Przetargi.pl
Zakup i dostawa wyposażenia gastronomicznego - akcesoria, meble, urządzenia - do kuchni oraz stołówki przy Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Baligrodzie .

Gmina Baligród ogłasza przetarg

  • Adres: 38-606 Baligród, Plac Wolności 13
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4684077 , fax. 013 4684077
  • Data zamieszczenia: 2013-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Baligród
    Plac Wolności 13 13
    38-606 Baligród, woj. podkarpackie
    tel. 013 4684077, fax. 013 4684077
    REGON: 00053334000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.baligrod.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa wyposażenia gastronomicznego - akcesoria, meble, urządzenia - do kuchni oraz stołówki przy Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Baligrodzie .
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa wyposażenia gastronomicznego ( akcesoria, meble, urządzenia ) do kuchni oraz stołówki przy Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Baligrodzie wg. zestawienia ilościowo asortymentowego stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. a-Zamawiający wymaga dostarczenia do wskazanej placówki szkolnej mebli, sprzętu i urządzeń gastronomicznych, naczyń i przyborów kuchennych oraz zastawy stołowej i sztućców z wniesieniem we wskazane przez przedstawicieli placówki miejsce. b- Zamawiający wymaga w przypadku dostarczonego sprzętu i urządzeń gastronomicznych aby Wykonawca przed ich uruchomieniem dokonał sprawdzenia poprawności ich działania oraz przeszkolił pracowników z zakresu warunków ich eksploatacji. c-Zamawiający wymaga w przypadku dostawy mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej ich montażu (jeżeli tego wymagają) we wskazanym przez Zamawiającego miejscu oraz pouczenia pracowników w zakresie użytkowania i konserwacji.. d-Zamawiający wymaga aby meble gastronomiczne były wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304 oraz załączenia do oferty dokumentów to potwierdzających (atestów, certyfikatów Państwowego Zakładu Higieny). e-Zamawiający wymaga, aby Wykonawca załączył do oferty dokumenty zawierające informacje dotyczące typu oraz parametrów technicznych oferowanego sprzętu lub urządzenia gastronomicznego. f-Dostarczone meble ze stali nierdzewnej, urządzenia i sprzęt gastronomiczny, naczynia i przybory kuchenne oraz zastawa stołowa i sztućce muszą być fabrycznie nowe (nie pochodzące z ekspozycji i wystaw; rok produkcji 2013), wysokiej jakości, spełniać wymagane polskim prawem normy, spełniać wymogi Sanepidu, BHP, przeciwpożarowe, posiadać dokumenty dopuszczające do obrotu na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, być sprawne technicznie i spełniać warunki techniczne i gwarancji. g-Wszystkie urządzenia i sprzęt, meble, naczynia kuchenne muszą być wykonane zgodnie z wymogami stawianymi przez przemysł gastronomiczny oraz właściwe instytucje powołane do sprawowania nadzoru nad warunkami sanitarno-epidemiologicznymi w obiektach zbiorowego żywienia, spełniać wymagania GHP Dobrej Praktyki Higienicznej) i systemu HACCP oraz posiadać niezbędne świadectwa, certyfikaty i atesty, w tym deklarację zgodności CE. h-Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć wraz z urządzeniami i sprzętem podpisany przez osobę upoważnioną do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy dokument gwarancji jakości, określający w szczególności przedmiot i zakres gwarancji oraz terminy wymiany towaru na wolny od wad i/lub termin usunięcia wad. i-Wykonawca wraz z każdą urządzeniem gastronomicznym dostarczy ponadto opis techniczny urządzenia, warunki eksploatacji, certyfikaty, aprobaty techniczne, deklaracje zgodności, świadectwa bezpieczeństwa itp. - o ile są wymagane odnośnymi przepisami. j-Zastawa stołowa i sztućce muszą być tego samego wzoru, rodzaju .
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości 2 000,00 zł ,słownie : dwa tysiące złotych 00/100

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.baligrod.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach