Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej dla Gminnego Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Starym Sączu w roku szkolnym 2019/2020

Gminne Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi ogłasza przetarg

  • Adres: 33-340 Stary S ącz, Osiedle Słoneczne
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 446 04 86 , fax. 18 446 04 86
  • Data zamieszczenia: 2019-05-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminne Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi
    Osiedle Słoneczne
    33-340 Stary S ącz, woj. małopolskie
    tel. 18 446 04 86, fax. 18 446 04 86
    REGON: 12142243400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.stary.sacz.pl/pl/3385/0/przetargi-ogloszone.html

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkolnej dla Gminnego Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Starym Sączu w roku szkolnym 2019/2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej Gminnego Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi w Starym Sączu w roku szkolnym 2019/2020 na zasadach opisanych w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (dalej SIWZ) wraz z załącznikami. Przedmiot zamówienia podzielony został na 12 części: część 1: Jaja, część 2: Wyroby ciastkarskie i ciasta, część 3: Woda mineralna, część 4: Pieczywo, część 5: Przyprawy, część 6: Produkty przemiału ziarna, część 7: Różne artykuły, część 8: Dodatki deserowe, część 9: Mięso, wędliny, drób i jego przetwory, część 10: Ryby, mrożonki, część 11: Nabiał i jego przetwory, część 12: Warzywa, owoce, kiszonki. Wszelkie nazwy własne produktów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych (załącznik nr 2 do SIWZ) – np. „Przyprawa typu Kucharek”, „ser żółty Gouda” i inne – zostały podane przez Zmawiającego przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W takim przypadku do oferty należy dołączyć oświadczenie o równoważności tych produktów podając informację o pozycji Formularza asortymentowo-cenowego, nazwę/producenta produktu równoważnego wraz z opisem. Pojemność, gramatura produktu nie może znacząco odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. Dopuszczalna tolerancja wynosi +/- 20% - nie dotyczy: części 1, części 8 (poz. 3, 5 – 8, 12 – 14) oraz części 11 (poz. 1 – 5, 7, 13), dla których wymagana jest ilość i gramatura określona przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o innej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności/gramaturze, Wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu daje ilość jakiej żąda Zamawiający. Informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w Formularzu asortymentowo-cenowym. Dostarczone artykuły muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być: nie krótsza niż ½ okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu: dotyczy części 1, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 11, najwyższej jakości: dotyczy części 12, z bieżącej produkcji: dotyczy części 9, maks.12 godz. od momentu wypieku, świeże z bieżącej produkcji z wył. bułki tartej: dotyczy części 4, 2. Zamawiający wymaga, aby do każdej partii dostawy Wykonawca dołączył następujące informacje: nazwa i pojemność/gramatura dostarczanego wyrobu, data produkcji i przydatności do spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie towaru na etykietach bądź innym dokumencie. Przedstawienie nieczytelnych informacji lub niepełnych, będzie uznane jako niespełnienie wymagań. Wraz z każdą dostawą Wykonawca przedłoży wykaz dostarczanych produktów zawierający co najmniej następujące informacje: wykaz dostarczanych produktów w układzie zgodnym z danymi w formularzu asortymentowo-cenowym, datę i godzinę dostawy. Zamawiający będzie zmawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe w dni powszednie od poniedziałku do piątku: warzywa i owoce świeże, pieczywo oraz mięso i jego przetwory – codziennie, artykuły różne, przyprawy, produkty przemiału ziarna, ryby i mrożonki, jaja, wyroby ciastkarskie i ciasta, dodatki deserowe, nabiał i jego przetwory – dwa razy w tygodniu, woda mineralna – dwa razy w miesiącu, w szczególnych przypadkach wykonawca zobowiązany będzie wykonać dostawę na żądanie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę z formularzami asortymentowo-cenowymi wypełniony i podpisany dla składanej oferty lub wybranej przez Wykonawcę części oferty (załącznik 1 do SIWZ) Stosowne Pełnomocnictwo(a) - w przypadku gdy upoważnienie nie wynika bezpośrednio za złożonego w ofercie odpisu z właściwego rejestru.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach