Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2024 roku

Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, Nowotarska 32A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 182068495
  • Data zamieszczenia: 2024-06-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 7 im. K .Przerwy Tetmajera
    Nowotarska 32A
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 182068495
    REGON: 121316407
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.p7zak.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2024 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą produktów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera mieszczącego się przy ul. Nowotarskiej 32a w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje:DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH L.p Nazwa jm Ilość1. Galaretka owocowa truskawkowa – 71 g szt. 1002. Czekolada mleczna 100 g szt. 1003. Płatki – typu Nestle – cynamonowe - Cin-minis 0,25 g szt. 164. Krem czekoladowy typu Nutella – 350 g szt. 105. Ciecierzyca w puszce – 400 g szt. 206. Pieprz mielony biały 15 g szt. 207. Cukier biały 1 kg kg 2008. Cukier puder 0,5 kg szt. 69. Cukier waniliowy 32 g szt. 10010. Dżem truskawkowy 280 g – niskosłodzony szt. 7011. Ciastka piszinger kg 1212. Herbata granulowana typu Saga 90 g szt. 4513. Kakao ciemne 150 g 10 – 12% szt. 3514. Sos borowikowy w torebkach 35 g szt. 1015. Kasza gryczana 1 kg kg 516. Kasza jęczmienna 1 kg kg 3017. Cukierki - mieszanka typu Wawel - galaretki kg 618. Ketchup 500 g szt. 2519. Konserwa rybna filet z tuńczyka w oleju 120 g szt. 3520. Kawa typu Inka kartonik 150 g szt. 3021. Konserwa rybna filet z makreli w pomidorach 170 g szt. 9022. Kukurydza puszka - 400 g szt. 1523. Liść laurowy 6 g szt. 2524. Majeranek 8 g szt. 2525. Majonez typu Kielecki – 310 ml szt. 2026. Miód wielokwiatowy -1,20 kg typu Bartnika szt. 2627. Groszek konserwowy 400 g puszka szt. 1528. Brzoskwinia puszka – 850 g szt. 629. Olej kujawski 1 l szt. 14030. Pieprz czarny mielony 20 g szt. 5031. Płatki kukurydziane 1 kg typu Corn Flakes - Nestle szt. 1532. Przecier pomidorowy 30% - 850 g szt. 1533. Ryż biały 1 kg kg 4034. Cinimini-baton zbożowy – 25 g szt. 10035. Sól sodowo-potasowa 1 kg kg 5036. Angielskie ziele - 15 g szt. 2537. Makaron 0,4 kg – świderki szt. 5038. Makaron 0,4 kg nitki szt. 2039. Makaron 0,4 kg (łazanka) szt. 2440. Makaron 0,4 kg (spaghetti) szt. 4041. Makaron 0,4 kg (rurki) szt. 2742. Płatki owsiane górskie 0,5 kg szt. 1043. Oregano 8 g szt. 2044. Kwasek cytrynowy 20 g szt. 2045. Bazylia 8 g szt. 2046. Sos do spaghetti w torebkach - 44 g szt. 3047. Kasza kukurydziana 1 kg szt. 548. Kasza manna 1 kg kg 2049. Bułka tarta 0,5 kg szt. 12050. Sos słodko - kwaśny słoik 520 g szt. 3651. Budyń śmietankowy 60 g szt. 5052. Budyń waniliowy 60 g szt. 6053. Jajka klasa xl szt. 1 90054. Kisiel truskawkowy 77 g szt. 13055. Wafelki typu skawa (paczka po 35szt.) 20 g szt. 1856. Pieprz ziołowy 20 g szt. 1557. Herbata miętowa - ekspresowa 40 g szt. 3058. Kminek mielony szt. 1059. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 2060. Herbata typu Saga 100 szt. - torebki 126 g szt. 361. Sos do spaghetti - słoik 500 g szt. 1662. Pasztet drobiowy 160 g szt. 8063. Mąka tortowa pszenna typ 450 1 kg kg 15064. Sok jabłkowy 1 l – 100 % szt. 10865. Sok czarna porzeczka 1l – 100% szt. 10866. Sok multivitamina 1 l szt. 13067. Sok pomarańczowy 1 l - 100 % szt. 13268. Szczaw w słoiku 180 g szt. 1569. Chrzan tarty 180 g szt. 2070. Kminek cały 20 g szt. 2071. Herbata owocowa – w torebkach 50 g szt. 2572. przecier pomidorowy 30% - 400 g szt. 1573. Przyprawa do kury 20 g/bez soli, cukru, glut. sodu szt. 2574. Papryka słodka 20 g szt. 5075. Sok z marchewki 0,9 l typ Kubuś szt. 14076. Soda oczyszczona 40 g szt. 1077. Ciasteczka zbożowe typu Belvita – 50 g szt. 40078. Pałeczki kukurydziane 50 g szt. 12079. Herbatniki zbożowe – typu Bebe 16 g (paczka po 48 szt.) szt. 3080. Ciastka biszkopty 140 g szt. 8081. Żurek w torebkach – 46 g szt. 2582. Płatki kukurydziane z miodem typu Corn Flakes – Nestle (0,50 kg) szt. 883. Cynamon 15 g szt. 4084. Makaron zacierka 0,25 kg szt. 4085. Pieprz cytrynowy – 0,20 g szt. 4086. Kasza jaglana 1 kg szt. 587. Przyprawa typu Kucharek 1000 g szt. 2588. Wafelki kukurydziane -100 g szt. 3089. Groszek ptysiowy 80 g szt. 4890. Soczki małe z rurką 0,2 l szt. 35091. Ocet 10 % 0,5 l szt. 1292. Ciasteczka zboż. Owsiane - 185 g szt. 6693. Makaron 1 kg (gniazda wstążki) szt. 1094. Musztarda 28 g szt. 1095. Batoniki typu Kinder mleczna kanapka – 28 g szt. 16096. Gałka muszkatałowa 10 g szt. 2097. Wafelki – typu góralki 45 g szt. 10098. Oliwa z oliwek 1 l szt. 299. Masło orzechowe 350 g szt. 6100. Woda mineralna typu Cisowianka 1,5 l szt. 400101. Lubczyk 10 g szt. 80102. Sok z czerwonych pomarańczy 1 l szt. 12103. Sok ananasowy 1 l szt. 24104. Wafelki typu Prince Polo 35 g szt. 250105. Wafelki typu Princesa – 48 g szt. 100106. Przyprawa do ryb - 20 g szt. 25107. Kurkuma 20 g szt. 20108. Magi 1 l szt. 24109. Makaron kolanka 0,40 kg szt. 25110. Makaron muszelka 0,40 kg szt. 25111. Czosnek suszony 20 g szt. 40
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące – poniższe warunki dotyczą każdej części zamówienia:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) Zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał co najmniej 1 sukcesywną (przez pojęcie sukcesywna Zamawiający rozumie dostawę przez okres co najmniej 3 miesięcy) dostawę żywności dla szkół lub przedszkoli, potwierdzoną dowodami określającymi czy wykazane dostawy zostały wykonane należycie.UWAGA!Dowodami są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - inne dokumenty.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zgodnie z art. 117 ust. 1 ustawy PZP wymaga, aby Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, wykazali którą „część“ zamówienia wskazali na potwierdzenie spełnienia warunku określonego w pkt 8.2 ppkt 4) SWZ. W ślad za orzecznictwem TSUE należy stwierdzić, iż realne doświadczenie nabywa Wykonawca wyłącznie przez bezpośredni udział w realizacji chociażby jednej z części zamówienia, do którego całościowego wykonania zobowiązana była grupa Wykonawców. Gdy Wykonawca polega na doświadczeniu grupy Wykonawców, której był członkiem, doświadczenie to należy oceniać w zależności od konkretnego zakresu udziału tego Wykonawcy, a więc jego faktycznego wkładu w prowadzenie działań, które były wymagane od tej grupy w ramach danego zamówienia publicznego.4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli Wykonawca angażuje zasoby techniczne lub zawodowe w inne przedsięwzięcia gospodarcze, co może mieć negatywny wpływ na realizację niniejszego zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach