Dom Pomocy Społecznej ZACISZE ogłasza przetarg
- Adres: 40-695 Katowice, ul. Traktorzystów 42
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2025432 , fax. 32 2028791
- Data zamieszczenia: 2011-09-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej ZACISZE
ul. Traktorzystów 42 42
40-695 Katowice, woj. śląskie
tel. 32 2025432, fax. 32 2028791
REGON: 00068664100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, pieczywa i innych produktów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, pieczywa i innych produktów spożywczych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 5 części. Nazwy i kody Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) Część 1 - Mięso wołowe i wieprzowe; CPV 15 11 00 00 - 2 Część 2 - Drób; CPV 15 11 20 00 - 6 Część 3 - Wędliny; CPV 15 13 11 30 - 5 Cześć 4 - Pieczywo; CPV 15 81 10 00 - 6 Cześć 5 - Różne produkty spożywcze. CPV 15 80 00 00 - 6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia części od 1 do 5 zawiera załącznik nr 5 do SIWZ. Część pierwsza - Boczek wędzony-70kg., Flaki wołowe - krojone -70kg.,Golonka wieprzowe tylne -30kg., Nogi wieprzowe -30kg., Wołowe z kością - antrykot -180kg.,Wołowe z kością - szponder-100kg.,Wołowe gulaszowe-150kg.,Pręga wołowa-50kg.,Karczek wieprzowy b/k-180kg.,Żeberka wieprzowe-130kg.,Słonina 2.0kg., Łopatka wieprzowa b/k-300kg., Część druga - Kurczaki-700kg., Ćwiartka z kurczaka-600kg., Filet z kurczaka-200kg., Filet z indyka-25kg., Skrzydła z kurczaka-250kg., Wątroba drobiowa-100kg. Część trzecia- Wędlina podwawelska-300kg., Parówkowa-200kg., Parówka cienka-100kg., Mortadela wieprzowa- 80 kg., Wędlina szynkowa wieprzowa-150kg., Szynka gotowana wp. np. Jaguni-100kg., Szynka biała wp.-200kg., Szynka hetmańska wp.-200kg. Polędwica z kurczaka-80kg., Szynka drobiowa w osłonce-100kg., Polędwica sopocka-50kg., Krupniok-100 kg., Szynka z indyka tostowa-120 kg., Wędlina szynkowa drobiowa-100 kg., Salceson drobiowy-40 kg., Kiełbasa biała-80kg., Pasztet delikatesowy-80kg., Mielonka wieprzowa-80kg., Salceson ozorkowy-40kg., Część czwarta- Bułka pszenna 50g.-15000szt., Baton 400g.-5szt., Chleb mieszany 1.20kg.-5800szt., Chałki 350g-3100 szt., Chleb razowy 800g.-1400szt.,Sernik-15kg.,Ciasto jogurtowe-15kg., Pączki 80g.-150szt. Część piąta- Bułka tarta-60kg., Budyń 40g.-1500szt.,Biszkopty 100g.-1000szt.,Cynamon-120szt.,Cukier-1600szt., Cukier puder-12kg.,Ciastka kruche-80kg.,Krakersy-10kg.,Cukier waniliowy 16g.-150szt.,Czekolada mleczna 100g.-75szt.,Czekolada b/c80g.-300szt.,Ciastka b/c-1200szt.,Drożdże100g.-15szt.,Gałka muszkatołowa10g.-10 szt., Galaretka owocowa-160szt., Herbata expresowa 50szt.-220szt.,Herbata liściasta 100g.-1200szt.,Imbir 20g.-15szt., Kminek 20g.-100 szt.,Kasza jęczmienna średnia-150kg.,Kasza gryczana-80kg., Kasza manna-150kg.,Kawa inka 150g.-450szt.,Kaszka ml.- ryżowa 230g.-100 szt.,Kleik ryżowy 170g.-80szt.,Kisiel 40g.-100g.,Kawa nesca 200g.-20szt.,Liść laurowy 10g.-60szt.,Makaron nitki-170kg.,Makaron gruby-200kg.,Mąka pszenna-350kg.,Musztarda 180g.-500szt.,Majeranek 10g.-100szt.,Majonez 250g.-50szt,.Mąka ziemniaczana-150kg.,Maggi 1.0L.-60szt.,Miód 25g.-5000szt.,Miód sztuczny 250g.-20szt.,Napój kakaowy 300g.-200szt., Kakao naturalne100g.-40szt.,Ocet500ml-40 szt., Pieprz mielony 20g.-280szt.,Płatki kukurydziane-20szt.,Płatki owsiane-180szt.,Pierniki w czekoladzie-50kg., Proszek do pieczenia-200szt.,Papryka mielona 20g.-130szt., Ryż-350kg., Sól-200kg., Suchary b/c 285g.-100szt., Sos drobiowy 1.10 kg.-3 szt., Przyprawa do potraw 200g.-65 szt., Wafle-40 kg., Wafle w czekoladzie-40 kg., Wafle ryżowe 100g.-200 szt., Ziele angielskie-100szt., Żelatyna 45g.-160szt. Podane w opisach przedmiotu zamówienia nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 29 i 7 ustawy Pzp, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. 2. Dokładne wyszczególnienie części od 1 do 5 oraz ilości zawarte zostały w załączniku nr 5 do niniejszej specyfikacji - szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych przedmiotu zamówienia do wysokości ceny sprzedaży określonej w umowie. 4. Miejsce realizacji dostawy przedmiotu zamówienia: Dom Pomocy Społecznej Zacisze w Katowicach przy ul. Traktorzystów 42. 5. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia podyktowane jest potrzebą zapewnienia preferowanej przez zamawiającego najwyższej jakości w zakresie przedmiotu zamówienia (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). 6. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: a) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, b) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub HACCP, c) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą, d) na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi itp. 7. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: a) nazwę środka spożywczego, b) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, c) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, d) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, e) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, f) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, g) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, h) oznaczenie partii produkcji, i) klasę jakości handlowej. 8. Cechy dyskwalifikujące dla przedmiotu zamówienia: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, itp. 9. Wymagania w zakresie opakowań: Opakowania powinny być ułożone w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 10. Wymagania stawiane wykonawcy: a) wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy, b) wykonawca odpowiedzialny będzie za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia, c) wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem zamówienia, d) ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą wyłącznie przez ustanowionych przedstawicieli zamawiającego i wykonawcy, e) reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości, wad, załatwiane będą z należytą starannością rozumianą jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem zamówienia, w terminie nie dłuższym niż 3 dni. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.abip.pl/dpszacisze
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb Beskidzkiego Zespołu Leczniczo - Rehabilitacyjnego Szpital Opieki Długoterminowej w Jaworzu z podziałem na 2 części: I część zamówienia -mięso i produkty wędliniarskie; II część zamówienia -jajka.
Dodano: 2016-03-17 - Zakup wraz z dostawą wędlin, mięsa i ryb na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji w podziale na 5 części
Dodano: 2016-02-10 - Sukcesywne dostawy mięsa i produktów wędliniarskich
Dodano: 2016-01-26 - Dostawy w roku 2016 zwierząt mięsa wołowego i kurczaków
Dodano: 2016-01-22 - Sukcesywne dostawy mięsa i produktów wędliniarskich
Dodano: 2016-01-13 - DOSTAWA MIĘSA, DROBIU ,WĘDLIN
Dodano: 2015-12-15 - Dostawa mięsa i jego przetworów do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu.
Dodano: 2015-12-10 - Realizacja zasiłków z pomocy społecznej w formie sprzedaży bezgotówkowej: artykułów żywnościowych i środków czystości na rzecz klientów Ośrodka pomocy Społecznej w Świętochłowicach
Dodano: 2015-12-08 - Realizacja zasiłków z pomocy społecznej w formie sprzedaży bezgotówkowej: artykułów żywnościowych i środków czystości na rzecz klientów Ośrodka pomocy Społecznej w Świętochłowicach
Dodano: 2015-12-07 - Dostawy mięsa, drobiu i wędlin dla potrzeb SP ZOZ Państwowego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Rybniku (DZp.DŻ.647.8.2015)
Dodano: 2015-12-04