Przetargi.pl
Zakup ciepłych posiłków wraz z transportem dla podopiecznych Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stąporkowie.

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 26-220 Stąporków, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 37 41 203 , fax. 0-41 37 41 203
  • Data zamieszczenia: 2009-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. marsz. Józefa Piłsudskiego
    26-220 Stąporków, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 37 41 203, fax. 0-41 37 41 203
    REGON: 29054405700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.staporkow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup ciepłych posiłków wraz z transportem dla podopiecznych Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stąporkowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup posiłków przez 6 dni w tygodniu : zupy 5 razy w tygodniu, drugiego dania raz w tygodniu, transport i dostawy dla dopiecznego na terenie całej gminy. W okresie od 01.01.2009 do 30.11. 2009 zakupiono około 21 120 szt. posiłków dla średnio 80 podopiecznych Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stąporkowie , średnia trasa to około 30 km dziennie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: spełniają warunki wynikające z art. 22 ust.1 ustawy, tzn.: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych w ofercie oświadczeń i dokumentów. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca obowiązany jest dołączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: a) wypełniony formularz ofertowy - stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ, b) podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie ze wzorem oświadczenia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ; c) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, d) aktualną decyzja Państwowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzająca pojazd do przewozu w szczelnych termosach posiłków obiadowych, e) aktualna decyzja lub zaświadczenie o wpisie do rejestru Państwowego Inspektoratu Sanitarnego o możliwości przygotowywania posiłków obiadowych, f) zobowiązanie do utrzymania termosów przeznaczonych do przewożenia żywności w czystości, do przechowywania próbek posiłków wymaganych dla kontroli Sanepidu, do odbierania odpadków żywnościowych pozostających po konsumpcji.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ww.staporkow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach