Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 02495 Warszawa, Plac Czerwca 1976 r. Nr 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 224 784 111 , fax. 224 784 101
- Data zamieszczenia: 2018-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy
Plac Czerwca 1976 r. Nr 1
02495 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 224 784 111, fax. 224 784 101
REGON: 1022700320000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-ursus.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup usługi restauracyjnej - wydania 1137 obiadów miesięcznie przygotowanych do konsumpcji w lokalu Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy, dostarczenia 725 obiadów miesięcznie do miejsc zamieszkania klientów oraz dowóz 510 obiadów miesięcznie dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu Seniora. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Zakup usługi restauracyjnej - wydania 1137 obiadów miesięcznie przygotowanych do konsumpcji w lokalu Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy, dostarczenia 725 obiadów miesięcznie do miejsc zamieszkania klientów oraz dowóz 510 obiadów miesięcznie dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu Seniora. A Usługa restauracyjna polegająca na wydaniu 1137 obiadów miesięcznie przygotowanych do konsumpcji w lokalu wykonawcy wraz z obsługą kelnerską Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, wydawanie oraz możliwość konsumpcji obiadu w dni powszednie, niedziele i święta w siedzibie Wykonawcy i na wynos dla określonej grupy osób. Wykonawca winnien zapewnić możliwość jednoczesnego spożywania posiłku w lokalu dla min. 50 osób. Obiady winny być wydawane w godzinach od 13,00 do 14,30 oraz od 15,00 do 16,30 z możliwością trzydziestominutowego przesunięcia czasu. W przypadku niemożności wykonania usługi w niedzielę lub święta dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości przeznaczonej na obiad. Każdorazowo sytuacja taka musi być uzgodniona z przedstawicielem Ośrodka. Zamawiający nie dopuszcza możliwości zamiany usługi restauracyjnej na usługę cateringu z dowozem posiłków do siedziby Wykonawcy 2. Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres usług: a) przygotowanie gorącego posiłku (temperatura min. 85st C.) składającego się z dwóch dań – zupy, drugiego dania i kompotu; b) w miarę potrzeb przygotowanie ciepłego posiłku dietetycznego wg wskazań lekarza dla osób będących na diecie; c) podanie obiadu podopiecznym OPS-u w lokalu Wykonawcy z możliwością konsumpcji i obsługą kelnerską (nakrycie stołów, podanie obiadu, zebranie naczyń itp. – Zamawiający nie dopuszcza możliwości zastosowania naczyń i sztućców jednorazowych jakiegokolwiek rodzaju); d) wydanie opiekunkom świadczącym usługi obiadów na wynos przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych i starszych – korzystających z pomocy Ośrodka; e)rozliczenie miesięczne wydanych obiadów na podstawie imiennych kart (abonamentów obiadowych - druk określony przez Zamawiającego) wystawionych przez Ośrodek osobom korzystającym z tej formy pomocy; f)przedkładanie Zamawiającemu miesięcznego jadłospisu z uwzględnieniem zasad określonych w pkt. 8 zasad żywienia i komponowania zestawów obiadowych; B. Realizacja usługi cateringu dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu Seniora przy ul. Walerego Sławka 7, Warszawa. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych w liczbie 510 sztuk miesięcznie dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu Seniora – średnio 30 osób przez 17 dni w miesiącu. Przedmiotowe zamówienie obejmuje: a) przygotowanie gorącego posiłku składającego się z dwóch dań – zupy i drugiego dania b) dostarczenie gorących obiadów do siedziby OPS we właściwym opakowaniu (gwarantującym utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłku oraz zasad higieny) godnie z normami prawa obowiązującymi w tym zakresie. Tygodniowy jadłospis przygotowany dla klientów Ośrodka powinien być zgodny z niżej ustalonymi wskazaniami i normami. Ciepły posiłek przewidziany w jadłospisie powinien składać się z dwóch dań I danie: zupa w ilości 0,5 l wraz z chlebem II danie składające się z : a) porcji mięsa (bez panierki) – 100 g lub ryby (bez panierki) – 100g, b) ziemniaków-250g, ryżu, kaszy – 250g c) surówki, jarzyny zależnie od 100 g do 150g lub wyrobów mącznych: a) pyzy - 250 – 300g b) kluski - 250 – 300g c) naleśniki -250 – 300g d) kopytka - 250 – 300g e) pierogi- 250 – 300g W ciągu pięciodniowego okresu żywienia podopieczni DDP powinni otrzymać trzy razy w tygodniu obiad z porcją mięsa lub sosu mięsnego, raz w tygodniu obiad z rybą, w pozostałe dni dowolność ustalenia menu przy zachowaniu dań pełnowartościowych i urozmaiconych dietetycznie oraz odżywczych i energetycznych. Termin realizacji zamówienia - wydawanie posiłków odbywać się będzie w dni powszednie w siedzibie DDP. Obiady winny być wydawane w godzinach od 1300 do 1500 z możliwością trzydziestominutowego przesunięcia czasowego uzgodnionego z kierownikiem placówki. Każdorazowo kierownik placówki będzie informował Wykonawcę o liczbie wymaganych obiadów. Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia dziennej liczby obiadów z powodu absencji pensjonariuszy (choroba, wyjazd, zdarzenia losowe). Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do jadłospisu zgodnie z zaleceniami lekarskimi lub dietetycznymi dla poszczególnych podopiecznych (np. dieta w chorobie cukrzycowej, dieta o niskiej zawartości tłuszczu itp.). C) Usługa dostarczenia obiadu do miejsca zamieszkania klientów OPS (wymagających usługi cateringowej) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych w liczbie około 725 sztuk miesięcznie dla klientów OPS objętych usługami opiekuńczymi. Usługa będzie polegała na dostarczeniu obiadu w odpowiednim opakowaniu zabezpieczającym przed utratą ciepła codziennie w godzinach 12-14 przez ok. 29 dni w miesiącu. Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia dziennej liczby dowożonych obiadów z powodu absencji klientów (choroba, wyjazd, zdarzenia losowe). Do obowiązków dostawcy należy: - dostarczenie posiłku klientowi - oznaczenie na karcie abonamentowej wydania posiłku. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych dla OR AMW w Gdyni
Dodano: 2024-07-11 - Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
Dodano: 2024-07-08 - USŁUGA POŚREDNICTWA POLEGAJĄCA NA SUKCESYWNYM ŚWIADCZENIU REZERWACJI USŁUG CATERINGOWYCH I RESTAURACYJNYCH W KRAJU I ZA GRANICĄ DLA SZKOŁY GŁÓWNEJ MIKOŁAJA KOPERNIKA
Dodano: 2024-06-26 - Świadczenie usługi cateringowej w dniu 30.07.2024 r.
Dodano: 2024-06-14 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-06-05 - Zakup usług cateringowych na potrzeby obsługi konferencji i sympozjów organizowanych przez MSWiA
Dodano: 2024-06-03 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-05-26 - Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
Dodano: 2024-05-22 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-05-17