Przetargi.pl
Zakup i dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin i produktów mięsno-wędliniarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach

Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach ogłasza przetarg

  • Adres: 99-311 Bedlno, Wojszyce 47
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 024 2821468 , fax. 024 2821468 w. 30
  • Data zamieszczenia: 2012-09-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach
    Wojszyce 47
    99-311 Bedlno, woj. łódzkie
    tel. 024 2821468, fax. 024 2821468 w. 30
    REGON: 00106861000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin i produktów mięsno-wędliniarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna, w miarę zgłaszanych potrzeb, 12 miesięczna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin i produktów mięsno wędliniarskich do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - ok. 600 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy śwież schłodzone; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 2) Karkówka wieprzowa bez kości - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 3) Schab wieprzowy bez kości - ok. 110 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 4) Szynka surowa wieprzowa bez kości - ok. 300 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202; 5) Żeberka wieprzowe paski - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202;6) Boczek surowy bez żeber- ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże schłodzone; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202; 7) Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe kl. II A - ok. 300 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: mięso drobne wieprzowe w kawałkach do 1 kg, elementy świeże schłodzone, nie poddane wcześniej procesom głębokiego mrożenia; chude mięso od szynki, łopatki, karczku schabu, niewielka ilość ścięgien, z widoczną zawartością tłuszczu na poziomie 10%; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82011:1996; 8) Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe kl. III - ok. 300 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso drobne wieprzowe w kawałkach do 1 kg, elementy świeże schłodzone nie poddane wcześniej procesom głębokiego mrożenia; mięso z golonki, łopatki, ścięgniste z widoczną zawartością tłuszczu na poziomie 30%; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 9) Nogi wieprzowe przednie - ok. 100kg; wyrób spełniający następujące parametry: dolny odcinek kończyny przedniej oddzielony od golonki przedniej w stawie przedramienno-nadgarstkowym; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 10) Nogi wieprzowe tylne - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: dolny odcinek kończyny tylnej oddzielony od golonki tylnej powyżej stawu skokowego; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82001/A2:1996; 11) Słonina bez skóry - ok.180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: słonina w płatach świeża; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 12) Wątroba wieprzowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: świeża, nie mrożona, powierzchnia czysta, gładka, nie zadrwiona, nie postrzępiona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82004; 13) Mięso wołowe bez kości gulaszowe kl. II - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: świeże w kawałkach do 1 kg, nie poddane wcześniej procesom głębokiego mrożenia; w skład wołowiny wchodzą mięśnie - dwugłowy uda, czwórgłowy uda, zespół mięśni pośladkowych, mięso całkowicie odkostnione, nie postrzępione, w regularnych kawałkach, bez przerostów tłuszczowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 14) Kiełbasa krakowska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina wędzona parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 15) Kiełbasa szynkowa wieprzowa - ok.200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób czysto wieprzowy, wędzony, parzony, grubo rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 16) Kiełbasa piwna - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-82007; 17) Kiełbasa tatrzańska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wędzony, parzony z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 18) Kiełbasa zielonogórska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, produkt z mięsa wieprzowego; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 19) Kiełbasa golonkowa - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa grubo rozdrobniona, produkt z golonki i łopatki wieprzowej, parzona, w osłonce poliamidowej miedziano-czerwonej, w kształcie batonów o długości 32-34 cm i średnicy 90 mm, kapslowane na pętelce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 20) Kiełbasa łopatkowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona z łopatki wieprzowej, wędzona, parzona, wykonana według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 21) Kiełbasa żywiecka parzona (grubo rozdrobniona) - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowo - wołowy, wędzony, parzony, grubo rozdrobniony; smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, podsuszanej wyczuwalne przyprawy; wygląd ogólny i powierzchnia - batony w osłonkach sztucznych, białkowych o długości od 35 do 45 cm i średnicy od 65 mm do 80 mm; powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 22) Kiełbasa cytrynowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, wykonana według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, produkt parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 23) Kiełbasa dębicka - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób czysto wieprzowy z mięsa peklowanego, wędzony, parzony, grubo rozdrobniony w osłonce barierowej z nadrukiem, w batonach, wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 24) Przysmak śniadaniowy - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, formowany, parzony z mięsa wieprzowego, w osłonce poliamidowo-barierowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 25) Luncheon meat - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy z rozdrobnionego mięsa wieprzowo-wołowego, parzony i prasowany, w osłonce barierowej z nadrukiem; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 26) Mortadela - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej, wędlina drobno rozdrobniona , wędzona lub nie, parzona: batony w osłonkach sztucznych lub białkowych o długości od 35 cm do 45 cm i średnicy od 70 mm do 85 mm; powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej lub o barwie użytej osłonki; osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 27) Szynka tyrolska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, produkt z grupy mielonek-mielonka drobiowo-wieprzowa w bezbarwnej osłonce termokurczliwej, prasowana na kształt prostopadłościanu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 28) Mielonka wieprzowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z grupy mielonek, parzony, średnio rozdrobniony, wyprodukowany na bazie mięsa wieprzowego i wołowego, z dodatkiem specjalnie dobranej mieszanki przyprawowej, w osłonkach o dużej średnicy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 29) Szynka konserwowa prasowana - ok. 200 kg ; wyrób spełniający następujące parametry; produkt blokowy grubo rozdrobniony z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym dla szynki konserwowej, produkt o charakterystycznym smaku szynki z konserwy, grube batony w osłonce poliamidowej z nadrukiem w kształcie foremnego bloku w odcinkach 30 - 40 cm i średnicy około 100 mm, kliprowany na pętelce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 30) Kiełbasa biała surowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z surowego mięsa wieprzowo-wołowego, średnio rozdrobniona, z dodatkiem przypraw naturalnych, o tradycyjnym smaku z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem i majerankiem, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 31) Kiełbasa zwyczajna-średnio rozdrobniona ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowo - wołowy, wędzony, parzony, średnio rozdrobniony, w skład którego wchodzi: 50% mięsa wieprzowego peklowanego kl. II, 35% mięsa wołowego kl. II, 5% tłuszczu wieprzowego w tym dopuszczalne pod gardle i emulsja ze skórek, 10% surowców uzupełniających, przyprawy; batony w jelitach wieprzowych cienkich o długości od 35 do 40 cm, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 32) Kiełbasa chłopska ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, w naturalnej osłonce, z wyczuwalnym smakiem czosnku i przypraw naturalnych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 33) Kiełbasa śląska - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób czysto wieprzowy, wędzony, parzony, średnio rozdrobniony, w skład którego wchodzi: 25% mięsa wieprzowego peklowanego kl. I, 50% mięsa wieprzowego peklowanego kl. II, 25% mięsa wieprzowego peklowanego kl. III, przyprawy; batony w jelitach wieprzowych cienkich o długości od 12 do 14 cm, odkręcane, tworzą zwoje, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej z prześwitami składników pod osłonką, osłonka ściśle przylegająca do farszu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 34) Kiełbasa wiejska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w naturalnej osłonce, produkt o barwie ciemnożółtej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 35) Kiełbasa podwawelska - ok.110 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 36) Kiełbasa gilowa - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 37) Kiełbaski szynkowe - ok.160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbaski z mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego z małą ilością tłuszczu, wędzone, parzone w osłonce jadalnej, długość batonów 12 -14 cm, dwa razy odkręcane; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 38) Kiełbasa parówkowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowo-wołowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, wędzona na słomkowy kolor, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 39) Parówkowa wiedeńska - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, parzona, delikatnie wędzona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 40) Parówki cienkie paluszki - ok. 140 kg; wyrób spełniający następujące parametry: skład surowcowy: wyrób wieprzowo - wołowy, wędzony, parzony, drobno rozdrobniony, w skład którego wchodzi: 20% mięsa wieprzowego peklowanego kl. II, 10% mięsa wieprzowego peklowanego kl. III, 40% mięsa wołowego peklowanego kl. II, 30% podgardla skórowanego, przyprawy; batony w osłonkach sztucznych w odcinkach od 12 do 14 cm, pozostawione w zwojach, powierzchnia batonu barwy różowej do jasnobrązowej z odcieniem złocistym, osłonka ściśle przylegająca do farszu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 41) Boczek wędzony bez żeber - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z boczku bez skóry, bez żeber, wędzona oraz parzona, barwa ciemnozłota, smak i zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia i użytych przypraw; wygląd ogólny i powierzchnia: kształt - forma zbliżona do prostokąta, długość 25 - 50 cm, szerokości 10 -20 cm, grubości 2 - 5 cm, powierzchnia czysta, lekko wilgotna; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 42) Baleron - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy, parzony, wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82032:2005; 43) Szynka gotowana - ok. 90 kg; wyrób spełniający następujące parametry: szynka gotowana, mięsień z szynki myszki, produkt parzony, wędzony, uformowany w kształcie kulki w siatce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 44) Szynka wiejska - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z okrywą tłuszczową, wędzona oraz parzona, wiązana sznurkiem, barwa produktu złocista; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 45) Szynka farmerska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z mięśni łopatki wieprzowej, parzona, wędzona do barwy złoto brązowej, przekrój o naturalnej barwie; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 46) Szynka z komina - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z szynki wieprzowej, wędzona, parzona, wiązana sznurkiem elastycznym, z przyprawami, o kształcie uzależnionym od użytego mięśnia, smak i zapach wędzenia tradycyjnego; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 47) Ogonówka - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia szynki (dolna zrazowa), produkt peklowany, wędzony, parzony, receptura oparta o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 48) Wędzonka chłopska - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia z łopatki ze skórą i tłuszczykiem, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 49) Pasztetowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa parzona, homogenizowana, w osłonce sztucznej lub naturalnej, barwa szaro-kremowa; otrzymana z mięs wieprzowych z dodatkiem podrobów poddana odpowiedniej obróbce termicznej, wyprodukowana według normy zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, konsystencja smarowna dość luźna, smak i zapach wyrobów podrobowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 50) Kaszanka - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, krwista, parzona, w osłonkach naturalnych lub w osłonce sztucznej z dodatkiem kaszy jęczmiennej, przypraw i cebuli, na przekroju widoczne kawałki podrobów; skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych nie solone - 20%, podgardle nie peklowane - 20%, wątroba wieprzowa nie solona - 5%, płuca wieprzowe lub cielęce nie solone - 10%, skórki wieprzowe nie solone - 5%, krew nie solona - 20%, kasza - 20%, przyprawy; batony o średnicy przekroju do 8 cm i długości 15 - 25 cm, powierzchnia batonu barwy ciemno-brunatnej, kaszy szara z odcieniem brunatnym, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 51) Czarne (potocznie krwiste) - ok.170 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa krwista, w osłonkach naturalnych z dodatkiem tłuszczu, krwi, bułki i przypraw; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 52) Salceson włoski - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: salceson niekrwisty, wędlina podrobowa wieprzowo-wołowa, poddawana procesowi parzenia, wyrób w osłonce sztucznej - worek w kształcie żołądka wieprzowego, barwa worka jasno-żółta z nadrukiem; skład surowcowy: głowy wieprzowe - 75%, mięso z głów wołowych - 13%, skórki wieprzowe nie solone - 12%, przyprawy; wygląd na przekroju: barwa na przekroju szaroróżowa właściwa dla użytych składników mięsno tłuszczowych: niedopuszczalna barwa szarozielona lub inna nietypowa; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 53) Salceson czarny - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z podrobów i surowców mięsnych, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30-40 cm i równej średnicy na przekroju 80-100 mm, składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna;; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 54) Salceson ozorowy - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: salceson krwisty z podrobów wieprzowych, parzony, z udziałem przypraw, w osłonce naturalnej-kątnicy wieprzowej, na przekroju widoczna kostka ozorów, smak charakterystyczny goździkowy, konsystencja miękka, plastyczna; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 55) Pieczeń rzymska - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, otrzymany z mięsa wieprzowego i wołowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą według normy zakładowej i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu, kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82011; 56) Pieczeń firmowa - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowo-wołowego i drobiowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą według normy zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu, kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82011; 56) Pasztet firmowy - ok. 100 kg; wyrób spełnia następujące parametry: wyrób blokowy, wieprzowo-podrobowy wyprodukowany z mięsa i podrobów wieprzowych z dodatkiem przypraw naturalnych i substancji dodatkowych dozwolonych, według receptury zakładowej i procesu technologicznego dla tego wyrobu, zapiekany; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007:1996/A1:1998; Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów mięsnych podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Normom tym są przypisane różniące poszczególne wyroby, walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych. Opis przedmiotu zamówienia niektórych towarów wchodzących w skład przedmiotu niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego został dokonany w oparciu o art. 29 ust. 3 ustawy. W związku z tym faktem, Wykonawca posiada możliwość zaoferowania towaru równoważnego, odpowiadającego wymaganiom przedstawionym przez Zamawiającego. Jeżeli Wykonawca skorzysta z możliwości zaoferowania towaru równoważnego odpowiadającego wymaganiom przedstawionym przez Zamawiającego, to ten towar może być użyty tylko jeden raz, czyli w jednym wierszu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania tego samego-identycznego towaru więcej niż jeden raz w całym przedmiocie zamówienia. Użycie towaru identycznego w więcej niż jednej pozycji spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy przez Zamawiającego Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: 1. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 - tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie; 2. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.); 3. Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002 r., str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 15, tom 6, str. 463, z późn. zm.); 4. Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UEL 139 z 30.04.2004 r); str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337 z późn. zm.); 5. Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r. str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337 z późn. zm.); 6. Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.); 7. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 06 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 112, poz. 774).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach