Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia kuchni w Zespole Szkół w Gnojnicy Dolnej

Gmina Ropczyce ogłasza przetarg

  • Adres: 39-100 Ropczyce, ul. Krisego 1/30
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. (017) 2210550 , fax. (017) 2210555
  • Data zamieszczenia: 2013-10-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Ropczyce
    ul. Krisego 1/30 1/30
    39-100 Ropczyce, woj. podkarpackie
    tel. (017) 2210550, fax. (017) 2210555
    REGON: 00052472000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ropczyce.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia kuchni w Zespole Szkół w Gnojnicy Dolnej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Wielkość i zakres zamówienia: Dostawa wyposażenia kuchni w Zespole Szkół w Gnojnicy Dolnej. 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia do pomieszczeń kuchni i zaplecza gastronomicznego w budynku Zespołu Szkół w Gnojnicy Dolnej adres: 39-105 Gnojnica 268 w zakresie i rodzaju określonym w dokumentacji (projekt budowlany) stanowiącej załącznik Nr 3 do SIWZ, z uwzględnieniem uwag i zapisów zawartych w opisie przedmiotu zamówienia (rozdział III SIWZ) oraz na warunkach określonych w projekcie umowy stanowiącej załącznik Nr 4 do SIWZ. 1.2. Na przedmiot zamówienia składa się dostawa wyposażenia określonego w wykazie dostaw objętych zamówieniem stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ, w tym dostawa, montaż i ustawienie mebli oraz dostawa, ustawienie, zamontowanie, podłączenie do niezbędnych instalacji i uruchomienie urządzeń, a także dostawa pozostałych elementów wyposażenia wymienionych w tym wykazie. 2. Dodatkowe informacje: 2.1. W budynku wykonano instalacje wewnętrzne pod urządzenia wskazane w projekcie technologii, w związku z czym należy dopasować urządzenia do istniejących instalacji. W razie zastosowania urządzenia o innym podejściu instalacyjnym należy w ramach zamówienia dostosować instalację do wymagań technicznych urządzenia. 2.2. Przedmiot zamówienia nie obejmuje dostawy już zamontowanych urządzeń takich jak: kocioł warzelny (10.3), kuchnia 4 palnikowa (10.5), patelnia gazowa (10.4), okap kuchenny (10.7). 3. Wymagania dotyczące wykonania zamówienia: 1/ Oferowane wyposażenie powinno być fabrycznie nowe, wolne od wad, nie noszące śladów uszkodzeń i użytkowania. W przypadku stwierdzenia, że dostarczone wyposażenie nie spełnia tego wymogu, Zamawiający odmówi odbioru części lub całości zamówienia, sporządzając protokół zawierający przyczyny odmowy odbioru. Zamawiający wyznaczy termin dostarczenia wyposażenia wolnego od wad. Procedura czynności odbioru zostanie powtórzona. 2/ Wykonawca zagwarantuje w ramach dostawy transport zamawianego wyposażenia we wskazane przez Zamawiającego miejsce, rozładunek oraz wniesienie wyposażenia. 3/ W przypadku wyposażenia i sprzętu wymagającego montażu, złożenia, podłączenia lub instalacji, Wykonawca zobowiązany jest dokonać montażu, podłączenia lub instalacji dostarczonego wyposażenia we wskazanym miejscu, przy czym datą odbioru będzie przekazanie kompletnego złożonego lub zamontowanego wyposażenia i sprzętu. 4/ Zamawiający wymaga, aby dostarczone wyposażenie posiadało certyfikaty, atesty, świadectwa dopuszczenia do użytkowania lub inną dokumentację potwierdzającą, że oferowane wyposażenie spełnia wymagane prawem przepisy i normy. Wyżej wymienione dokumenty należy dostarczyć Zamawiającemu najpóźniej w dniu odbioru. 5/ Wykonane zamówienie musi spełniać wymagania wynikające z przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy oraz musi spełniać normy PN-EN właściwe dla danego asortymentu, ze szczególnym uwzględnieniem norm bezpieczeństwa. 6/ Dostarczone wyposażenie musi spełniać wymagania bezpieczeństwa i higieny oraz posiadać oznakowanie CE, oraz być zgodne z: Rozporządzeniem Unii Europejskiej UE 178/02 ustanawiającym ogólne zasady prawa żywnościowego, powołujące Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie żywności, Dyrektywą Unii Europejskiej UE 93/43/EWG w sprawie higieny środków spożywczych, Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U.Nr 171, poz. 1225), Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 26 kwietnia 2004 r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.Nr 104, poz. 1096), Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Socjalnej w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz.U.Nr 165, poz. 1650 z 2003 roku). 7/ Wykonawca udziela gwarancji na wykonane zamówienie na okres minimum 24 miesiące licząc od daty odbioru końcowego. 8/ Zamawiający wymaga by serwis gwarancyjny świadczony był w miejscu instalacji sprzętu - czas reakcji na zgłoszony problem (rozumiany jako podjęcie działań diagnostycznych i kontakt ze zgłaszającym) nie może przekroczyć 3 dni roboczych, usunięcie usterki (naprawa lub wymiana wadliwego podzespołu lub urządzenia) ma zostać wykonana w ciągu 7 dni od momentu zgłoszenia usterki. Wykonawca ma obowiązek przyjmowania zgłoszeń serwisowych przez telefon (w godzinach pracy Zamawiającego), fax, lub e-mail, 9/ W przypadku sprzętu, dla którego jest wymagany dłuższy niż określony w pkt. 8) czas na naprawę sprzętu, Zamawiający wymaga podstawienia na czas naprawy, sprzętu o nie gorszych parametrach funkcjonalnych. Sprzęt zastępczy podstawiony zostanie nie później niż w ciągu kolejnego dnia roboczego od chwili zdiagnozowania awarii/usterki. Naprawa w takim przypadku nie może przekroczyć 14 dni roboczych od momentu zgłoszenia usterki. 10/ Szczegółowe warunki sprawowania serwisu gwarancyjnego określa karta gwarancyjna załączona do wydanego sprzętu przez Wykonawcę. Gwarancje, którymi objęty jest sprzęt liczone są od dnia podpisania protokołu odbioru przez obie strony. 11/ Miejsce realizacji dostawy: Zespół Szkół w Gnojnicy Dolnej, 39-105 Gnojnica 268, gm. Ropczyce. Dostawa zostanie zrealizowana w godzinach pracy Zamawiającego, tj.: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 14:00. 12/ Wykonawca poinformuje Zamawiającego co najmniej na trzy dni przed planowanym terminem dostawy faksem, telefonicznie lub e-mailem. 4. Wszystkie nazwy własne użyte w opisie, określające typ produktu lub producenta, nazwy koloru z konkretnego katalogu czy zdjęcia konkretnego produktu zostały podane przykładowo a ich wskazanie ma na celu określenie minimalnych oczekiwanych parametrów jakościowych, funkcjonalnych i użytkowych produktu. 5. Dopuszcza się materiały i technologie równoważne w stosunku do przywołanych. Wykonawca oferując przedmiot równoważny do opisanego w SIWZ jest zobowiązany zachować równoważność w zakresie parametrów jakościowych, użytkowych i funkcjonalnych, które muszą być na poziomie nie niższym od parametrów wskazanych przez Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą jego szczegółową specyfikację, z której w sposób nie budzący wątpliwości Zamawiającego powinno wynikać, iż oferowany produkt ma nie gorsze parametry jakościowe, funkcjonalne oraz użytkowe niż produkt określony przez Zamawiającego. Zamawiający informuje, że określając przedmiot zamówienia poprzez wskazanie nazw handlowych, dopuszcza jednocześnie wszelkie ich odpowiedniki rynkowe nie gorsze niż wskazane. Parametry wskazanego przez zamawiającego standardu przedstawiają warunki techniczne, eksploatacyjne, użytkowe, funkcjonalne oraz inne cechy istotne dla przedmiotu zamówienia. Natomiast wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. W przypadku wystąpienia w opisie przedmiotu zamówienia nazw własnych wskazujących na konkretnych producentów sprzętu, należy traktować je jako przykładowe. Zamawiający uzna za spełniające jego wymogi takie wyposażenie, którego równoważność będzie oznaczać zachowanie takich samych osiągnięć (cech funkcjonalnych), we wskazanej konfiguracji. W przypadku złożenia oferty równoważnej, wymaga się aby cechy proponowanego sprzętu były spełnione tak samo lub lepiej jak w przypadku rozwiązania opisanego w SIWZ w niniejszym rozdziale oraz w dokumentacji stanowiącej załącznik Nr 3 do SIWZ. Wykonawca, składający ofertę na dostawę wyposażenia, który jego zdaniem odpowiada cechom opisanym przez Zamawiającego przy użyciu nazw własnych, lub wskazujących na konkretnego producenta, musi udokumentować równoważność. Zamawiający nie ogranicza w tym względzie rodzaju dowodów przedstawionych przez Wykonawców w celu udokumentowania równoważności
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 28 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ropczyce.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach