kg 54 Pasztet pieczony z indyka kg 105 Polędwica drobiowa podsuszana kg 76 Polędwica tradycyjna kg 77 Szynka konserwowa typu Krakus kg 128 Szynka gotowana tradycyjna kg 109 Kiełbasa krakowska sucha kg 1010 Szynka wiejska z wieprza kg 1011 Parówki dla najmłodszych 80 % mięsa szt. 15012 Schab b/k kg 8013 Szynka kulka surowa kg 10014 Wątroba drobiowa kg 515 Łopatka b/k kg 6016 Karkówka b/k kg 3017 Antrykot wołowy/rostbef kg 7518 Polędwiczki schabowe kg 5019 Pieczeń wołowa – ligawa kg 2520 Wołowina - gulasz kg 2021 Cielęcina – pieczeń kg 1522 Cielęcina – gulasz kg 2023 Filet z kurczaka b/k kg 10024 Kurczak świeży kg 2525 Udka z kurczaka kg 5026 Filet z indyka kg 5027 Podudzia z kurczaka kg 7528 Korpusy rosołowe kg 2529 Kiełbasa krakowska parzona kg 1230 Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) szt. 4531 Szynka sądecka tradycyjna kg 532 Filet po góralsku kg 733 Kabanos drobiowy kg 1234 Kiełbasa żywiecka kg 1535 Polędwiczka pieczona o smaku maślanym kg 101.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 101.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 101.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach