Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 32-720 Nowy Wiśnicz,
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 014 612-85-66 , fax. 014 6128569
- Data zamieszczenia: 2010-01-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie
tel. 014 612-85-66, fax. 014 6128569
REGON: 00031998300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup artykułów żywnościowych z grupy 156 i 158 CPV - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Działając na podstawie art.40 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655, z 2008r. Nr 171, poz. 1058) ogłasza przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art.11 ust 8 tejże ustawy, na dostawy przez okres jednego roku: Nazwa artykułu Kod CPV J.m. Ilość ZADANIE NR I Ryż 15611000-4 kg 2.500,- Mąka ziemniaczana 15612000-1 kg 150, Mąka pszenna 15612100-2 kg 1.100,- Kasza mazurska 15613000-8 kg 2.000,- Kasza manna 15613000-8 kg 800,- Płatki owsiane 15613380-5 kg 350,- Cukier 15831200-4 kg 3.100,- Sól 15872400-5 kg 1.000,- Makaron 4 jajeczny - nitki i świderek w proporcji ilościowej 1/5 , 4/5 15851100-9 kg 3.700,- ZADANIE NR II Miód sztuczny 15831600-8 kg 300,- ZADANIE NR III Kawa zbożowa 15860000-4 kg 350,- Herbata 15860000-4 kg 150,- Kminek 15870000-7 kg 10,- Kwasek cytrynowy 15870000-7 kg 5,- Liść laurowy 15870000-7 kg 5,- Majeranek 15870000-7 kg 10,- Papryka mielona 15870000-7 kg 30,- Ocet 15871110-8 litr 120,- Pieprz czarny mielony 15872100-2 kg 40,- Przyprawa do bigosu, gulaszu, kurczaka, ryb. 15870000-7 kg 15,- Przyprawa warzywna typu Vegeta 15870000-7 kg 350,- Czosnek granulowany - susz 15870000-7 kg 5,- Koper - susz 15870000-7 kg 15,- Pietruszka - nać - susz 15870000-7 kg 10,- Por krojony - susz 15870000-7 kg 10,- Mieszanka warzywna wieloskładnikowa /7/ - susz 15870000-7 kg 450,- ZADANIE NR IV Przyprawa w płynie typu Magi 15894000-1 litr 800,- Sos biały - koncentrat 15871260-4 kg 150,- Zupa w proszku - jarzynowa, kalafiorowa, selerowa, pieczarkowa 15891000-0 kg 400,- Bulion drobiowy 15891000-0 kg 700,- - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 156110004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Nie podleganie wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Spełnienie warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Złożenie w sekretariacie Z.K. w terminie do 09.02.2010r.do godz. 11.00 oferty , sporządzonej według wzoru określonego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 4. Złożenie innych dokumentów wymaganych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a w szczególności : a. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu; b. kserokopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia ewidencji gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert, potwierdzona za zgodność z oryginałem. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie na podstawie dokumentów i oświadczeń metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia. Wykonawców, których oferta nie spełnia warunków udziału w postępowaniu podlegać będzie wykluczeniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a/ wypełniony formularz ofertowy /załącznik nr II/, b/ oświadczenie , że spełnia warunki udziału w postępowaniu /wzór oświadczenia określa załącznik nr III./, c/ kserokopia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, potwierdzona przez wykonawcę za zgodność z oryginałem.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną