Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 7 Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach Górnośląskie Centrum Medyczne ogłasza przetarg
- Adres: 40-635 Katowice, ul. Ziołowa 45/47
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2024025 , fax. 032 3598480, 2028754, 3598480
- Data zamieszczenia: 2010-01-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 7 Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach Górnośląskie Centrum Medyczne
ul. Ziołowa 45/47 45/47
40-635 Katowice, woj. śląskie
tel. 032 2024025, fax. 032 3598480, 2028754, 3598480
REGON: 00126286085927 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcm.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakup mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin oraz drobiu / szczegółowy opis przedmiotu - załącznik nr 4/ Zadanie 1 - Zakup mięsa i wędlin Zadanie 2 - Zakup drobiu - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 7.1 Oferta musi być zabezpieczona wadium w formie przewidzianej ustawą. Wykonawca winien wnieść wadium w wysokości: zad. nr 1 5.270,00 zł zad. nr 2 4040,00 zł Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno Zadanie - wnosi wadium odpowiednio w wysokości stanowiącej sumę wadium dla tych Zadań.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: 1 posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2 posiadania wiedzy i doświadczenia 3 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4 sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia muszą łącznie spełniać warunki, o których mowa w art. 22 ust.1 pkt 1, 2, 3, 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (pkt 1, 2, 3, 4 powyżej).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz ofertowy - złożony w formie oryginału; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia formularz ten składa pełnomocnik tych Wykonawców) 2. Formularz cenowy - złożony w formie oryginału; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia formularz ten składa pełnomocnik tych Wykonawców) W odniesieniu do zadania 1 mięso i wędliny Wykonawca w pozycjach: 9, 11, 12, 13, 14, 16 jest zobowiązany podać co najmniej dwie nazwy własne wyrobu. 3. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, - złożone w formie oryginału; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie to składa pełnomocnik tych Wykonawców) 4 Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania - złożone w formie oryginału; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie to składa pełnomocnik tych Wykonawców) 5 Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 Pzp wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 Pzp, - złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w/w dokumenty, odnoszące się odpowiednio do każdego z Wykonawców, składa pełnomocnik tych Wykonawców) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kopie dokumentów dotyczących wykonawcy są poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 6 Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w/w dokumenty, odnoszące się odpowiednio do każdego z Wykonawców, składa pełnomocnik tych Wykonawców) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kopie dokumentów dotyczących wykonawcy są poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 7 Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w/w dokumenty, odnoszące się odpowiednio do każdego z Wykonawców, składa pełnomocnik tych Wykonawców) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kopie dokumentów dotyczących wykonawcy są poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 8 Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 -8 Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, -złożoną w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w/w dokumenty, odnoszące się odpowiednio do każdego z Wykonawców, składa pełnomocnik tych Wykonawców) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kopie dokumentów dotyczących wykonawcy są poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 9 Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 Pzp , wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, -złożoną w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę; (w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w/w dokumenty, odnoszące się odpowiednio do każdego z Wykonawców, składa pełnomocnik tych Wykonawców) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kopie dokumentów dotyczących wykonawcy są poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 10 Potwierdzenie wniesienia wadium -złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę - w odniesieniu do wadium wnoszonego w pieniądzu -złożone w formie oryginału - w odniesieniu do wadium wnoszonego w pozostałych formach dopuszczonych ustawą Prawo zamówień publicznych 11 Pełnomocnictwo (jeśli dotyczy) -złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie za zgodność z oryginałem 12 Księga Jakości Surowców i Produktów HACCP lub Karta Specyfikacji Surowca i Produktu - ZAŁ.5 I 5a -złożony w formie oryginału, dla każdego z asortymentów osobno (W imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dokumenty te składa pełnomocnik tych Wykonawców)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gcm.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz mięsa wieprzowego i wołowego do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie
Dodano: 2016-07-25 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2016-07-04 - Dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych
Dodano: 2016-05-25 - Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mięsa i wędlin na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr. E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
Dodano: 2016-05-24 - Dostawa różnych produktów spożywczych
Dodano: 2016-05-19 - 4/PN/DEG/AC/2016 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku. Postępowanie zostanie przeprowadzone z podziałem na siedemnaście pakietów.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich wraz z transportem dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2016-01-21 - Sukcesywne dostawy wraz z transportem mięsa i wędlin w 2016r.
Dodano: 2016-01-20 - Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Dodano: 2016-01-13 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2015-12-11