Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 87-500 Rypin, ul. 3 Maja 2
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 054 28054-53 do 55 , fax. 054 2805922
- Data zamieszczenia: 2009-03-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. 3 Maja 2 2
87-500 Rypin, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 054 28054-53 do 55, fax. 054 2805922
REGON: 91085839400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa różnych produktow spożywczych dla SP ZOZ Rypin z podziałem na 11 grup asortymentowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakup i dostawa różnych produktow spożywczych dla SP ZOZ Rypin z podziałem na 11 grup asortymentowych ; 1). Drób 2).Mięso wieprzowe 3).Wędliny, wyroby podrobowe 4).Filet z rybymrozonej, filet ze śledzia 5).Mrozonki 6).Jaja 7).Masło, sery, jogurty 8).Warzywa i owoce 9).Przetwory zbozowe i warzywne 10).Pieczywo 11).Cukier i cukier puder - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 5.1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy, których oferta odpowiada warunkom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych i spełnia wymagania określone w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Postępowanie o udzielnie zamówienia prowadzi się w języku polskim. W przypadku załączenia do oferty dokumentów w innym języku niż polski Zamawiający wymaga załączenia do oferty tłumaczenia na język polski przez tłumacza przysięgłego. Wszystkie załączniki do niniejszej SIWZ stanowią jej integralną część. 5.2. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 Pzp , tzn.: a.posiadają uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie przedmiotu zamówienia b.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; c.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podst. art. 24 Pzp
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 6.1.Wykonawca ubiegający się o udzielenie ww zamówienia publicznego zobowiązany jest do przedłożenia niżej wymienionych dokumentów celem potwierdzenia spełnienia warunków określonych w art. 22 ustawy Pzp: a./ aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie obrotu bonami towarowymi - dokumenty wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b//aktualne zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składan c/ aktualne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu w opłacaniu podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert d./ wypełnione oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp wg Załącznika Nr 2 e/.wypełniony formularz ofertowy f/.zaakceptowany projekt umowy g/.upoważnienie do podpisania oferty(fakultatywne) h/.wypełnione załączniki asortymentowe
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozrypin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Artykuły spożywcze
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-15 - Dostawa artykułów żywnościowych do jednostek Zespołu Żłobków Miejskich w Bydgoszczy.
Dodano: 2016-06-14 - Dostawy artykułów żywnościowych różnych
Dodano: 2016-04-19 - Dostawy różnych artykułów spożywczych, znak sprawy 8/Ż/2016
Dodano: 2016-03-22 - Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-03/2016)
Dodano: 2016-02-19 - DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI
Dodano: 2015-12-09 - Dostawy artykułów żywnościowych do kuchni internatu CKZiU w Więcborku w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół Miejskich w Golubiu-Dobrzyniu na okres od 2.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2015-12-04 - Dostawa makaronów, ciastek, herbat, kawy, przypraw dla potrzeb PUC S. A. - CPV - 15800000-6
Dodano: 2015-11-05