Przetargi.pl
Zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych

Jednostka Wojskowa 1158 ogłasza przetarg

  • Adres: 98-100 Łask, ul. 9 Maja 95
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 261 554 591 , fax. 261 554 709
  • Data zamieszczenia: 2015-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 1158
    ul. 9 Maja 95 95
    98-100 Łask, woj. łódzkie
    tel. 261 554 591, fax. 261 554 709
    REGON: 73009757200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.32blot.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Skarb Państwa - Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych. 2. Całość przedmiotu zamówienia została podzielona na 2 części: 2.1. część I - mięso czerwone, wędliny z mięsa czerwonego, tłuszcze zwierzęce; 2.2. część II - drób, wędliny z drobiu. 3. Asortyment ilościowy zgodnie z formularzem cenowym - załącznik nr 5 do SIWZ. 4. Asortyment musi spełniać wymogi szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia załącznik nr 7a i 7b do SIWZ. 5. Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm oraz być w pierwszym gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. 6. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe. 7. Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. 8. Wykonawca w odniesieniu do dostaw produktów spożywczych, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany będzie przedstawić dokumenty o których mowa w pkt. 3.7. 9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 80% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy. 10. Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych: 10.1 Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego na własny koszt . 10.2 Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z Zamawiającym każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie potwierdzone faksem lub emailem. 10.3 Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a lub na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 72, w godzinach pracy zamawiającego (od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 14.00), gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. 10.4 Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia transportem zgodnie wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r nr. 171 poz. 1225) i rozporządzenia (WE) nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz.U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34); oraz zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości 2 400,00 PLN dla całości zamówienia lub: część I - 1 900,00 PLN; część II - 500,00 PLN. 2. Dopuszcza się złożenie wadium w różnej formie prawnej, wedle zasad podanych w ustawie Pzp. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu powyższą kwotę należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Jednostki Wojskowej 1158 nr 72 1010 1371 0024 1113 9120 0000 z adnotacją: Wadium na zakup i dostawę mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych, nr sprawy 3/PN/2016. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj. do 16.11.2015 r. do godz. 1100. 3. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium, zostanie odrzucona. 4. Jeżeli wadium zostanie wpłacone z konta nie będącego własnością Wykonawcy w ofercie należy wskazać konto do zwrotu wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.32blot.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach